Реклама / Ads
8| 13207 |02.06.2014 ЪNDERGROUND

Майката на убитата Севиля пред Фрог: Антон издаде Янка, но скри за ножа

.
В 18-тото поред заседание на Софийския апелативен съд за убийството на 19-годишната Сивиля Райчева от „Люлин” подсъдимият за смъртта на момичето Антон Ангелов издаде, че не е действал сам. След дълго мълчание за умъртвяването на девойката Антон най-после хвърли вината върху Янка Младенова.
 

 

Че Янка Младенова е замесена в жестокото престъпление стана ясно още на първа инстанция. Свидетели разказаха, че са я видели цялата в кръв, а служителката на СДВР Елеонора Георгиева пък разкри детайли от нечовешкото деяние. Янка Младенова хладнокръвно признала, че я е убила и не съжалява за това.

 

Въпреки разказите на свидетелите престъпницата бе пусната на свобода, тъй като не бяха намерени преки доказателства за помагачеството й. На подсъдимата скамейка остана само Антон Ангелов, който получи 10 години затвор.

 

Едва към финала на делото на втора инстанция той реши да проговори. Казаното от него обаче отчасти отговаря на истината. Той заяви, че с убитото момиче се познавали отпреди и излизали на кафе. Всички свидетели обаче твърдяха пред съда, че обвиняемият е видял за първи път Севилия в деня на смъртта й. Майката на погубената девойка заяви пред Фрог нюз, че е убедена, че Антон не е в приятелския кръг на дъщеря й. Янка е идвала в дома й и пред очите й се е държала грубо с дъщеря й. Тя и с нея се е отнасяла лошо. Веднъж прещипала пръст на едната ръка, защото влязла в стаята на детето си без да чука. Освен това по време на делото жената получила заплахи от нея, че „нещо лошо ще й се случи”.

 

Преди ужасното престъпление Севиля споделила с майка си, че се страхува от Янка. Тя обаче не предположила, че приятелката на дъщеря й е способна да убие човек.

 

Заради разкритията на Антон на следващото съдебно заседание ще бъде разпитана Милена, която е негова позната. Тя се е виждала с него непосредствено след убийството. Кристиян Костов пък ще има очна ставка с подсъдимия, тъй като в последния момент се отрече от думите си, че Янка също е причина за смъртта на момичето.

 

„Искам доживотен затвор за Антон. Той е убивал заедно с Янка малко преди да навърши 18 години. Дава си сметка какво е извършил. Издаде съучастницата си, защото се надява да му се намали присъдата. Днес се оплете в лъжи, изобщо не спомена за сгъваемия нож, който е негов и с който е убивал”, плаче майката на Севиля.

 

Девойката беше ръгана с нож 44 пъти в дома й и почина от кръвозагуба на 13 май 2011 година. Убийството й бе извършено заради 10 г злато.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13197 |16.01.2014 Майката на Съни пред Фрог: Изпитвам отвращение от присъдата на таксиджията . 3| 11152 |17.12.2013 Адвокат Мутафчиев пред Фрог: Случаят с убитата Севиля може да повтори „Соло” . 11| 11666 |19.12.2012 ОЩЕ КЪМ „ИСТОРИЯТА НА ЕДНА СМЪРТНА ПРИСЪДА” Майката Стоянка Делкова, жалбоподател пред Европейския съд по правата на човека, „изчезна”.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads