Реклама / Ads
28| 60926 |04.01.2011 ЪNDERGROUND

Георги Илиев е убиецът на Мето Илиенски

.
Георги Илиев
Методи Илиенски е бил разстрелян лично от шефа на ВИС Георги Илиев. Това сензационно разкритие направи пред „Торнадо” източник, изключително близък до бившия подземен бос и собственик на ВАИ Холдинг.
 
Причината за разстрела лежи в информацията, получена от Георги Илиев, че Мето Илиенски е истинският поръчител на убийството на неговия кум Румен Маринов – Нарциса. На 27 ноември, в ранните часове на нощта, Румен Маринов - Нарциса е причакан пред блока, в който живее, на ул. „Сребърна“ в кв. „Хладилника“ и е разстрелян в гръб с няколко куршума. Разследването тогава показа, че първоначално той е побягнал от нападателите през градинката. Според някои свиде¬тели, поже¬лали анонимност, Нарциса е викал нещо като: „Недей да го правиш“.

Според източника на „Торнадо” пък Маринов директно е разпознал стрелеца и се е обърнал към него по име с молба да не стре¬ля. Той обаче е догонен от нападателите си пред съседния блок и е убит в гръб. Тялото бе намерено да лежи наполовина подпра ркиран на близо джип. Полицаите открили гилзи и заглушител, а сигналът за мъртвия мъж е подаден часове след убийството, едва към 8 сутринта. „Не са разбрали, че Румен е бил още жив, когато са го оставили. С последни сили той се е обадил направо на Жоро и му е казал имената на убийците си”, разказа пред вестника изключително достоверен източник.

Според него, веднага щом научил имената на убийците , бившия бос на В А И Холдинг разбрал, че зад тях като поръчител стои неговият приятел и съдружник Мето Илиенски. Именно той бил човекът, поръчал разстрела на неговия кум. Вбесе¬ният Илиев прекарва целия 27 ноември с вдовицата на своя кум Билана Андонова. На 28 той се среща отново само с най-приближените си, като умишлено отказва среща с Илиенски. Спо¬ред източника на „Торнадо” обаче, през нощта на 29 ноември Жоро Илиев звъни лично по телефона на Илиенски като му казва, че има опас¬ност за живота му и трябва спешно да се видят. Илиев моли Мето да не казва на жена си, Яна Методие¬ва, къде и с кого излиза, и че той лично ще мине покрай тях да го вземе с кола. Така и става. Имен¬но Жоро Илиев отива до къщата на Илиенски, къ¬дето го взима и изчезват в неизвестна посока.

Източникът на вестника твърди, че през въпросната нощ в кола¬та са били единствено Илиев и най-близкият му бодигард. Те откарали Илиенски извън София, в посока Радомир, където в отдалечен от малкия град планински район Мето Илиенски е бил раз¬стрелян и закопан соб¬ственоръчно от боса на ВАИ Холдинг. „Всичко друго са глу¬пости. Това е истината. Жоро не можа да прос¬ти на Мето, че е поръчал Нарциса”, разказва пред „Торнадо” информаторът.

Според него причини¬те Илиенски да пожелае смъртта на Румен Нар¬циса били две. Първата, съв¬сем прозаич¬на. Самовлю¬беният кум на Илиев бил из¬вестен женкар, като според информацията на нашия из¬точник жената на Мето също била минала през леглото на Нарциса. „Румен забърса Яна през ля¬тото на 2003 г. Всички знаеха, а и той не се криеше от ни¬кого. Такъв си беше”, разказ¬ва очевидец на любовната аферата.

Втората причина обаче била по сериозна. Всеиз¬вестно е, че имен¬но Илиенски до изчезва¬нето си през ес¬ента на 2003-а бе некоронованинят наркобос на страната. В с и ч к а т а дрога минава¬ла и се разпределяла изцяло под неговия контрол. Нарциса, от своя страна, винаги стоял встрани от подобни дей¬ности, като много рядко се забърквал в сериозни криминални афери. Без да иска обаче, в началото на 2003 г. чрез свои съ¬дружници араби Нарциса подлял вода на Илиенски в договорка на голяма пратка дрога от Близкия изток.

Официалната инфор¬мация гласи, че Румен- Нарциса и шефът на ВАИ Холдинг Георги Илиев са били съдружници във фирма „Дерби 94“, която според предмета на дей¬ност би трябвало да се за¬нимава с всичко. Двамата са били още съдружници във фирмата „Рик - Г“. Според неофициал¬ния раздел на „Държавен вестник“ обаче Маринов е имал участие още в „Линеа Мода“ с Уалид Заатар и в „Адитранс“ - със сириеца Абдулсалам Са¬хтура. Покрай тези хора индиректните връзки на Нарциса с араби са били доста много. Именно чрез тях се зародил и смъртоносният му конфликт с Илиенски. „Повече от ясно е, че тялото на Илиенски нико¬га няма да бъде откри¬то. Той бе застрелян от Жоро, а истината умря с него”, заключава инфор¬маторът на „Торнадо”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 21223 |30.12.2010 Монахини македонки крият смесен манастир? . 7| 21620 |27.12.2010 Висаджии изхвърлиха Митьо Очите от бизнеса си . 23| 20420 |23.12.2010 Сокола пратил куршум за дубльора си . 39| 23235 |21.12.2010 Скандал: Шеф на охраната на Първанов пазел Маргина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads