Реклама / Ads
44| 23739 |10.05.2021 ЪNDERGROUND

Миню Стайков е бил отровен, докато е бил в ареста

.
Източник: БГНЕС
Миню Стайков е бил отровен докато е бил в ареста. Това се доказва от медицински изследвания, направени в столична клиника. Бомбата беше хвърлена в началото на днешното съдебно заседание срещу Миню Стайков за неправомерно усвоени евросредства.
 

Всички адвокати на подсъдимите поискаха отвод на съдебния състав и съдията докладчик Велислава Ангелова, тъй като, както казаха защитниците, съдийката е съчетала функциите си с тези на прокуратурата. 

 

Пред съда Стайков разказа, че малко преди да напусне ареста в началото на февруари, той се почувствал зле. Отдал тежкото си състояние на други сериозни диагнози като инсулт и рак на простата. Напуснал е ареста в инвалидна количка и няколко дни по-късно се е подложил на медицински преглед. Изследванията категорично показали диагноза токсичен хепатит.






Лекарите са обяснили, че той е бил отровен с неизвестно вещество, като процесът е бил бавен. Необходимо било да се направят и други изследвания, за да се види от какво естество е въпросното вещество, за да се знае как да му се противодейства. Съдът обаче отклонил искането за изследвания и един месец по-късно дал разрешение. През това време обаче състоянието на Стайков не се е подобрило, а показателите сочели, че той е пред чернодробна кома. 

 

Оказва се, че насрочените едва за утре изследвания ще дадат ясна представа за отровата в организма на Стайков. Това бе и една от причините заради които защитничката му Анна Попова  поиска съдебният състав да се отзове от делото. 

Други адвокати изтъкнаха, че много често в тази сграда се демонстрира близост на съда и прокуратурата, което само по себе си е патология и поставя под въпрос както обективността, така и безпристрастността на българския съд.

 

“Ако искате да запазите доброто си име и достойнство, трябва да се отведете”, коментира един от адвокатите. 

 

Той отбеляза, че изключително лошо впечатление е направило как през цялото време докато се е говорело за състоянието на Стайков, един от съдебните заседатели се е смял. 

 

“Какво смешно виждате, когато в ареста влиза здрав човек, а излиза на количка?”, попита риторично той. 

 

В залата прехвърчаха искри между прокурора и адвокатите. В своите аргументи държавното обвинение изтъкна, че съдът не трябва да си дава отвод, поради факта, че в протоколите медицинските експертизи не доказвали тезата на защитниците. Защитата обаче веднага скочи: 






“Господин прокурор, покажете ми каквато и да е медицинска експертиза, след като сте чел протоколите. Там няма нито една приложена такава. Какви протоколи сте чели за да ги прочетем и ние?”. 

 

Обвинителят подмина с мълчание този въпрос. 

 

Окзва се, че на предходно съдебно заседание съдът е глобил с 1000 лева сина на Миню Стайков, а таванът за наказание е 500 лева, което също бе изтъкнато като факт за предубеденост на съдия Велислава Ангелова. 

 

Близки до Миню Стайков твърдят пред ФрогНюз, че след разкритията на Илчовски вече имат хипотеза за ареста и наказателното преследване на Стайков. Те допуснаха, че е възможно той да е бил атакуван, за да може хората около Бойко Борисов да сложат ръка върху бизнеса му. 

 

Интересен факт посочиха - че след като влязъл зад решетките Стайков, Иван Ангелов е направил фабрика за производство на спирт. Именно производството на спирт е била една от основните дейности на Стайков. 

 

Съдът се оттегли, за да реши дали ще си даде отвод, или ще продължи с изслушването на свидетели. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10743 |04.04.2019 Наши и руски босове искат да вземат бизнеса на Миньо Стайков докато е в ареста . 10| 8500 |28.01.2019 Синът на Миню Стайков пребит, лекуват го в ”Пирогов” . 4| 7163 |12.11.2018 Запорираха имущество на Миню Стайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads