Реклама / Ads
33| 17266 |19.06.2012 ЪNDERGROUND

Нещастна Българио, ти си земен рай!

.
Кой казва, че сме нещастни?
Ново двайсет: България е на 123-то място от 151 страни в класация на щастието, съставена от британския научен институт "Ню Икъномик Фаундейшън". За пореден път сме сред най-нещастните хора на Земята. Индексът на щастието (Happy Planet Index), който се публикува за трети път, поставя на първите три места Коста Рика, Виетнам и Колумбия.
 
При изчисляването на индекса се вземат предвид удовлетвореността от живота, очакваната продължителност на живота и потреблението на енергия.

Авторите на доклада посочват, че резултатите тази година потвърждават, че все още не живеем в щастлива планета, тъй като нито една страна не е постигнала високо и трайно благосъстояние, а само девет са близо до постигането му.

Осем от страните в първата десетка са от Латинска Америка и Карибския басейн. На четвърто място се нарежда Белиз, следвана от Ел Салвадор, Ямайка, Панама, Никарагуа, Венецуела и Гватемала. Най-високо класираната западноевропейска държава е Норвегия - на 29-то място, изпреварена от Нова Зеландия, която е на 28-мо място.

Ако се питате, защо все пак сме толкова кахърни, ето няколко отговора. Те са от пресата в дните 18 и 19 юни 2012.

 

                        Пиянски простотии в Перник

 

Мъж от Перник решил да се почерпи със своя позната, но след няколко чашки ракия претрепал и изнасилил възрастната жена. 54годишният К.Р. и 63-годишна дама решили да се почерпят в дома на мъжа. В началото всичко вървяло добре. В един момент почерпеният до козирката перничанин решил да прави любов с приятелката по маса. След като тя се дръпнала, той я пребил и след това я изнасил брутално.

          

                В Берковица вилнее педофил

 

Полицията в Берковица задържа мъж, блудствал с 13-годишно момиче. 20-годишният извършител е заловен, докато се възползвал сексуално от девойката в дома си. Полицаите действали по сигнал от майката на момичето, която съобщила, че дъщеря й е напуснала дома им и е в неизвестност.

 

                           Търновец ръга с нож след секс

 

32-годишен великотърновец е наръгал приятелката си в шията и седалището, след като правили секс. В полицейското управление във Велико Търново е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за постъпила при тях за лечение 26- годишна жена с прободни рани в областта на шията и седалището. Жената признава пред психиатър, че нараняванията са й нанесени с нож същия ден, около 12.30 часа в гориста местност в района на кв. “Зона В”. Тя е била ранена от 32-годишния си приятеля Ц. К., с когото се познавали от няколко месеца и били в интимни отношения. Любовникът и откраднал мобилен телефон, дамски ланец и сребърна обеца.

 

                             Майка удуши рожбата си

 

Майка удуши рожбата си четири дни след като бебето поело дъх за първи път. Ужасяващата трагедия станала в пловдивска болница. Мъничето било намерено мъртво в понеделник сутрин от лекарите в частната клиника. Те направили отчаян опит да върнат бебето към живота, но за жалост неуспешно. Докторите алармирали в полицията и ченгета направили оглед на малкото трупче. По него експертите открили следи от насилие в областта на вратлето и заключили, че новороденото най-вероятно е било удушено.

 

                                       Мъж мами болни хора

 

36-годишен мъж от Смолян е с постоянна мярка „задържане под стража" заради източване на сметки на болни хора, популяризирани в интернет. Измамникът имал и съучастник - 44-годишна жена от село Момчиловци, която в момента разпитват полицейските служители като свидетел по образуваното в старозагорската полиция досъдебно производство. Разследването на задържания в Старозагорския следствен арест мъж започнало още през март. Тогава в местната полиция постъпил сигнал от роднини на болни деца, нуждаещи се от лечение и публикували призиви в интернет за събиране на пари. Хората били потърсени от бизнесмен, представящ се за Петър Манджуков и Петър Зографски, който декларирал желанието си да подпомогне благотворителните акции с крупни парични суми. За целта обаче се нуждаел от валидна банкова карта, издадена от определена банка на името на родителите на детето, в която да има между 100 и 700 евро, като гаранция. След преводите на средствата, "бизнесменът" посредством секретарката си - 44-годишната жена, изисквали да им се съобщят номерата на картите, валидността и защитният им код. Дни по-късно вместо обещаните парични дарения, родителите констатирали, че чрез интернет-транзакции сумите по картите са източени.

 

 

                          Тираджия загина в катастрофа

 

45-годишен шофьор на ТИР с турска регистрация загина при тежка катастрофа на международния път за Турция край Хасково. Инцидентът е станал заради неправилно изпреварване на трактор от колона ТИР-ове. Един от товарните автомобили навлязъл в насрещното се ударил в идващ насреща ТИР. Движението в района беше затруднено.

 

                    Националния по волейбол остана без спонсор

 

Шумните скандали в родния волейбол прогониха генералния спонсор на мъжкия национален отбор. Пенсионноосигурителната компания "Доверие" се оттегля от подпомагането на федерацията две седмици преди финалите на Световната лига в "Арена Армеец" (4-8 юли). Прекратяването на спонсорския договор ще бъде направено в началото на следващата седмица.
Президентът на федерацията Данчо Лазаров разкри наскоро, че в разгара на скандала е имало среща между него, бившия национален селекционер Радостин Стойчев и представител на спонсора, който ги призовал да спрат войната, но това така и не стана.

 

               Внимание! Лекуват обвиняем като фантом в „Пирогов”

 

Подсъдимият по делото "Октопод" Марчело Джотолов е бил приет в "Пирогов" тайно, а не по надлежния ред. Това му е помогнало да отложи две заседания на съда, пише "Труд".

Докторите, които е трябвало да знаят за наличието на такъв болен, не са били уведомени. Става дума за шефа на екипа, началника на отделението и на клиниката, каза пред "Труд" д-р Бойко Тошев, гл. асистент към секцията по ортопедична травматология в спешния институт, без да назовава името на Джотолов. Негови колеги обаче потвърдиха пред "Труд", че става дума именно за обвиняемия. В момента те подготвят писмо до съда с отговор за какво е лекуван Джотолов в института.
"Директорският състав - проф. Димитър Раденовски и д-р Людмил Джунков, и ръководството на секцията обаче са знаели за приема на интересното за службите лице", разказа вчера Тошев.

Попитахме д-р Бойко Тошев дали Джотолов се е нуждаел от хирургична интервенция, или просто е трябвало да бъде направена операция проформа, за да не се яви пред съда. "По-скоро второто. Проблемът първо е, че лицето е укрито в момента на приемането, а когато е изписано, започват да привикват тези, които наистина трябва да отговарят, за да пишат медицински експертизи, документи, че такова нещо се е случило", обясни д-р Тошев. "До момента на операцията всичко това се държи в една абсолютна тайна и след операцията ни казват: Елате тук, да подпишете този документ. Това е с чужди ръце да се ловят змии", допълни д-р Бойко Тошев. И продължи: "Най-интересното обаче е, че след тази история на д-р Атанас Андреев, извършил цялата история, му се даде страхотен картбланш, за да прави в болницата, каквото си иска."

 

Както сами се убеждавате щастлив от цялата история може би е само обвиняемият Джотолов. Той уж е опериран, ама май не е. Затова пък е в отпуск по болест и не присъства на делото „Октопод”. Заседания се отлагат, процесът се бави, а той си почива. Това се казва здравеопазване на ниво.

Ако не беше щастливият Джотолов, щяхме да сме на 151-о място в света, а сега сме на престижното 123-то. Браво на нас.

 

Събрал: Петър Веселинов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 13386 |15.06.2012 Анкара следи аферата "Захар" и казуса с Гриша Ганчев . 22| 19323 |11.06.2012 Гадост: Следят ни в спалнята и банята! . 21| 29277 |06.06.2012 Мафията ни е №7, печели милиарди, издържа терористи . 84| 24368 |24.05.2012 Мафията вади милиони за магистрати, записват ги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads