Реклама / Ads
25| 13706 |04.07.2014 ЪNDERGROUND

Както написахме, така и стана! Назначиха тихомълком нови шефове в МВР

.
Тихомълком вчера в МВР са били назначени двама шефове на най- високото професионално ниво. Става дума за Константин Титянов и Тодор Гребенаров, които със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев от вчера са издигнати за шефове съответно на Главна дирекция „Криминална полиция” и Главна дирекция „Охранителна полиция”. В началото на седмицата Фрог нюз написа, че за въпросните позиции се гласят точно тези хора, които се считат за близки до сегашните управляващи.
 

 

Най-шокиращото е, че от въртешното ведомство не обелиха и дума за това. В сайта на МВР се появи съобщение единствено за това, че главният секретар Светлозар Лазаров през следващите 5 години ще бъде непоклатим на поста си, благодарение на новия закон за МВР, влязъл в сила от 1 юли т. г.  Любопитното е, че от пресслужбата на ведомството заявиха, че не знаят нищо за новите назначения и ще попитат началниците си за тях. За сметка на това благоевградските сайтове още от вчера са започнали да пишат честитки на Титянов, който е бил оперативен работник по икономическите престъпления  в Гоце Делчев и шеф на местната областна полиция.

 

С приемането на новия закон Главна дирекция „Национална полиция” се раздели на две звена-криминална и охранителна. За ръководството на МВР  най-важното е  на  тези постове да закрепят свои хора, за да имат информация и  влияние занаперд. До този момент все още не  се казва кои ще бъдат заместници на Титянов и Гребенаров. Повсеместно, обаче се коментира, че първият има топли връзки с директорката на ОДМВР-София Мариета Иванова и вероятно тя ще заеме подобаващо място в новата структура. Другото, което Фрог нюз научи е, че панически са започнали да назначават за постоянно директирите на областните полицийски структури. Голяма част от тях до сега бяха временно сложени, като целта на ръководството на МВР беше по този начин да ги държи „на къса верижка”.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8877 |04.07.2014 Случаят „Соло” се повтаря: Изпуснаха и убийцата Янка . 28| 35503 |27.06.2014 Свити милиони от НКЖИ, замесен Пеевски - СГП си трае . 12| 9185 |26.06.2014 Прокуратурата се отказа да разследва брутално отвличане . 44| 11032 |25.06.2014 Прокуратурата е знаела, че операцията "убийци на Пеевски" е скалъпена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads