Реклама / Ads
0| 9487 |11.04.2016 ЪNDERGROUND

Фрог видя: Не ловят по 100 мигранти на сръбската граница, но...

.
Около Калотина
Всяка нощ само на сръбската граница залавяме по 90-100 човека. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на полигона "Ново село". Екип на Фрог нюз видя, че има патрули край селата около Калотина, но се убеди, че не се залавят чак толкова мигранти, след като не стана свидетел на нито един случай за денонощие. Иначе в горите около границата има разхвърляни бири и хартии. Има бежанци и в старата гранична застава.
 
Бусът ни набира скорост по тесния асфалтиран път нагоре към едно от селата. На един от завоите се разминаваме с възпълен младеж на моторетка, на който каската стои като гребен на петел. Чудим се какъв е този дебеланко. Дали пък не е от ловците на бежанци?

Съмненията се засилват, когато след два завоя срещаме пет-шест момчурляка, пак с мотори, готови да ни спрат и проверят. Гледаме се, прецениха май, че не сме от "контингента" и ни изпроводиха със строги погледи. Май и тук вече е модно да си от "ловците на бежанци".

В района на Калотина и селата наоколо от месеци не е безопасно. Трафиканти може и да не срещнеш, както и бежанци, но гората по граниата е пълна с празни бирени шишета и такива от минерална вода, опаковки от салами и консервени кутии. А тук не е нито парк Витоша, нито Пирин край Банско, за да са от туристи. Млад виладжия ни разказва, че преди дни намерил около дъбова гора раница и голям нож. Местен мъж пък попаднал на мобилен телефон най-ново поколение. "Гората е нашарена от джунджурии и дрехи, но бежанци рядко виждаме", уверява ни той.

На връщане се разминаваме с джип на гранична полиция, а по-надолу виждаме и друг, прикрит в храстите. В кафенето долу се опитваме да разприказваме един от местните трафиканти, но той мълчи като партизанин, не предава интереса си. Местните хора обаче знаят, че "бизнеса" с бежанци и мигранти не е спирал.

Премиерът  Борисов може малко да е преувеличил бройката на заловените. Защото с няколко джипа на Гранична полиция едва ли е по силите да се заловят толкова. Дори и с помощта на т.нар. доброволни отряди.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5636 |05.04.2016 Само във Фрог: Потърпевши от неоснователните арести се жалват в Европа . 0| 10944 |31.03.2016 Само във Фрог: В ДАИ се продават шофьорски книжки на ислямисти, сигналът стигнал до ЕК . 0| 9495 |30.03.2016 Само във Фрог! 200 бона открити в дома на шефа на ДАИ . 0| 6618 |30.03.2016 Първо във Фрог: Полицаят стрелял по колеги, защото ги мислел за мутри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads