Реклама / Ads
11| 7452 |03.10.2011 ЪNDERGROUND

Комунисти цакат мераците на Станишев

.
Ако Борисов им подари паметника, значи ГЕРБ и БСП са в една лодка, предупреждава последният съветник на Тато Костадин Чакъров
 
Космическата чиния на сакралния за червените връх Бузлуджа стана поредният повод социалисти и комунисти да се хванат гуша за гуша в търсене на историческа справедливост и претенции за собственост. Скандалът с "чинията" избухна дни преди празника на левицата на 30 юли тази година. Тогава областният управител на Стара Загора Йордан Николов забрани митинга с обяснението, че полуразрушената сграда там е опасна за хората. Последвалите совалки от левицата при Бойко Борисов отпушиха митинга. После БСП поиска безвъзмездно прехвърляне на собствеността като това, по думите на Явор Гечев от младежката БСП, ще бъде знак за мъжеството на премиера Бойко Борисов, а те поемат ангажимента да ремонтират и поддържат паметника.

"Те бягат от комунизма и социализма като минало и история като дявола от тамян", контрира мераците им Борисов, но обеща все пак, че на 28 септември правителството ще реши дали да дари на БСП паметника и земята под него. "За да се грижат социалистите за него, а не да си правят PR на наш гръб",  мотивира намеренията си министър-председателят. С претенции към паметника обаче се оказа и Съюзът на комунистите в България, ръководен от последния съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров.

Още на втори август изпратихме официални писма до областния управител на Стара Загора Йордан Николов и до правителството, с които претендираме да получим събственост върху мемориала като законен наследник на БКП. Освен това предупреждаваме властващите, че БСП няма никакви законови права за претенции, защото в продължение на 22 години въвежда в заблуждение хората и електората, че има над 100-годишна история и по право наследява БСП. Това е все едно да твърдиш, че си „Кока Кола”, а да пробутваш на хората гола лимонада, негодува пред репортер на „Торнадо” Костадин Чакъров. Той обясни още, че са алармирали власта, че в момента водят дело срещу ръководената от Станишев партия да й се отнеме правоприемството. Според Чакъров, който е юрист по образование, в целия цивилизован свят, след като има съдебен процес, властта се въздържа да взима решение в една или друга полза до съдебното изясняване на спора.

Досега обаче нямаме отговор нито от областния на Стара Загора, нито от г-н Борисов. Това ни предизвика в понеделник, 26 септември, да изпратим нови предупреждения. Жалко ще бъде, ако правителството на ГЕРБ подходи безотговорно и даде право на БСП да стопанисва паметника. Реално такива действия показват, че между двете партии има някакво предизборно споразумение, возят се в една лодка и се договарят зад гърба на народа. Ще преоценим политиката си към ГЕРБ, предупреди последният съветник на Тато.

Като аргументи в своя подкрепа той посочи, че за февруари 2012 година вече е насрочено воденото от тях съдебно дело срещу БСП. То е заведено още 2010 г., а досега магистратите са ги накарали да предоставят огромен доказателствен материал. Темида прие, че имаме правен интерес, исканията ни са основателни и образува дело, коментира Чакъров. Той е категоричен, че през целия преход  върхушката в БСП въвежда в лъжа и заблуждение привържениците на лявата идея с единствената цел да набавят за себе си властови и имотни облаги и така прикриват политико-криминалната си същност.
Лидерът на комунистите разкрива още, че предварителните доказателства, внесени досега, са нищо пред истинските разкрития, които се готвят да направят по време на насрочения вече процес.

Ще стане ясно, че 60% от хората, които провалиха и източиха банковата система и извършиха разбойническото раздържавяване, са номенклатурни кадри на БСП и покровителствани от нея. Ще лъсне и къде изчезнаха над 2 млн. долара от валутния членски внос на БКП, как прибраха 18 млн. долара от банката на СИВ при закриването й, как се финализираха валутните операции зад граница и т.н. Всички пари бяха откраднати кеш и на ръка сочи факти Чакъров. Той твърди, че вярва на българския съд, а сила да води тази битка с партията, монополизирала лявото пространство, му дава латинската сентенция в правото: „Дай ми фактите, ще ти дам справедливост”. Опитите на „Торнадо” да получи мнението на Сергей Станишев за създалата се конфликтна ситуация останаха напразни. От пресцентъра на „Позитано” били заети с по-важни дела.

Клара Мишева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 18642 |29.09.2011 Топ адвокати абдикират от делото „Килърите” . 7| 7443 |26.09.2011 Последният влак за „Наглите” е през декември . 12| 10570 |25.09.2011 Павел Найденов: Илия беше ниска топка за тайни с Путин и Първанов . 44| 11705 |19.09.2011 Wikileaks: Държавна сигурност витае над България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads