Реклама / Ads
5| 25295 |28.11.2011 ЪNDERGROUND

Куката прати Дачи в ада за 20 години

.
Дачи
Издала го патешката му се походка и бързото оттегляне след покушенията Подозират го за още 2 неразкрити разстрела в Плевен и Варна Оцелелият в 6 атентата плевенски наркодилър Камен Балбузанов-Куката накрая успя да получи възмездие.
 
 Най-кървавият наемен убиец в новата история Георги Петков-Дачи получи присъда от 20 години миналата седмица, а Куката е от малкото оцелели негови мишени. Заигравката  „кой ще гори в ада”  между Дачи и Куката е от миналата година, когато Куката заявява в съда, че е разпознал кандидат-убиеца си, след като го видял по телевизията. Тогава на излизане от съдебната зала в Плевен Петков крещи в несвяст - „Снимайте, снимайте и кажете на Куката, че ще иде в ада“. Година по-късно Балбузанов може да вика на воля, че пратил Дачи в ада, след като му уреди присъда от две десетилетия зад решетките.

Всъщност смята се, че неуспешната стрелба по Камен Балбузанов е един от много малкото неуспешни удари на Дачи. На 20 ноември 2009 г. Петков изчакал Куката да паркира зеленото си „Порше” пред плевенския бар „Латино”. Балбузанов седнал сам в любимото си сепаре в ъгъла, където имал важна среща. 15 минути по-късно в бара влязъл Дачи, облечен с черни дрехи и качулка. Той се насочил към масата на Куката и изстрелял цял пълнител в него. Куката интуитивно се свил под масата. Балбузанов обаче бил с бронежилетка, а изстрелите засегнали най-вече краката му. От 8-те изстрела четири успели да пробият плътта на куката - в дясното рамо, дясната ръка, десния крак и в лявото бедро. Той и досега се придвижва с бастун, макар че успя да преживее опасността от ампутация на крака му.

През пролетта на 2010 г. Дачи за първи път е разпитван от полицията за стрелбата, след като четирима свидетели са го посочили като  атентатора от „Латино”  Ключови са обаче показанията на Куката, който след ареста на Дачи като част от групата на Петър Стоянов-Сумиста го вижда в един от тв репортажите от Съдебната палата в София. Куката не се сдържал и като видял патешката му походка се обадил в МВР и заявил: „Това е той, човекът, който искаше да ме нарешети”. Дачи вади според него желязно алиби за вечерта на покушението, макар камерите на бар „Латино” също да са запечатали характерната му походка. По време на стрелбата Георги Петков празнувал годишнина от сватбата си в Червен бряг. Това потвърдили трима негови роднини и четирима познати, присъствали на тържеството.

Таксиметров шофьор твърди пред съда, че една от жените, които купонясвали на тържеството, го изпратила същия ден в София. Тя не могла лично да отиде, защото била поканена на купона на Дачи. Таксиджията трябвало да вземе от София пари и документи, които са й били необходими. Жената му дала личния си джиесем, защото човекът в столицата, от който трябвало да се вземат документите, познавал точно нейния телефонен номер. Таксиметровият шофьор и друг път вършел подобни услуги. Тези показания не са били опровергани от прокуратурата.

Въпреки това след 12-часово заседание  което завърши в 22 часа през нощта миналия петък Дачи бе получи една от тежките присъди за опит за убийство. Георги Петков-Дачи е забелязван поне на още две убийства. Така поне твърдят разследващите. До момента обаче не е направена съпоставка между показанията на очевидци и описанието на самия убиец. Всички са категорични в две неща – за походката на убиеца и за бързината на действията му. “Върви и се клати, странна походка. Като извади пистолета, стреля и побегна!”, описват го едни от очевидците на разстрела на Куката.

Янис Донков
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 20348 |25.11.2011 Лазар Груев жертва на магистратски любовен скандал . 8| 7916 |23.11.2011 Археолози изследват антиките на Рашкови . 22| 10940 |21.11.2011 Трактора включи в защитата си и измамника Ник Щайн . 6| 12774 |15.11.2011 Секта уреди 17 години затвор за Рамбо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads