Реклама / Ads
4| 12961 |24.02.2020 ЪNDERGROUND

”Кралицата на амфетамина” - леля Цонка, спипана в Испания

.
Разбиха наркогрупа в Испания. Сред задържаните има и българка. “Кралицата на амфетамина” - 44-годишната Цонка е ръководила клон на престъпната организация във Валядолид. Заедно с нея са арестувани още 31 души.
 

Съвместното разследване на властите в Испания е започнало преди година. Местните власти в един от кварталите на Валядолид се натъкнали на канал за трафик на наркотици. Тя била ръководена от 44-годишната българка, позната в подземния свят като “Кралицата на амфетамина”.

 

Цонка вече е била арестувана веднъж през 2018 г. по време на друга операция, обясняват от испанското издание “El Dia de Valladolid”. Тогава в апартамент са били намерени 10 килограма амфетамини. Цонка получила присъда от четири години затвор. От тях излежава само 4 месеца и плаща солена глоба от половин милион евро.

 

Мъжът и също е сред задържаните тогава. Той получава 6 години затвор и в момента все още се намира в ареста.

 

След излизането си, Цонка решила да не бие много на очи. Започнала работа в ресторант в Сория, живяла скромно, а от кухнята на заведението продължила да ръководи групата за продажба на наркотици във Валядолид.

 

Цонка е разширила бизнеса, като завзела пазара на марихуана и хероин във Валядолид благодарение на споразумение с организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Билбао. Така Цонка за няколко месеца е създала огромна империя, занимаваща се с износа на марихуана и вноса на хероин.

 

Цонка е ръководила клана от кухнята на заведението с помощта на двамата си телохранители, също български граждани. Единият от тях, който е с 20 висящи дела и със седалище в Егуевила де Есгуева, е отговарял за производството и съхранението на хероин, който бил изцяло за износ в Германия и Холандия поради високото си качество, а другият се занимавал само с транспортирането на дрогата.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13554 |17.02.2020 Само във Фрог: В СГП залежават куп дела за корупция срещу ченгета от “Вътрешна сигурност” . 5| 11946 |14.02.2020 Петър Славов: Прокуратурата да провери дали знакови лица от прехода са замесени във фалита на КТБ . 14| 16694 |14.02.2020 Румен Петров: Разбрах, че братът на Филчев въртял трафик с монети . 5| 7216 |11.02.2020 Маскирани обраха чейнджбюро в Шумен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads