Реклама / Ads
44| 20342 |03.08.2011 ЪNDERGROUND

Кочовска: Ще има убит политик!

.
Днес застрашен бил Яне Янев. Луканов, Илия Павлов и Кюлев също били в „оня черен” списък
 
Сензационни разкрития сочат кървава предизборна кампания. Смъртта на български политици предсказала плевенската пророчица Вера Кочовска, преди да почине през февруари т.г. Опасенията й били, че лоши сили ще се опитат да всеят страх в държавата и да свалят законно избраната власт. Най-злокобни били знаците около лидера на РЗС Яне Янев. Опасността идвала от хора до него. Мафията, свързана с политически кръгове, може да му посегне, когато прецени, че е използван достатъчно и вече е ненужен. Той щял да свърши работата си, като атакува шумно с компромати правителството на ГЕРБ, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, след което да стане излишен и опасен за кукловодите над него.

Плевенчани, близки на Кочовска, твърдят, че Алексей Петров още докато бил важен фактор в ДАНС често я наобикалял, за да изкопчи сведения от нея. Бившата барета дори я притискал и заплашвал да разкрие пред него тайните си. Те предполагат, че е прибрал и част от документацията, която ясновидката пазела в дома си. Записите, които били направени от нейни близки обаче, са прибрани на други места и след време може да излязат на бял свят.

Напълно възможно и почти сигурно е, че кръг около Трактора може да посегне на Янев Това би могло да е цената на атаките срещу правителството, създаване на хаос и несигурност в страната и демонстрация пред Брюксел, че положението в България е извън контрол. Това е неговият стил. Този анализ направи пред „Торнадо” бизнесмен, бил дълги години в приятелски и финансови отношения с Петров. Самият Петров често се хвалел, че е обучаван да премахва опасностите по пътя си. Хора като Яне били само средство за постигане на определени цели в даден момент.

След 150-грамовия взрив пред офиса на РЗС Янев е охраняван от гардове на НСО. Той сам поискал от премиера Борисов да бъде пазен.  Откакто бе арестуван през февруари 2010 година, самият Алексей Петров също непрекъснато се оплаква, че съществува опасност да бъде премахнат физически. Дори в последната си обилна изява при Карбовски по Нова телевизия заяви, че такива опити са правени, докато бил в ареста. Не пропусна да насочи вниманието и в посока на поръчителите – премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Доказателствата му обаче се изчерпвали с личните му анализи. Когато бе пуснат под домашен арест, Трактора открито заяви, че МВР трябва да се заеме сериозно с охраната на свидетелите по делото срещу „Октопода”, защото можело да им се случат фатални неща, като побоя над журналиста Огнян Стефанов. Магистрати тогава заявиха, че подобна наглост не са чували от години. Според тях Петров се опитва да внуши, че каквото и да стане с някой оттук нататък, той ще бъде набеждаван, защото е крупна политическа фигура. Дори бегъл поглед върху обвиненията срещу него и съратниците му обаче показват тъкмо обратното.

Странно съвпадение с фаталните прогнози на Кочовска бил таен списък на американските служби в София. Те няколко пъти предупреждавали за възможни атентати срещу милионери, босове на групировки и политици. Такъв е случаят с боса на Мулти Илия Павлов и банкера Емил Кюлев. Говори се, че месец преди убийството на Павлов от посолството на САЩ предупредили Ахмед Доган да избягва срещите си него. Кюлев бил на четвърто място в списъка от евентуални мишени
Неговото ликвидиране предизвика трусове в държавата през 2005 г., в навечерието на приема ни в ЕС. Тогавашният вътрешен министър Румен Петков и президентът Георги Първанов определиха атентата на бул. „България” като политически акт. Трескаво МВР „откри” и заподозрени в лицето на братята Маргини, но тази версия бързо се разпадна.

Вера Кочовска предсказала ликвидирането на Андрей Луканов още в началото на 90-те години на м.в. Тя съпровождала семейството на премиера дори по време на летния отпуск в Евксиноград. Свидетели си спомнят, че загрижената Вера разговаряла по тази драматична тема със съпругата на Луканов - Лили Герасимова. Преди две години тя споделила, че и Иван Славков няма да празнува 72-ри рожден ден, защото силна болест ще го покоси.

Ахмед Доган, лидер на ДПС, Милен Велчев, финансов министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски, д-р Константин Тренчев, лидер на „Подкрепа”, и много други важни особи от властта и политиката редовно посещавали Кочовска и се интересували какво им крои съдбата. Преди да почине на 12 февруари 2011 г., Вера Кочовска избягваше да предсказва какви болести, премеждия или смърт дебнат известни хора или обикновени посетители, обърнали се към нея за помощ. През декември 2010 г. тя бе приета в Правителствена болница, но не остана за лечение и пожела да се прибере вкъщи. Пред близки споделила, че очаква идването на смъртта и иска да е сред свои в дома си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 17954 |29.07.2011 Варненският кмет в далавера за над 2 000 000 лв. . 27| 11013 |26.07.2011 Турски политик подкрепя българска партия срещу Сокола . 74| 12090 |23.07.2011 Джеймс Уорлик: Алексей Петров трябва да влезе в затвора . 80| 16365 |20.07.2011 8 млн. лв. годишно прибира екосдружение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads