Реклама / Ads
7| 17018 |03.08.2018 ЪNDERGROUND

Гард на Братя Галеви купи Сапарева баня и Паничище, лапна 50% от акциите на лифта и „Рила Спорт”

.
Гардът на Братя Галеви, Янко Кирилов Янков купи над 50% от акциите на гравитиращата към партията на Симеон Сакскобургготски фирма „Рила Спорт”.
 

Янко Янков е вписан и в Търговския регистър като представител заедно с Ивайло Иванов във фирма „Рила Спорт”, двамата са част и от Съвета на директорите, в който влизат още Славейко Стайков и Марина Дикова, бивш депутат от НДСВ, адвокат в София, отбелязва Вяра Нюз.

 

Дружеството е регистрирано в Сапарева баня с адрес ул. „Германея” 3 и има капитал в размер на 2 070 000 лв. Капиталът е собственост на фирма „МОТОРСПОРТ ЦЕНТЪР“ АД, представлявано от Борислав Георгиев и Съвет на директорите, в който освен Борислав Георгиев влизат Марина Дикова и Милен Петров, син на бившия министър на транспорта от НДСВ Пламен Петров. Дружеството отново се води на адрес ул. „Германея” 3 в Сапарева баня и е с капитал в размер на 3 158 812 лв.

 

Свързахме се със Славейко Стайков, той обаче беше абсолютно категоричен: „Няма такова нещо. Янко Кирилов Янков го познавам бегло. Да, той строи 9 къщички за гости на Валявица под Паничище и върти ресторантски бизнес в Сапарева баня. Той няма нищо общо с „Рила Спорт”. Не го познавам добре.

 

76% от лифта е собственост на „Рила Спорт”, останалите са собственост на общината. Бившият транспортен министър Пламен Петров е мой личен приятел, той е скиор. Затова всяка седмица е на Езерата при мен, но не работи за фирмата, просто си почива”, заяви Славейко Стайков, бивш шеф на Българския морски флот от времето на НДСВ.

 

Думите му обаче са в ярък контраст с информацията, качена в Търговския регистър, където името на Стайков стои редом до това на Янко Янков. „Рила Сорт” е собственик на капитала в размер на 5000 лв. на фирма „РИЛА СПОРТ ХОТЕЛС“ ЕООД с управител Славейко Стайков.

 

Така се оказва, че „Рила Спорт” държи под контрол два курорта – Паничище и Сапарева баня. Местните хора са категорични: „Това не може да стане току-така”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 20838 |16.02.2017 Само във Фрог: Човек на Братя Галеви стана „дежурен доносник” на столичната полиция . 6| 35847 |04.11.2016 Братя Мондешки – новите братя на България . 1| 25210 |13.09.2016 Охранители на Делта гард вилнеят в хотел в Априлци . 32| 20382 |21.06.2016 Само във Фрог: Гардове на Баретата бият наред в Драгалевци, полицията си прави оглушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads