Реклама / Ads
16| 7476 |05.12.2009 ЪNDERGROUND

Как един научен снайперист се надскочи и "влезе" в политиката

.
Веселина Томова Източник: afera.bg
В приятелския кръг с неформални китки на Алексей Петров, очевидно четат внимателно afera.bg Точно преди десет дни написахме: „На Яне хем му е вътре, хем душата в рая”, като правилно отбелязахме, че не може едновременно да облизваш някои топки на Борисов и в същото време да се готвиш за хайдутин – опозиционер с три пищова, запасани на пояса.
 
Анализирахме „истерията” на Яне Янев като епизод в забавен каданс и предупредихме закачливо, че темпото се бави и няма как утре РЗС-то да се обяви за първа опозиционна сила.

Приятно сме изненадани, че Яне налапа нещото, пък дори и то да се нарича въдица. И ревна, ритна, и нъц-нъц режисирано разигра водевила, наречен – кроше срещу Борисов.

В същия ден очевадно нагласено, нечий не особено профи мозък откъм стойностен пиар, извади две страници във в. „168 часа” с тлъстото заглавие: „Алексей Петров: Влизам в политиката!”.

Интервю, което май той си е писал сам като се вземе под внимание таланта на изказа, въображението и абсолютно „точния” момент на излизане на сцената. Все едно да пуснеш Брус Уилис да се къпе в къпалнята на „Спартак”. Нещо такова.

Алексей Петров не казва нищо съществено в това дълго като разредено кафе интервю, но пък на следващата страница е гарниран брат му.

И това, че има мандра и още си чака парите от САПАРД трябва да ни разплаче, че когато се закачиш за да влезеш в политиката покрай Яне, на целокупния български народ ще му пращят ушите от топ-сирене и вип-кашкавал, без остатък.

Този, който е казал на Алексей Петров, че точно това е момента да обяви влизането си в политиката, му е върл враг като люта препечена тетевенска ракия. Ако пък сам си е е сътворил пиара, то очевидно Алексей Петров е от хората, които са забравили кой и с каква мисия ги е въвел, където трябва, и се е надскочил.

„Много сме различни с Бойко”, казва още Алексей Петров и донякъде е прав, като се има предвид начина, по който е направил това самоубийствено пиар-упражнение в този му вид.

В същото време е ужасно просто - проектът на Алексей влиза в ход. С нефелни хора, с некачествен „материал”, но пък убийствено огледално с Бойко в един ракурс – самовлюбването и суетата.

Ако си мислите, че Алексей Петров в интервюто си казва нещо от това, което обеща преди седмица – разкрития, модели за дискредитиране, сенчестата част на Бойко и Костов – пишете се бегали.

Толкова скучно, че чак можеш да заспиш, да сънуваш Яне по гащи и после да се събудиш, докато четеш каканижене в стила на „академичен” 9 септември.

Ни вопъл, ни стон за това например, как Бойко Борисов е звънял 10 пъти на Алексей Петров в деня преди Петров да стъпи в комисията за контрол върху ДАНС.

И как Алексей Петров „сърдит” не е вдигал телефона. Защо? Ами защото Б.Б. е изпортил договорката им да разкара няколко фигури от ДАНС срещу „рестото” Алексей Петров да не си отвори устата в комисията. Борисов изменква уговорката и Петров лекичко си отваря устата с предупреждението – ако не си свършат работата институциите, казвам всичко.

Всичко? Тинтири – минтири. До следващото „договорились” и играенето на „сърдити” с Бойко с „невдигането” не на други работи, а на телефоните.

Докато Алексей Петров точно преди Коледа и Нова година, когато на всички изобщо не им пука какъв ще го дялка бившият съветник на ДАНС в политиката, дава тъпоумното си лъскаво интервю, в същият този ден още един от приятелския кръг на Алексей Петров, Делян Пеевски и Ахмед Доган се обажда във в. „Уикенд”. Вестникът, който за Алексей Петров мълчи като че ли е умрял, и който впрочем месеци наред по време на пребиваването на Петров в ДАНС, бе воден на „каишка”, е поместил интервю със заглавието: „Ставам писател!”. Бъдещият писател се нарича Николай Бареков. Той пък в предния брой на Алексейпетровия вестник „Галерия” се обозначи като авер на Петров и на газетата му. Вече никой не се пита защо в ”Галерия” няма и ред за монопола на Делян Пеевски и Доган, и защо по времето на Барековата барекада се препъваха между чувалите Патрашкова и Велин Хаджолов.

Сега номера е друг – реклами на Лев инс по Нова телевизия и ужасно ужахване към първият тв водещ, който ще бъде удостоен с „новородения политик” Петров за тв интервю - Милен Цветков.

Сега остава един издател от същият приятелски кръг – N.N. да даде интервю със заглавие: „Ставам хетеросексуален!” и кръгът ще бъде затворен.

А старта на „революцията” би бил плакат с две снимки – едната на Кристина Патрашкова, другата на Йосиф Кобзон, а по средата – онемелите избиратели.

Алексей Петров дълго се кри на „прикритие” и се чуди кога да се появи на светло за да заяви между редовете защо всъщност направи в. „Галерия”, защо се остави да го набутат подводниците на Делян Пеевски, защо и с какво държи Бареков, защо не обажда и лаф за Доган, защо обезцени цялата си война срещу корумпираните в ДАНС, залагайки на „сензанцията” как Хаджолов чукал жената на Цветанов, защо поведе отвратителна война с активни мероприятия срещу медийни фигури.

И накрая бездарно, напълно дърварски се заяви в най-неподходящото време и на най-неподходящото място, че трябвало да се „реактивира икономическия модел”, преди Бойко да ... Точно както стана с пуснатата справка на Драшков по Интернет – кой я пусна ли?

Ах, ами ако...?

Така или иначе Алексей Петров рече, че нахлува в политиката. Той, всъщност го правеше отдалеч, но по-премерено.

Днес завладян от опиянението, че може да се надскочи и заобиколен от едни съмнителни лица откъм качества, организира репетиция за щурм. Кофти опит. Яне подскача като Пинокио, „Галерия” гълта огромни пари и е превърнала една кауза в евтина курва, Бареков е държан на повод при Делян Пеевски, а Алексей Петров и дума не обелва за ... контрабандата на „Капитан Андреево”, минаваща през Филип и Пеевски, и ...

Ако някой още не знае, ще уточним, че Алексей Петров е обучаван за снайперист.

От петнайсетгодишен. Такива хора си имат задачки, дадени за цял живот, защото системата ги е обучила за това.

Петров ги разбира тия работи откъм сигурността, терора и спецслужбите. Но и той като Б.Б. залита, че разбира и от всичко друго накуп.
Политиката няма нищо общо с това. Защото ако беше в час, Алексей Петров щеше да знае какво ще се случи в края на януари с един от отгледаните му политически „козове”. И нямаше да бърза да прави неща от стилистиката на ... Йосиф Кобзон в български мегаломански вариант.

Защото е още много рано за него и Велин Хаджолов да стават депутати.

Преди това Петров трябва да се огледа и да се вслуша в ужасяващо ледения, аристократичен, ироничен смях на онези, които следят напъна на нефелния приятелски кръг с гъвкавите китки.

Защото на Петров наистина му прилича да бъде играч. А не на лице, което е позволило „лудите от стадиона” да му осират името.

А кой знае?

Дали пък „огледалните образи” Борисов и Петров не ни пробутват стария читалищен цирк с онзи, с когото и двамата не смеят да атакуват – Доган?!

Когато на един снайперист му се появи перде пред очите, онези, които са го създали, го ... пенсионират.

Веселина Томова
Afera.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10844 |05.12.2009 За богатите - биохрани; бедните ще дъвчат генномодифицирани . 11| 9439 |30.11.2009 Професия "Купувам конфискуван" . 24| 12003 |27.11.2009 Защо да търсим извънземни? Те са си тук! . 6| 9933 |23.11.2009 Българи задържани във Франция, Външно мълчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads