Реклама / Ads
16| 18010 |09.12.2019 ЪNDERGROUND

Напрежение в Плевен! Палят къщи и коли на опоненти на Мечката, свързан с местни ченгета

.
Поредна вълна на напрежение в плевенския ъндърграунд! В петък беше запалена къщата на свидетел срещу криминално проявения и осъждан за наркотици местен бабаит Ивелин Иванов-Мечката. Огън е опустошил и две коли на негови опоненти в бизнеса с дрога. Това разкриха пред Фрог нюз местни ченгета. Любопитното е, че атаките се случват малко след като Мечката бе пуснат на свобода от ареста.
 

Припомняме ви, че срещу него има повдигнато обвинение за организирана престъпна група за наркотици. Малко след като ГДБОП удари групата му в началото на тази година, негови хора дадоха скандални показания пред специализирания съд за това, че плевенски ченгета, сред които и началници,  са разпъвали чадър над бандата, давали са указания на кого да се „слага“ дрога и са взимали пари от Мечката и аверите му. В замяна на услугите са обещавали „спокойствие“. Фрог публикува част от показанията, но за уличените не последва нищо.

 

Преди около 10-на  дни в кв. „Сторгозия“ огън обхваща два автомобила-„Ауди“ и „Фолксваген Голф“.  Впоследствие се оказва, че колите са на двама души, които са на нож с Мечката на пазара на дрога. Полицията си трае за случилото се. През това време в областната дирекция се сменя ръководството. Шефът Красимир Начев отстъпва място на началника на криминална полиция Веско Вутов. Интересно е, че той е един от хората, срещу които са дадени показания пред съда. Дали обаче те са верни, никой не се наема да каже до този момент.  Мистериозна изглежда  и оставката на Начев. Подчинените му твърдят, че искал да се отдаде на по-спокойна работа.  

 

На мушката на неизвестни засега бандити попада и друг представител на подземния свят- Търговеца. Неговата къща в „9-ти квартал“ пламва миналия петък. За щастие бързата реакция на живеещите е помогнала сградата да бъде спасена. Оказва се, че само покривът изгаря. Припомняме ви, че именно Търговеца разказа в разследване на  НТВ  какви нареждания е получавал от Мечката.

 

Припомняме ви, че видеозапис, излъчен от НТВ разкри как шефът на криминална на второ районно Цветомир Илиев взима плик от Мечката в хипермаркет. Криминално проявени заявиха, че вътре е имало пари.  След извършена проверка ръководството на полицията реши  да наложи дисциплинарно наказание на Илиев за срок от 6 месеца. И толкова! 

 

Информация за случващото с в Плевен  има не само в съда, но и във местната структура на „Вътрешна сигурност“. Оттам също си траят. Нещо повече снимка, разпространена от Фрог нюз показа, че Цветомир Илиев е вдигал наздравици в местно заведение с шефа на „Вътрешна сигурност“, след като бе публично разобличен за контакта си с Мечката.   

 

Уточняваме, че другият, дръзнал да говори открито за обвързването на полица и бандити е още един човек от бандата на Мечката-Павел Павлов-Балки. Той защити Цецо Илиев и насочи вниманието към полицейски началници. Ето какво каза той: "Видях по телевизията, че се говори за Цецо Илиев и че е взел 200 лева подкуп. 200 лева подкуп ли са?! С 200 лева може да отиде на кафе. Тя е ясна каква е работата... Бизнес - бизнес с наркотици, от който печелят и полицаите. Те го направиха така този бизнес. Взимали са пари всичките.

 

Стигали са суми до 20 000 лева на месец. Защото те не взимат само от един. Примерно те са десет момчета - по 1000 лева. Взимали са от мен, от Ивелин. Единият от полицаите се казва Васко. За него съм 100% сигурен, че е подхвърлял наркотици на други хора и след това тези хора са били арестувани, вкарвани в затвора, защото са били неудобни. И аз съм участвал в подобни подхвърляници. Самият Цецо Илиев няма такава вина, защото не е подхвърлял наркотици на други хора, както примерно останалите полицаи правеха. Сред тях има и шефове. Има проверка само на Второ районно, но би трябвало да има проверка и на Първо, и на Дирекцията", заяви Павел Павлов.

 

Предстои да видим дали срещу него ще бъдат предприети "някакви мерки"!

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9934 |03.12.2019 Семейство от Пловдив източило 3 млн. лева от НОИ по перфектна схема . 14| 17924 |28.11.2019 Делото КТБ: Свидетелят Бисер Лазов ръси бисери, не помни какво е работил, нито какви активи е купувал и продавал /допълнена/ . 1| 9059 |22.11.2019 Гледат делото срещу бившия шеф на АПИ . 9| 27298 |20.11.2019 Шефката на ”Гробищни паркове” се овъртоли в обвинения за финансови далавери и секс афери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads