Реклама / Ads
5| 17491 |26.09.2017 ЪNDERGROUND

Фрогоко: Пеевски назначи във ВСС съдия, помогнал му по делото „Техномаркет”

.
Делян Пеевски
В обичайния стил на потайности, задкулисни договорки, с проформа изслушване за 3 минути, с даване на указания с вдигане на маркери, очила и пръсти удобните магистрати бяха назначени в новото ВСС. Това говорят фактите, макар че партийните функционери като Цветан Цветанов пламенно отричат това да е истина.
 

Новият Висш съдебен съвет няма да е по-различен от стария. Още на първо четене на новите избраници се набива на очи обстоятелството, че депутатът и млад преуспял мъж Делян Пеевски затвърждава позициите си и вече има двама персонални твърди негови представители – един в съдийската квота и един в прокурорската квота. Това са новите членове на ВСС в съдийската квота съдия Стефан Гроздев и члена в прокурорската квота Йордан Стоев.

 

Стефан Гроздев е апелативният съдия, който има свое виждане за правото и правоприлагането по отношение на наемните правоотношения, посочва пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите”.  С едно прословуто свое решение във връзка със съдебните спорове между „Глориент Инвестмънт” и Пеевски по повод незаконното ползване на магазини и помещения без заплащане на наем от страна на Пеевски, съдия Гроздев отсъжда, че фирмата наемодател неправилно иска от некоректния длъжник Делян Пеевски да й се заплаща дължимия наем. Сагата с нестихващите жалби за прогласяване на нищожност на договори, с които „Техномаркет” е продал свои помещения на „Глориент Инвестмънт”, които в последствие са наети от „Техномаркет” като наемател върви с пълна сила. Но по това дело по-интересното е, че този магазин никога не е бил собственост на „Техномаркет”. С това решение Гроздев парира възможността за изгонването на некоректния наемател „Техномаркет”, което е в противоречие с множество решения на негови колеги по същия казус. Очевидно за това си решение съдия Гроздев е възнаграден както си му е обичаят с издигане в съдебната йерархия. До какви нови висоти ще докара българското правораздаване предстои да видим, но асоциацията с един друг магистрат, който също имаше собствено виждане за правосъдие и правораздаване е неизбежна - става дума за Сотир Цацаров.

 

Другата открояваща се фигура е прокурорът Йордан Стоев, известен с това, че отказва да разследва сигналите срещу Делян Пеевски. И има защо. Бил е зам.-директор на Столичната следствена служба в периода, в който започва юридическия възход на младия следовател Пеевски. Йордан Стоев е прокурорът, който трябваше да упражнява контрол върху действията на прокурор Боряна Бецова, която отказа да образува наказателно производство по сигнал на „Протестна мрежа“ срещу Делян Пеевски.

 

Припомняме, че по този сигнал Цацаров се задейства изключително бързо спрямо Цветан Василев и от него започна първата фаза на атаката за фалирането на КТБ. Стоев разбира се, като контролен прокурор потвърди отказа на Бецова и производство срещу Делян Пеевски не беше образувано.

 

Кандидатурата на Стоев е издигната с любезното съдействие на патриота Волен Сидеров, както на министъра на икономиката Караниколов. Разбира се, интересите за това назначение са повече от очевидни от действията на Караниколов, насочени към овладяване в полза на Пеевски на оръжейните заводи „Дунарит” и „ЕМКО”. Не е за пренебрегване и откровеното лобиране и заплащане на сериозната сума от над 50 млн. лв. от Караниколов чрез Държавната консолидационна компания до посредническите договори между Синдиците на КТБ и фирмата „ДИПИ” по цесионния договор на Едуардо Мирольо.

 

Съдия Боян Магдалинчев също влиза в новото ВСС. Това негово участие там не е първото в кариерата му. Предишното беше свързано с огромния скандал между бившия председател на ВКС Иван Григоров и Магдалинчев във връзка с извършена фалшификация на протокол на ВСС от Магдалинчев.

 

Това са най-знаковите лица от новия ВСС, от който ще очакваме България да се превърне в правова държава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4707 |26.09.2017 Фрогоко: Бистрят ”Армията - 2040 г.”! Ще я има ли България тогава? . 1| 14096 |26.09.2017 Coinhive – или как сайт на Пеевски копае любимата валута на Dark web . 7| 9202 |25.09.2017 Фрогоко: Каракачанов се гаври с военните с изцепката за 100% увеличение на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads