Реклама / Ads
14| 20334 |04.08.2009 ЪNDERGROUND

Нета пуши от рецепти как да сготвим Mary Jane

.
„Решили Чебурашка и крокодила Гена да пушат трева (joint) на брега на едно езеро. Дръпнал си Гена и решил да поплува както си е напафкан, гмурнал се и преплувал езерото.
 

Ава Николаева


Като изплувал от другата страна се развикал на Чебурашка какъв кеф е да се топнеш напушен в хладната вода, а Чебурашка му отговорил : Спокойно, като ме хване ще се гмурна и аз. Крокодила направил още 1-2 обиколки и пак се показал на повърхността, какво да види - Чебурашка още седи на брега и свива поредната цигара.

- Хайде бе, Чебурашка, какво чакаш още?, казал крокодила.

- Спокойно, Гена, още не ме е хванал joint-a.

Това се повторило още няколко пъти и накрая на Гена му писнало, преплувал езерото, излязъл на брега, където Чебурашка си седял ужасно размазан и му се развикал:

- Хайде влизай по-бързо преди да те е пуснал joint-a, да видиш какъв кеф е!

Чебурашка го погледнал с отнесения си поглед и му казал:
- Как ще вляза бе, Гена, ти луд ли си? Това езеро е бъкано с
крокодили...?!”

Това e само един от вицовете, които свободно си стоят в интернет пространството и чакат да бъдат намерени oт всички запалени почитатели на Mary Jane – едно особено популярно име на марихуаната, позната още с имената: канабис, ганджа, джойнт, дага, киф, бханг, трева и много други названия. С тези и много други названия наричат един от леките и забранените у нас наркотици на черния пазар. Всъщност, оказва се, че в интернет човек може да попадне на какво ли не, докато си рови ей така. Стига да знае как да търси или какво търси. На пръв поглед, в този факт няма нищо нередно, защото интернет е мястото, където всички влизаме, когато ни е скучно или когато търсим информация или определени факти, много често, когато искаме да научим нещо ново.

Интернет е мястото, където можем да открием забавление, цели книги, филми, музика, да научим новините, да гледаме онлайн телевизия, да прочетем някой сценарий, да чуем ново парче, да се научим прогнозата за времето утре и т.н., и т.н. Това за полезната страна на нета, но едновременно с нея можем също така и да открием пълна, доста детайлна информация за саденето, растежа, развитието, правилното отглеждане, клониране, поливане, събиране, сушене, съхранение и консумация на марихуаната. Както и описание на нейните растения, цветове, семена, разновидности, съдържание и действие. Това всичкото - за радост на запалените тревомани и тревоманки и за нерадост и страх на всички родители на любопитни тийнейджъри с компютър вкъщи и свободен достъп до интернет.

 Освен чисто информационните портали с добре структурирана информация, пак за радост на „хората на треволяка” и за нерадост на родителите и бдителите на реда (полицията) в нета могат да бъдат открити още и: новини – за известни личности, които са пушили трева и продължават да пушат и са успели в кариерата си (примери затова много – като се почне от сър Пол Макартни, мине се през актьора и конгресмен Арнолд Шварценегер, кмета на Ню Йорк – Майкъл Блумбърг, американския президент Барак Обама, футболиста Диего Марадона и един от най-продаваните писатели в света - Стивън Кинг. В един от въпросните сайтове откриваме новина, озаглавена „Успели тревомани”, която гласи: Стивън Кинг е един от най-известните и успелите писатели в света. Той е един от големите привърженици на легализацията на марихуаната. Според него марихуаната не просто трябва да се легализира, да се отглежда като селскостопанско растение”. След такава позитивен пиар на марихуаната, едва ли ще можем да убедим когото и да било, че същото това растение може да бъде опасно за здравето и да има и вредно влияние.

В същия този сайт - https://ganja4u.22web.net/ откриваме цяла рубрика, която ни напътства как да сготвим с марихуана. Ето една от рецептите е за сусамени бисквитки: необходимите продукти са сусамено семе на вкус, 3 с.л. счукани бадеми, ¼ ч.л. счукано индийско орехче, ¼ ч.ч. мед, 1/2 ч.л. джинджифил, ¼ ч.л. канела, канабис на вкус, 1 с.л. масло. Начинът на приготовление е: препечи тревата, докато стане кафява и чуплива, тогава я натроши на много ситно и я смеси с другите съставки в тенджерка. Сложи тенджерката на слаб огън и добави маслото. Остави до образуване на гъста смес. Когато сместа поизстине, направи от нея малки топчици ги оваляай в сусаменото семе.


Освен вкусът на трева, който остава след тази рецепта, остава и успокоението, че все пак при влизането в уебсайта има възрастово ограничение – забранено е за лица под 18-годишна възраст.

В един друг сайт - https://nmrp.log.bg/ , на който дори няма ограничения за възрастта откриваме цял кулинарен пътеводител за това как да си сготвим вкусни нещица с листенцата на Mary Jane като: Трева по обикновенски,
Салата от марихуана, Канабис на скара, Освежаващо мляко с канабис и още благини в тревист дух. Свареното мляко с канабис е хит отпреди 6-7 години, първата рецепта за това как да си приготвиш „спейс шотове” с прясно мляко се появи още в култовото списание „Егоист” – днес този коктейл има различни имена и едно от тях е Манагуа. Но съдържанието на практика е същото: прясно мляко, марихуана, мед, какао ( може и сладолед).

Преди около 3 години, в България се появиха и близалки с марихуана, предназначени за тийнейджъри, които тепърва опитват леките дроги. Те бяха внесени от Холандия с още един хит - дъвка с трева.
В уебсайта https://growing.hit.bg/ откриваме публикуван труд от 116 страници със заглавие „Познанието е свобода и сила или отглеждане на коноп”, в който авторите излагат основни моменти от отглеждането на коноп – в заглавната страница на сайта, пък и в началната страница на труда е цитирана забраната според българския закон за наркотичните средства:

„ОТГЛЕЖДАНЕТО НА КОНОП ЗА ДОБИВ НА КАНАБИНОИДИ
Е ПРЕСТЪПНО ДЕЯНИЕ СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ”
и малко след това: „ПРЕДОСТАВЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ СЛЕДВА ДА СЕ
ПОЛЗВА САМО ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ЦЕЛИ”
.

След подробен преглед на предлаганата в интернет информация за марихуаната, установяваме, че голяма част от сайтовете наистина предлагат информация с образователна цел – въпросът, който остава с отворен отговор е кой има свободен достъп до тази информация и какво следва, след като я прочете и се образова.
Всъщност канабисът е най-използваният наркотик в света. Най-често се пуши в комбинация с тютюн или с други наркотични вещества.

Действието му се дължи на съдържанието на тетрахидроканабинол или съкратено ТНС в жилестите клетки на листата му. Индустриалните сортове коноп, както и дивите му разновидности съдържат малко активно вещество. Наркотичните продукти се получават от сортове с високо съдържание на смола, които са резултат от хилядолетна селекция. Различните сортове, освен ТНС, съдържат и други важни канабиноиди, които внасят своя нюанс в психоактивните свойства на канабиса. Независимо от това, силата на дрогата се оценява според количеството ТНС. Марихуаната съдържа обикновено около 1 до няколко % ТНС; ганджата до 10%; хашишът до 40%, а маслото до 60% ТНС.

У нас най-често се пушат цигари (joint) от марихуана и ганджа, по-рядко се пуши хашиш, а маслото почти не се среща. Продължителността на ефекта при пушене е около 2 до 4 часа. Приемането му предизвиква ярки възприятия, повишено самочувствие и сексуално желание. Ефектите на при пушене на канабис започват с период на така нареченото щастливо безпокойство, след това се развиват неговите типични ефекти - лека еуфория, замайване, безпричинен смях, бягащи мисли и невъзможност за концентрация върху конкретен предмет, изостряне на сетивните възприятия (зрение, слух, апетит), разтегляне на чувството за време. По-късно се появява сънливост, която може да премине в сън без сънища. При големи дози могат да се появят халюцинации при затворени очи.

Канабисът съвсем не е безвреден, но като цяло "при съществуващия начин на употреба, канабисът създава значително по-малки проблеми за здравето от алкохола и тютюна" - се твърди в заключенията на доклада на Световната Здравна Организация за канабиса.

Проблемите, които предизвиква употребата на канабис, са почти изцяло от психологическо естество. При някои хора, още в първите минути след пушенето, се развива параноичен страх и даже паническо разстройство (рязко учестен пулс, чувство на задушаване, гадене и повръщане). Едно от сериозните последствия е блокирането на кратковременната памет, което води до невъзможност за усвояване на нова информация. Продължителната употреба на канабис води до респираторни заболявания и рак на белите дробове, увреждане на мозъка, нарушени волеви процеси, негативни настроения и нагласи, намаляване способността за концентрация.

Според проучване, направено през 2005 година от Европейския център за изследване на дрогите, марихуаната в Европа през 21-и век е с до 50% по-силна от времето на 70-те, но в никакъв случай не може да се твърди, че е в пъти по-силна и вредна. Конкретно в България към момента тревата е почти изцяло местно производство и е още по-слаба, отколкото в Европа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 14750 |01.08.2009 Астрологична прогноза за политиката на кабинета Борисов . 61| 34016 |30.07.2009 Министър Вежди Рашидов просто си проси шут . 6| 14185 |29.07.2009 Заради 200 лева адвокатите без униформи . 21| 11393 |26.07.2009 Скандалът в УНСС вдигна цените на изпитите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads