Реклама / Ads
35| 21319 |29.11.2012 ЪNDERGROUND

Министри и политици поръчвали „пеперуди” от модни агенции

.
Бедро и пари - едно ВИП съчетание...
„Розов списък” на клиенти притежава прокуратурата, придобит при акцията срещу Росен Чолов, Пламен Кирилов и Ралица Любенова. Те бяха задържани за създаване и участие в престъпна група за набиране и склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация. Арестите бяха ръководени от спецпрокуратурата.
 
Списъкът съдържал прелюбопитни имена на известни политици и бизнесмени. Един от тях дори е отговарял за образованието в държавата и в момента отново напира да влезе в парламента и властта. До неговото име се мъдрело това на бивш депутат от НДСВ, напуснал политиката и занимаващ се с телевизионен бизнес.

Не липсват и представители на други политически формирования. Между тях има и действащ евродепутат, журналист-политик, които преди любовните ласки устройвали пищни вечери с водопад от избрани вина в „Кемпински – Зографски”.

Известен депутат от ДПС пък си поръчвал да му закарат от „пеперудите”, както някои наричали мадамите чак в Слънчев бряг, където купонясвал с верни другари.

„Секторът” с бизнесмени също бил доста любопитен. В тетрадка били записани острови и държави, където „непорочните” манекенки правили компания на ВИП клиенти. Някои воаяжи стрували на мераклиите по 6-7 хилади евро само като такса, в зависимост от продължителността на „служебната командировка”. Част от пътуванията са отбелязвани като задгранични участия в модни дефилета. Девойките подписвали договор за мълчание, който не бил официален, но се спазвал строго. Тежки наказания заплашвали проговорилите.  

Пред камера на ТВ7 манекенки от модната агенция "Еф Ейч Уан Ейджънси", категорично отрекоха някога да са били обект на платена любов. В интерес на истината бяха неубедителни, но пък и преди да се докаже в съда подобно нещо, никой няма право да ги обвинява, че са изкарвали пари с телата си. Красавиците обаче признаха, че са чували за подобна дейност, но в други агенции с други момичета. Те били виждали Чолов, но не знаели с какво се занимава.

Някои клиенти ги наричали "пеперуди"...

 

Според психолози част от девойките не осъзнават, че са жертви на тежко престъпление, защото са получавали пари и някои други облаги. Част от тях и напълно доброволно са се включвали в бизнеса, съзнавайки че сами няма как да попаднат при богати клиенти.

Разследващите предполагат, че някои от пикантните секс сцени са записвани и се пазят като компромати или гаранция за оневиняването на членовете на престъпната група. Чолов се надявал, че влиятелни клиенти ще го защитят в труден момент пред правоохранителните органи. Още по-голяма сигурност му давало и познанството с магистрати, някои от които също са търсили елитни компаньонки за кеф и разтуха.

Според разследващите съпругът на модела Ирена Милянкова, която се прочу с ролята на компаньонка на боса на мафията Джаро в известния сериал „Под прикритие”, организирал бизнеса с елитните проститутки. Момичетата били доставяни на богати клиенти в предварително уговорени хотели и частни домове в столицата и страната.

Сред поръчителите на секс услуги имало и чужденци. По време на работа компаньонките се движели с шофьор и охрана.

Росен Чолов е шеф на федерацията по ръгби. Той е вторият висш спортен деятел, след Петър Стоянов – Сумиста (Вожда), срещу когото се отправят обвинения за бизнес с проституция. Свидетели по делото „Килърите” в Шумен разказаха пред съда, как са били изпращани да разкарват момичета от модна агенция „Визаж” до ВИП клиенти по заръка на Сумиста.

Първоначално се заговори, че Чолов е конкурент на обвиняемия по делото „Октопод” Антон Петров – Хамстера, който също е замесен в подобни схеми, но една от версиите на разследващите, която все повече се налага, не изключва двете групи да са били в партньорски отношения. Това предполага някакви ръководни функции и за Алексей Петров, който пък е тясно свързан с Хамстера и е държал под контрол действията му.

Чолов е известен още с приятелството си с Красимир Маринов – Големия Маргин. Тепърва щели да се разплитат техните отношения, както и да се доказва дали Братя Маргини са участвали в секс бизнеса с манекенки.

След ареста на Чолов, Кирилов и Любенова е обискирана модната агенция "Еф Ейч Уан Ейджънси" на ул. "Хан Аспарух" в центъра на София. Според разследващите там били картотекирани фотомоделите, които заработвали основно като елитни проститутки.

Справка в Търговския регистър показва, че „Еф Ейч Уан Ейджънси” е новото име на "Визаж М", пише в. „24 часа”. Официално неин собственик е Цветелина Борисова. В дейността на фирмата са посочени набиране на модели, организиране на модни ревюта, реклама, консултантска дейност и др.

Пред ТВ7 Борисова заяви, че в момента има много малко професионални ангажименти за техните момичета, но това не означава, че те си изкарват парите с проституция. Тя разказа също, че е семейна приятелка с Чолов, че той много обича жена си и не се интересува от моден бизнес.

Бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано също самоотвержено защити Чолов, на когото е заместник във федерацията по ръгби. Лучано не бил чул нито веднъж приятеля си да споменава нещо за секс и клиенти. Самият Лучано не знаел за какво става въпрос, защото не посещавал нощни заведения.

Пламен Кирилов го познавам, шофьор е на Росен Чолов. Той е световен шампион по карате и е много свестен. Мога да гарантирам за него, рече още Лучано.

Чолов е председател на Българската федерация по ръгби и на "Обединени спортни клубове Лозен", където заместник му е Васил Иванов-Лучано. Той е и член на ръгби клуба при Националната спортна академия.

На свое име няма фирми, които да развиват търговска дейност, но въпреки това демонстрира завидно материално положение. Движи се с шофьор, а
домът му в "Горна баня" се охранява от служители, които едва ли работят, без да им се плаща.

Жена му Милянкова също се движела с шофьор и охрана. Съседите се чудели откъде идва този лукс и финансови възможности, но не смеят да говорят, защото ги е страх.

Чолов и Милянкова имат четири деца. Разделяли са се, но после пак са се събирали. Двамата се запознали, когато Ирена била едва 15-годишна. Срещнали се в агенцията на Жени Калканджиева „Визаж”, където Милянкова стартирала като млада манекенка.

Звездата от "Под прикритие" е един от съдружниците във фирма "А 115" ООД, която се занимава с компютри и софтуерни услуги.

 

Марин Иванов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14108 |26.11.2012 Нов скандал с посланически пост в Казахстан . 20| 20509 |23.11.2012 Абсурдно и налудничаво, но… законно?! . 13| 8741 |21.11.2012 За методите на фекалната журналистика и доколко "безобидна" е тя . 41| 14193 |18.11.2012 Алексей Петров се показва зад Марковска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads