Реклама / Ads
12| 21392 |06.11.2013 ЪNDERGROUND

Лъснаха лъжи на основни обвиняеми по "Килъри"

.
Източник: Булфото
Разкрита е една от лъжите на двама от знаковите фигури на бандата за мокри поръчки „Килърите” Петър Стоянов-Сумиста и Янко Попов – Туци. За да се спасят от потвърждаване на тежките присъди те твърдят, че се познават от сравнително скоро.
 

 

Фактите, до които Фрог нюз се добра, доказват, че истината е съвсем друга. Тяхното другаруване е най-късно от 2006 година, а не както те твърдят. Доказателството е в това, че през същата година техните съпруги започват съвместен бизнес. Това няма как да стане, ако не се познават. 

 

Пред Окръжния съд в Шумен, където се водеше делото на първа инстанция за линча на Петър Луков и шуменския бизнесмен Румен Рачев, двамата замесени в убийството разиграха същинска комедия. С подобаващи интонация и изражение за този жанр те се питаха един друг откога се познават и си изясняваха как телефонните им номера са попаднали в мобилните им апарати.

 

“Аз вас ви познавам от 2009 година”, обърна се Сумиста към Туцо в съдебна зала. Той на свой ред го попита: „Откъде имате моя номер?”

 

Въпреки старанието си да прикрият старото си познанство, фактите разобличават лъжите. Двамата са толкова близки, че дори и съпругите им правят общ бизнес. Виолетка Попова, половинката на Янко Попов и Емилия Попова – на Петър Стоянов, са сред основателите на таксиметрово дружество „Емпайър” ООД, регистрирано на 19.05.2006 г. Комбина им прави балдъзата на убития преди време Бай Миле Ива Панагонова. За никого не е тайна, че Туцо е бил в близки отношения със сикаджийския бос. Дори често се хвали с този факт. В интервю за столичен вестник от 30 октомври т.г. той заявява: „С него бяхме в перфектни отношения” и допълва: „Той е идвал на Боровец с разни хора, силни на деня по онова време. Не бих искал да говоря за неговите приятели и познати, повечето от които не познавам освен по физиономия.

 

Милчо беше сериозен бизнесмен и познаваше много хора”.

 

Въпреки че уж Вожда и Туци се познават отскоро, адвокатът на сумиста Никола Беров разкрива факти за него от далечната 2000 година. В интервю за седмичник през 2010 година той разказва, че преди много време Янко Попов си е навехнал крака и за да го оправят безболезнено лекарите му били упойка. Те обаче я предозирали и това му увредило мозъка.

 

„Янко не е добре психически. Това е факт, известен на всички, които го познават. Около 2000 г. Янко си навехва крака и поради лекарска грешка – предозиране при упойката, той не излиза в съзнание и цял месец май е бил в кома, бил е на косъм от смъртта. След онзи случай той често говори някакви фантасмагории и небивалици. Това се случва много често. Явно мозъкът му е останал увреден. Аз ще поискам да му направят съдебна психиатрична експертиза, защото имам основание да се съмнявам дали е годен да участва в процеса”, казва авторитетно Беров.

 

Туцо е в добри отношения и с друга фигура от престъпния свят – наркобарона Сретен Йосич. За последно този факт той спомена в интервю, дадено по време на управлението на ГЕРБ: Единствените, на които бих бил неудобен, са ръководството на предишното правителство, а именно заради приятелството ми със Сретен Йосич - друго обяснение нямам.

 

За вестника той надълго и нашироко обяснява как сърбинът посещавал неговата кръчма в Самоков във времето, когато живеел там.

 

Говори се, че покрай Туцо и Сумиста бил в прекрасни отношения с Йосич. Даже наркобосът кумувал на сватбата на Стоянов. Адвокатът му, разбира се, отрича това.

 

„Познавам много добре Пешо от 1993-1994 г. Беше на 19-20 г. Тренираше борба в най-тежката категория. Готвеше се за олимпиадата през 1996 г. Сега, да му е бил кум, и аз да не знам!? Не знам… А и не съм сигурен дали изобщо Сретен Йосич има официален брак. Други пък плещят обратното - Сретен бил кум на Пешо. Как си представяте, като го познавам отблизо от 19-годишен, и това да не знам!? Пълни  глупости!”, отрича пред „Шоу” Беров.

 

Туцо и Сумиста ще се срещнат отново на 12 ноември в Апелативния съд във Варна. Те заедно с Васил Костов-Кеца и Георги Вълев ще обжалват доживотните си присъди без право на замяна, постановени от Окръжния съд в Шумен за убийство, палежи и рекет.

 

Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 14458 |30.10.2013 „Le Point“: Български мутри контролират кокаиновия пазар във Франция . 8| 10699 |25.10.2013 Обвиняеми се представят за политически жертви . 81| 44384 |21.10.2013 Столична кметица се прочу с шашми за милиони . 26| 21859 |18.10.2013 Кощунство: Наемат убийци за охрана на заведения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads