Реклама / Ads
10| 5876 |27.01.2010 ЪNDERGROUND

Как да отговорим на гръцката агресия

.
Източник: sulla.bg
Не, не можем да споделим радостта на Гръцката комунистическа партия от класовото осъзнаване и активната борба на средните и дребни фермери в родината на Сафо и педагогиката.
 
Гръцкият селски пролетариат ни пречи и ние, независимо от възторга на гръцките комунисти и от необяснимото бездействие на местната жандармерия, трябва да предприемем нещо. Трябва да го предприемем, защото сме против неправилното паркиране на трактори по пътищата, особено в близост с границите на други държави.

Въпросът обаче е какво да предприемем. Най-лесно е да кажем: това лято кракът ни няма да стъпи в Гърция, ще ходим на море другаде. Тогава на следващата година вместо трактори, на Кулата със сигурност ще се наблюдават червени килимчета и бъклици с узо. Ние обаче няма да направим така, защото така е много лесно и не е достатъчно възпитателно за гърците. Ще направим иначе, а именно:

Ще отидем всички в Германия и оттам ще си купим големи туристически каравани. За да не изкарваме караваните празни от Германия, ще натоварим в тях няколко каси бира (пауланер или радебергер) и различни вюрстхен. После ще минем през Австрия и Италия, откъдето ще се заредим с джолан, червено зеле, спагети и моцарела. От Хърватска ще си купим разни пресни адриатически рибки. В Сърбия ще натоварим лозева ракия. От Румъния ще се запасим с по няколко туби бензин, а в Турция ще напазаруваме баклави, кадаиф и кадън-гюбек. Запасени по този успокоителен начин, вече ще прекрачим гръцката граница, за да се насладим на плажовете на тамошното беломорие. Ще се насладим, обаче няма да похарчим нито стотинка в тъпите гръцки магазини и тъпите гръцки кръчми. Ще ядем само това, което сме си донесли. Ще ядем и ще серем. Ще серем на плажовете, ще серем в маслиновите горички, ще серем на античната археология, ще серем даже и на солунската митница. Когато изядем всичко, ще изпием по една лъжичка морска сол, донесена специално от черно море, за доизсерем останалото и ще се приберем обратно. Немските каравани ще зарежем в Гърция, за да можем по-късно да ги обявим за откраднати. Това е.

Иван Стамболов
sulla.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13187 |25.01.2010 Съдът готви арест за човек на разстрелян прокурор . 12| 15515 |20.01.2010 Кучешки хотели чупят рекорда по резервации . 18| 16984 |17.01.2010 Студентска се(к)сия = вдигнати крака и кондоми в книжките . 14| 10016 |13.01.2010 Лобита превземат с генни храни корема на българина?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads