Реклама / Ads
12| 15546 |20.01.2010 ЪNDERGROUND

Кучешки хотели чупят рекорда по резервации

.
Хотелът за кучета е гостоприемен за любимците ви Източник: Вяра Йовева
Хотели за кучета и котки станаха мода в страната ни. На този етап в България има около 10 подобни проекта и за разлика от хотелите за хора, кучешките са пълни с клиенти, показа проверка на frognews.bg.
 
Тези помещения дори понякога надминават по екстри най-луксозните хотели за граждани, като се предлагат супер възможности от рода на: денонощно наблюдение с камери на настанения любимец, прожектиране на анимация на кучетата, следобедни разходки и безплатна супер диетична храна.

Посетихме един такъв хотел за кучета, който работи от 1996 година в Суходол и останахме впечатлени от видяното. Димитър Трифонов, собственик на проекта твърди, че не е първият, който е реализирал идеята. Преди него е имало два кучешки хотела, а той е заимствал идеята. „Сега обаче разполагам с най-големия по площ кучешки хотел в страната ни”, хвали се управителят.

Когато отиваме на гости на хотела, ние заварваме около 30 посетителя, които джафкат в един хор и въртят опашки, доволни, че са им дошли неканени гости. Гостоприемството им е впечатляващо. Хотелът си има и охрана – 3 едри кучета Булмастиф посрещат клиентите и се грижат за сигурността им в хотела и доброто настаняване.



В този интересен кучешки дом са изградени 30 стаи за настаняване на любимците, 9 от тях са външни (клетки), като останалите са затворени вътрешни помещения, като няма разлика в цената за стаите от това дали госта ще е на чист въздух или на затворено помещение. „Настаняваме кучетата там, където е най-удобно за самия посетител, като се взима предвид неговият нрав, поведение и порода, разяснява собственикът на хотела.

На външните стаи за топлина и удобство на клиента са поставени тухли за подово отопление, а на вътрешните стаи балатум. Подобно на хората, кучетата също понякога са недобросъвестни посетители, като често те изгризвали мокета в хотелските си стаи, разказва хотелиерът..

Освен здравословна храна, собственикът на хотела предлага следобедни разходки, развлечения и обучение, което трае месец и струва 600 лева. Обучението не е задължително, кучето може да бъде оставено като нормален клиент, като цените за това са различни, зависимост от престоя. Нощувка за куче е 20 лева (при стандартна оферта под 15 дни). От хотела осигуряват и транспорт на любимеца ви, като няма опасност недобросъвестни бакшиши да го излъжат със сметката. Сумата е точно определена – 20 лева на час в рамките на столицата. Хотелът има и стаи за котки (малки ВИП помещения), като мъркащите любимци се приемат срещу 10 лева за нощувка.

Външните стаи са клетки, които са 3 метра на 1,50 м., като във всяка има построена и измазана уютна колибка. „Една такава стая ми струва над 1000 лева за изграждането й. За 5 години в целия хотел съм инвестирал 60 000 лева”, изчислява Трифонов. По около 2 000 лв. бил доходът на месец, но много често собственикът инвестирал толкова за 30 дни в грижите за гостите си.

„Конкуренцията ми вече се засили да прави такива условия за кучетата, че те да наподобяват домашна обстановка, но това не е за предпочитане, защото кучетата са вълци и не обичат да седят в апартамент”, разсъждава Димитър Трифонов. Според него за домашния любимец е добре да бъде затворен в клетка, а основния принцип на обучението на всяко четирикрако е, че обучаващият трябва да е водачът на глутницата.



„Клиенти на хотела са хора с добри доходи, които живеят в апартаменти. Често и футболни фенове остават кучетата си при мен, когато ходят на мачове в чужбина и извън София. Много рядко идва куче, което има двор”, разказва управителят на хотела. Той има и постоянни клиенти, които идвали редовно в хотела му. За разлика от човешките хотели, там разврат няма, стана ясно от проверката на сайта ни..

Много често ми водят и агресивни животни, но имам опит и се справям с тях, след кратък престой стават кротки като котета, като всичко става с взаимно разбирателство. Проблем е, когато кучето не е спокойно, защото то отслабва, отказва да се храни и пие само вода.

Най-дългият период, за който е оставяно куче в хотела е за шест месеца, когато собственик на едно куче заминал за ЮАР.

Любимците, които идват за настаняване са здрави, добре угрижени и рядко създавали проблеми. За тези 13 години, собственикът на хотела е приел над 600 кучета, като отскоро му помага негова позната, която е завършила ветеринарна медицина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 17003 |17.01.2010 Студентска се(к)сия = вдигнати крака и кондоми в книжките . 14| 10030 |13.01.2010 Лобита превземат с генни храни корема на българина? . 12| 34089 |11.01.2010 Целувката на киселината . 48| 37914 |10.01.2010 Земната ос промени наклона си; глобалното затопляне е неизбежно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads