Реклама / Ads
5| 13061 |11.04.2018 ЪNDERGROUND

Истерия! Заради секретни справки във Фрог нюз качиха агенти от ДАНС на детектор на лъжата

.
Агенти от ДАНС са качени на детектор на лъжата заради това, че Фрог нюз публикува два секретни документа на родното ФБР. Всички служители, запознати със съдържанието им били принудени да дадат писмени обяснения пред „Вътрешна сигурност”. Стигнало се и до изземване и проверка на служебните им компютри.
 

Става дума за оперативната разработка „Хиени” срещу бившия шеф на данъчната служба в Пловдив Николай Брънчев и справка за прокурор Георги Пенев, който според ДАНС, е предупредил данъчния шеф, че е станал мишена на службите и му дал правни съвети как да се справи. Заради това в агенцията, по време на разследването срещу него,  започнаха да наричат Пенев „къртицата”. Припомняме ви, че наскоро Георги Пенев пое делото за убийството на Жоро Плъха. Заради дългото мълчание за престъплението от страна на държавното обвинение, на пресконференция Георги Пенев обидено заяви: „Аз не съм мишка”. По този повод в Пловдив се шегуват: „Къртицата”, която не е мишка, разследва убийството на Плъха.

 

Публикуването на справките от медията ни предизвикало доста сътресения в службите. Високопоставен служител от централата на ДАНС посетил по този повод пловдивската прокуратура, за да съгласува действията за разкриване на „трасето”, по което са „изтекли” двата документа. „Действията са ясни – масово „накичване” и на настоящи, и на бивши служители. Параноята е обхванала всички, колегите масово инсталират на телефоните си приложения за криптиране на комуникациите. Има и напуснали” – коментират пред Фрог агентите. Те разкриха, че е ангажиран сериозен държавен ресурс, за да се види как медията ни се е добрала до документите. В същото време не се прави нищо по повод изнесената в тях информация срещу Николай Брънчев и Георги Пенев. За вторият в спавката на ДАНС пише:" Има придобити данни за извършени престъпления".

 

От НАП уточниха, че Брънчев, който се води особено близък на бизнесмена-социалист Георги Гергов, вече не е техен служител. Това означава, че това е шестото му поред напускане. Твърди се, че близо 200 хиляди лева обезщетения са платени на Брънчев, след като съдът го връщаше на работа. Главният прокурор Сотир Цацаров пък подминава с мълчание справката на ДАНС, адресирана до него, по повод обвинител Георги Пенев. Самият той призна през екипа ни, че се познава с Брънчев и са на: „Здравей, здрасти”.

 

С какво още е известен прокурор Георги  Пенев, четете утре във Фрог нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 27466 |24.04.2017 Антимафиоти арестуваха Куката и Жълтия заради изчезнал бизнесмен в Плевен . 12| 20743 |20.03.2017 Скандал: Отстраниха главният секретар на ДАТО заради теч на информация . 7| 9809 |10.02.2017 Пеевски окупира чужди имоти заради тромава съдебна система . 9| 16328 |31.01.2017 Нова версия! Убили Манджуков заради трафик на дрога с контейнери банани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads