Реклама / Ads
9| 9019 |23.01.2019 ЪNDERGROUND

Икономическа полиция - вълкът, който са сложили да пази стадото

.
След последната акция на прокуратурата излиза, че в Икономическа полиция има много добре организирана банда за рекет. Иван Гешев говори сега за това, но истината отдавна е известна - от олигарсите до продавачите на семки. Защото всеки месец си дават лептата, за да им е мирна главата.
 

Арестите в Четвърто районно на шефа на икономическа Красимир Кръстев и неколцина негови подопечни е изненада, дотолкова, доколкото че някой се е решил да действа. Защото схеми за натиск и изнудване на бизнеса с „такса спокойствие“, за които говори сега обвинението, се прилагат отдавна и на много места. „Ченгетата надминават по бруталност дори данъчните“, разказват пред Фрог потърпевши. И допълват:„То е като да пуснеш вълкът да пази стадото с овце“. Защото нали именно Икономическа полиция трябва да защитава бизнеса по закон.


Ако разследващите запретнат ръкави, не по поръчка разбира се, и се заровят в имането на ченгетата от икономическа, ще се натъкнат на прелюбопитни неща. Едно от тях е че, че са си опекли питката така, че и да ги подкарат, няма как да им вземат "спечеленото". Защото благините са разхвърляни на съпруги, деца и роднини, които без да са си мръднали пръста се оказват собственици на ресторанти, автомивки и дори цели жилищни сгради. Полицаите от икономическа не притискат само бизнеса. Те си другаруват с най-зловещата мафия - имотната, оставила стотици  хора на улицата чрез добре познати трикове. Същото е и в други области.


Биографията на задържания полицейски началник е интересна. Обиколил е столичните районни управления, като за кратко пребивава и във Видин. Накрая пуска котва в 4-то РУ, за което навремето служителите на ГДБОП се шегуваха, че са приготвили да го обстрелват с гранатомет, заради високия индекс на корупция.

 

Тепърва ще стане ясно какви доказателства е събрало държавното обвинение срещу уличените полицаи. Ясно е, че ще се чуят твърдения от рода на това, че са спрели да отчитат нагоре, че са отклонявали  повече средства за себе си, че са невинни, но са ги натопили, защото са засегнали сериозни интереси и т. н. Странно е, че самите ченгета споделят от заман време, как колегите им от икономическа са сменили калкулаторите с мощни сметачни машини.  А сега всички ще се правим на изненадани.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9630 |23.01.2019 Първо във Фрог: Акцията в 4-то районно е заради шефа на икономическа полиция, задържаха го . 7| 20387 |17.01.2019 В МВР коментират: Хазартен бос натиска да се спре проверката срещу шефа на врачанската полиция . 3| 13558 |29.11.2018 Само във Фрог: Инспекторатът на МВР проверява нови скандални факти за шефа на полицията във Враца . 13| 12563 |18.10.2018 Полицията издирва мъж, нападнал адвокатка в кантората й в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads