Реклама / Ads
3| 13182 |10.04.2018 ЪNDERGROUND

Фрогоко: Хора на Борисов „заграбват” парка на Рехабилитацията в „Овча купел” в София

.
Софиянски не успя да превърне парка на Националната специализирана болница по физикална терапия и рехабилитация в София в спацентър, но Борисов е на път да го направи.
 

За целта вече се подготвя смяната на сегашния директор на лечебното заведение д-р Йордан Иванчев. Той ще бъде заменен от Антон Живков, който по непотвърдена информация няма завършена специалност Здравен мениджмънт. По-късно Живков опроверга с документи този слух.

 

Като принципал Министерство на здравеопазването, представлявано от кабинета на  Борисов, вече е разпоредило на д-р Иванчев имотите на болницата да бъдат прехвърлени към Софийска община, като по този начин ще станат частна собственост. Така след 5 години зелената част на лечебното заведение ще бъде превърната в спа и уелнес център.  Парадокс е, че то е изградено с дарения, а сега вероятно ще стане частна собственост.

 

Освен това именно в Националната специализирана болница по физикална терапия като наследник на Института по физиотерапия и рехабилитация са разработени всички методи на лечение с минералните води. Така, именно тук, през 1933 г. се поставят основите на балнеолечението и климатологията.   

 

„Не мога да подпиша документите за прехвърляне, тъй като болницата има няколко задължения от порядъка на 50-60 000 лв. Ако подпиша, наказанието е до 5 г. В  търговския регистър вече има подадени документи за моята смяна. Името, което е посочено, е Антон Живков”, обясни пред Фрогнюз д-р Иванчев.

 

Освен че ще бъде присвоен минералният извор, ръка ще бъде сложена и на единствената в България лаборатория за изследване на минерални, изворни и трапезни води, която отговаря на всички европейски и световни стандарти и изготвя балнеологични оценки за МЗ и РЗИ.  

 

Въпреки че болницата е предпочитана за лечение от цяла България, и че получи съвсем наскоро най-високата оценка за акредитация, д-р Иванчев ще бъде сменен. Причината за това не е оповестена. Най-вероятно отстраняването му е заради несъгласието му с готвеното бъдеще на лечебното заведение, а именно – превръщането му в спа център. „Минералната вода в болницата не е подходяща за релакс, тя има лечебни свойства, които могат да се окажат противопоказни за здрави хора”, обясняват медици.


За готвените злоупотреби граждани са сигнализирали президентската институция.

 


Подобрения и положителни дейности в НСБФТР от ръководството за периода 2017 - 2018

 

В болница НСБФТР през периода 2017 – 2108 с ИД д-р Йордан Иванчев и създадения от него  екип, са постигнати положителни действия в множество основни направления:

·        Оптимизация на разходите и увеличение на заплащането към персонала.

·        Комуникативен ръководител, в постоянен контакт с пациенти и персонал. За всеки отделя време и внимание, да го изслуша и да помогне.

·        Осъществяване и постоянен мотивационен контрол с дейности за сплотяване на колектива.

·        Подобряване на условията на труд и профилактика на предвидимите усложнения към всички сектори и отделения в болницата – сектори Администрация,  Специализирана Лаборатория и Приемно отделение, отделения Кинезитерапия, Физиотерапия, Термотерапия, Трудотерапия, Лечебен Минерален плаж, битови условия за пациенти.

·        Изработен и предложен план за подобряване на парковата част и възстановяване на старата Балнеолечебница, като към момента няма отговор от Министерството на Здравеопазването.

 

Всичко това води до по-голямо удобство, респективно увеличаванекачеството и броя на обслужените пациенти и съответно по-голямо удобство за работа на персонала.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 17406 |27.03.2018 Адвокат на Цв. Василев: КТБ е съборена от триумвирата Борисов, Цацаров и Пеевски . 5| 10515 |28.02.2018 Фрогоко: Съпругът на Гинка Върбакова точил БТК? . 4| 17497 |30.01.2018 Първо във Фрог: Задържаха наркобоса Златко Баретата и хората му за отвличането на Адриан . 0| 8374 |13.12.2017 ФРОГОКО: Бисер Лазов изпрати свой адвокат на делото за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads