Реклама / Ads
3| 15685 |30.11.2017 ЪNDERGROUND

Като на филм: Тежко въоръжени барети окупират затвора, за да не избяга Пешо Сумиста от „Килърите”

.
Петър Стоянов-Сумиста
Тежко въоръжени барети са окупирали Софийския централен затвор заради лидера на групата за мокри поръчки „Килърите” Петър Стоянов-Сумиста. Това разкриха пред Фрог нюз източници от пандиза. Крутите мерки са взети, защото се допуска, че опасният бандит може да избяга.
 
В момента Сумиста изтърпява присъда от 19 години затвор, като очаква ВКС да се произнесе и по доживотната му присъда за убийството на двама души. Докато търка наровете, той заведе десетки дела на хора, които са имали нещо общо с делото срещу него-свидетели, съдии, съдебни заседатели, прокурори и полицаи. На прицел са и журналисти, които са писали за незаконната дейност на затворника. Вчера Сумиста е трябвало да присъства като ищец на поредното такова дело в Софийски районен съд срещу представител на медии.

Преди да излезе от килията си, обаче изненадващо за всички в затвора се изсипали десетки барети с автомати. Твърди се, че крутите мерки не били никак случайни. Любопитното е, че преди да излезе от затворническата си стая, където се твърди, че е сам, Сумиста разбрал за безпрецедентната охрана. За това отказал да отиде в съда. Не е ясно, обаче кой е предупредил Петър Стоянов за предприетите срещу него мерки, които много напомняли на американски екшън. Не се изключва вероятността къртица сред надзирателите да оказва логистична и друга подкрепа на затворника. От пандиза съобщиха пред Фрог, че на всички било известно, че Сумиста ползва средства за връзка с външния свят чрез интернет комуникация. Никой, обаче не си мърдал пръста да промени това положение. Не е тайна, че при няколко изненадващи акции назад във времето, ченгетата намираха в килията му мобилни телефони.

Припомняме ви, че по време на съдебния процес по делото „Килърите”, Сумиста не е пропуснал нито едно съдебно заседание. Показва свръхактивност, като следи всяка дума, задава въпроси и прави искания. Любопитното е, че на последното решаващо заседание във ВКС той отново не се появи. Разбра се от адвоката му, че предната вечер уж се почувствал неразположен и по тази причина не пожелал да навести съдебната палата в София. Експерти по сигурност не изключват вероятността Петър Стоянов да води толкова много дела, за да има повод да излиза от затвора. Припомняме ви, че докато беше във варненския пандиз, той е ходил над 30 пъти на зъболекар. Оказа, се, че за тези посещения няма нито едно медицинско свидетелство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5183 |28.11.2017 Проверяват отдряда на командосите след писмото на баретите . 5| 5208 |07.11.2017 Люба Кулезич за тежкото морално зацикляне и диагнозата „ценностна катастрофа“ . 0| 4375 |30.10.2017 Бивш здравен министър: Очаквам скоро барети да пазят лекарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads