Реклама / Ads
19| 25545 |10.08.2019 ЪNDERGROUND

Кой предупреди 20-те издирвани от ГДБОП и прокуратурата и те се скриха? Къде са босовете?

.
Поредна акция... Източник: БГНЕС
Три дена откак пеевските медии заливат публиката с поредните героизми на прокуратурата и ГДБОП. Проведена е мащабна акция срещу наркоразпространението в страната. Задържани са 8 дилъри от група, която според неофициална информация е ръководена от Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца. По телевизиите страховити кадри с въоръжени до зъби полицаи, които атакуват лабораториии и ”плантации” с марихуана.
 

Всичко това е в реда на нещата – службите и прокуратурата това работят. За тази работа всички ние им плащаме заплатите и масрафа по акциите: оборудване, въоръжение, коли, гориво, муниции, дрехи, лабораторни изследвания, командировки и пр. Скъпа е борбата с наркотиците, но си струва – няма спор. Би било добре да е и ефективна - със съдебни процеси и присъди.

 

Лично зам.-главният прокурор Иван Гешев дава изявления и обяснява колко грандиозен е ударът. И все пак някои неща будят съмнение и това не е заяждане.

Гешев заяви, че се издирват още 20 души, които трябвало да бъдат задържани. Възниква логичният въпрос: кой е предупредил тези хора, та да потънат вдън земя? Нали акцията е подготвяна в пълна секретност и за нея са знаели един-двама прокурори и един-двама шефове в ГДБОП. Откъде е изтекла информацията?

Ако пък няма теч на информация, за каква предварителна подготовка става дума, когато не се е знаело предварително, че двайсетина от набелязаните лица са минали в нелегалност. За какви информатори говорим, за какви СРС-та или внедрени хора?

 

Пак г-н Гешев съобщи на медиите и народонаселението, че имало „чадър“ нависоко над въпросната наркогрупа. Нависоко? Колко нависоко? И защо прокуратурта и ГДБОП са тръгнали от ниското ниво, а не са ударили високото? Да не страдат от акрофобия? И високо политици ли означава, голяма клечка в МВР или високопоставен обвинител? Оттам може да "тече" такава информация при това е доста скъпа услуга. И предимно шефове в тези институции имат възможност да разпъват „чадър“. Със сигурност не са хора, които отглеждат по едно-две прасета в „задния двор“…

 

Не е ясно също какво става със спипаните ченгета в Плевен, които са затънали в наркобизнеса до уши. Прокуратурата и МВР странно мълчат за случаите там, които напомнят времената на Пабло Ескобар в Колумбия.

 

Ей такива неща се питат хората, но отговор няма. Има акции, микрофони, камери, изявления, стойки, лафове, репортажи и пр.

Пилотите казват, че работата е добре свършена, когато броят на излитанията е равен на броя на кацанията. Това правило очевидно не важи за броя на акциите и броя на присъдите?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7563 |19.06.2019 Кабелни оператори: Акцията на ГДБОП бе с цел да ни унищожат . 4| 10892 |24.05.2019 Издирваният край Костенец Зайков духнал за Гърция? . 3| 17734 |06.02.2019 ГДБОП и Жандармерията заловиха организирана престъпна група в Кърджалийско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads