Реклама / Ads
21| 17041 |05.11.2014 ЪNDERGROUND

Главсекът на МВР трепери за поста си, изпадна в изолация

.
Светлозар Лазаров
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров започна да трепери за поста си, научи Фрог нюз от служители в сградата на ул. „Шести септември” . Причината е, че има голяма вероятност бъдещият министър да настоява за неговото отстраняване, заради грандиозните гафове и скандали, в които се забърка ведомството през последната година.
 

Още преди няколко месеца от ГЕРБ заявиха, че ще настояват да се промени Закона за МВР, така че главният секретар да бъде отново назначаван след указ на президента. Отделно от това бившият шеф на МВР Цветан Цветанов съобщи пред медийте, че след изборите Лазаров ще е един от първите, който ще се прости с поста си. Негативните оценки на полицаите за работата му ни най-малко не попречили на Лазаров да се вкопчи в горещия стол и да се окопае в кабинета си с надеждата, че на всяка цена ще изкара мандат от 5 години. Според свидетели нервите на главсека се обтегнали изключително, след като преди няколко дни се пусна слух, че бившият шеф на НСС Атанас Атанасов може да оглави министерството. Именно той в края на август т. г. взриви медийното пространство с новината, че МВР незаконно е подслушвало Касим Дал. След това по случая се пусна пълно информационно затъмнение.

 

Твърди се, че Лазаров подскачал от място и то не само при споменаването на името на Касим Дал, но и когато се припомняла трагедията за убийството на командоса в Лясковец. Работещи в МВР признаха, че след като Цветлин Йовчев си тръгнал от ведомството, главсекът се обградил само от неколцина верни хора. Любопитното е, че макар да се счита за най-високата професионална фигура в системата, никой не напирал да влиза в кабинета му. Изолацията, в която изпаднал, направила впечатление на всички. За да запази все пак позициите си сред шефовете на областните дирекции в страната, Лазаров непрестанно им звънял за щяло и нещяло. Изнервял се зверски, защото непрекъснато подозирал, че някои от тях му кроят шапката. Покрай Лазаров и десетина други началници в МВР, издигнали се по времето на Йовчев, също започнали да показват признаци на депресия. За да си гарантират оставане, тръгнали трескаво да обикалят партийните централи и да търсят нови ракетоносители.
Всички се чудят защо, когато Цветлин Йовчев обясняваше, че има право да си избере екип, Лазаров не скачаше, а сега, при новите министри, се е хванал за поста си като удавник за сламка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 23465 |05.11.2014 Три тайни срещи на Горанов и Пеевски за 10 дни, Искров при Доган . 40| 41743 |05.11.2014 Разкритие! Жената на Пеевски бяга през Кулата и Солун в Абу Даби . 11| 19092 |04.11.2014 Пълен абсурд! Медицински експертизи се разминават за здравето на член от „Килърите” . 5| 8874 |03.11.2014 Фрог установи: Сумиста от „Килърите” яко баламосва, мисли ни за балъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads