Реклама / Ads
5| 8875 |03.11.2014 ЪNDERGROUND

Фрог установи: Сумиста от „Килърите” яко баламосва, мисли ни за балъци

.
Петър Стоянов /с кафявото яке/ в съдебната зала
Соченият за бос на групата за мокри поръчки „Кирълите” Петър Стоянов-Сумиста започна яко да баломасва обществото, взимайки хората за балъци. В отворени писма до любимите си медии, той започна да пробутва факти, които нямат нищо общо с действителността. Това показва само едно, а то е че Сумиста, който е осъден на доживотен затвор от две инстанции, изпитва панически страх, тъй като през декември т. г. делото срещу него ще се гледа окончателно на ВКС.
 

Лъжа 1: Сумиста твърди, че Владимир Филев, който се сочи за физически убиец на Петър Лупов и Румен Ралчев, е бил обявен за мъртъв на 3.07. 2009 г. с решение по гражданско дело №314 от 5.06.2014 г. на РС-Червен бряг. Да, ама не! Петър Стоянов и дума не обелва по-нататък за едно друго решение №387 на същия съд на 31.07.2014 година. То изцяло обезсилва предходното и окончателно постановява, че смъртта на Филев е настъпила на 31.12.2009 г. Изводът на съдебния състав се базира вече на конкретни събрани доказателства-ДНК-експертиза и свидетелски показания.

 

Оттук насетне всички изводи, направени от Петър Стоянов по казуса, изглеждат не само манипулативни, но и много жалки. Учудващо е как човек, претендиращ, че вече е на „Ти” с правната материя, може да изпусне един толкова фрапиращ факт? За това има само две обяснения-или многобройната чета от адвокати не го е уведомила за тази подробност, или подсъдимият гледа документите, но само с едното око. За да не бъдем голословни, ще представим и доказателствата- последното Решение на съда: 




Лъжа 2: Пред Варненския апелативен съд Петър Стоянов-Сумиста отрича да се е познавал с другия обвиняем по делото-Янко Попов-Туцо от 2006 година. В един момент твърди, че познанството им датира от 2010 г., а в друг от 2009 г. Справка в Търговския регистър, обаче сочи, че съпругите на двамата са имали обща фирма.

 

Време е да му припомним как се развиха нещата в съда. Сумиста, скочи като ужилен на този факт и обясни, че тогава въпросната дама не му била жена и нямал нищо общо с нея. Ситуацията от твърде сериозна се обърна в комична, защото преди да се регистрира въпросното дружество, същата тази жена родила дете на Сумиста и той официално го признал за свое.

 

Лъжа 3: За да заличи следите след един от палежите, Петър Стоянов си създава алиби за същия ден. Пред съда той твърди, че е бил във Варна на зъболекар и няма как да е платил на наемниците да осъществят нападението. В своя полза представя касов бон от стоматологичен център „Фармадент”, където уж му били направили снимка на зъба. С това подсъдимият прави груба грешка, която го разобличава в поредната лъжа. Оказва се, че на 22 февруари 2008 г. Сумиста не е посетил клиниката, защото първо не е записан в регистрите на здравното заведение.

 

Освен това начина на изписването на клиниката в касовия бон се разминава драстично от финансовите бележки, които реално се издават оттам. От касовата бележка става ясен и друг много съществен факт. А той е , че Сумиста е дал 5 лв. за снимка. Справка с ценоразписа показва, че в този момент тя е струвала 7 лв. и няма кака на него да му е излязло по-евтино от останалите пациенти. В този ден в клиниката е регистрирано, че е прегледано едно лице от Велико Търново, но това е Митко Монев, а не Петър Стоянов. Интересен факт е, че когато вади в съда тази бележка, той казва, че е като Плюшкин-всичко си събира.

Лъжа 4: В писмото си до „любимите” медии, Сумиста твърди, че прокуратурата и съдът са му дали зависим резервен защитник в лицето на адвокат Георги Иванов, защото бил братовчед на Арина Лупова, вдовица не убития адвокат Петър Лупов. 


Истината, обаче е много далече от твърденията на шефа на „Килърите”. Първо-за интересите на Сумиста се борят 4 от най-маститите адвокати в България. Второ-след проверка се оказва, че Георги Иванов е 10-та степен родственик на Лупава и то по сватовска линия. Този факт не влиза в основанията за отвод, което дава възможност на назначения резервен защитник да продължи работата си съвсем основателно.

Фрог нюз установи, че в поредицата от писма Петър Стоянов не дава нето един верен факт, надявайки се някой балък да се закачи на въдицата му. Фактите и доказателствата по делото, обаче не могат да се изпарят от томовете събрани папки и този, който ги е отварял няма как да се заблуди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 22974 |10.10.2014 Сумиста от „Килърите” изпадна в паника, насрочиха делото му за декември . 7| 12011 |16.09.2014 Прокуратурата стартира разследване по интервю на Фрог за Зелени барети . 10| 12846 |28.08.2014 Фрог научи: Проверяват шефа на затворите за финансови нарушения . 14| 14457 |18.08.2014 Пострадали пред Фрог: Главестия дава един милион за свободата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads