Реклама / Ads
4| 7563 |19.06.2019 ЪNDERGROUND

Кабелни оператори: Акцията на ГДБОП бе с цел да ни унищожат

.
Източник: БГНЕС
Кабелни оператори от малки населени места протестират пред Министерския съвет с искане за равен достъп до пазара.
 

Протестиращите настояват да имат равни права с монополистите, а те – от своя страна – да ги приемат като конкуренти. Кабелните оператори остро осъждат извършената на 13 юни спецоперация на ГДБОП в няколко града на България, при която е иззета не само техника за разпространение на телевизия, а и такава за доставка на интернет. В този момент Националното сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 внася отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 конкретни искания, като едно от тях е да се предоставят равни условия за бизнес.

 

Изпълнителният директор на сдружението Валентин Георгиев каза, че те обединяват над 20 предприятия от цялата страна и защитават техните интереси.

 

„При операцията на ГДБОП беше преустановена работата не само на подозираните в нарушение телевизии, но на абсолютно всички кабелни телевизии, включително и тези, които имат изрядни документи. Беше преустановена работата и на интернета. ГДБОП иззе апаратурата за интернет, въпреки че те не са имали разрешение за това. Това е скандално, защото болници, училища, детски градини и банки останаха без интернет в градове като Гоце Делчев, Сандански, Дупница и др. Бяха прекъснати и телефонни връзки“, обясни Георгиев и добави, че след операцията на службите хората не са могли да се свързват с Националния спешен телефон 112, цитира БГНЕС.

 

Петър Колев е дошъл на протеста от Гоце Делчев. Мъжът работи като техник в кабелен оператор. Той каза, че по време на спецоперацията служителите на ГДБОП са изпочупили техниката им и са рязали кабели без да се съобразяват с решението на окръжния съд.

 

„Искат да съсипят дребния бизнес и да останат само големите“, заяви той.

Негов колега се възмути от факта, че още на следващия ден са дошли представители на двама от големите оператори, които са агитирали хората да минат към тях.

„Това говори, че самата акция не е била с цел да проверят дали излъчваме нерегламентирани програми, а това е било с цел да ни унищожат“, добави Илия Терзиев.

 

Малките кабелни оператори заявиха, че никой не може да ги затвори и подчертаха, че е доставката на интернетът и телевизия в Гоце Делчев са възстановено напълно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7033 |15.06.2019 За 10 милиона лева щети са нанесли „кабелните пирати” за 2 месеца . 7| 9607 |23.01.2019 Първо във Фрог: Акцията в 4-то районно е заради шефа на икономическа полиция, задържаха го . 23| 16961 |14.01.2015 "Бояна" ликува заради акцията на ченгетата срещу главорезите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads