Реклама / Ads
4| 7556 |18.02.2021 ЪNDERGROUND

Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди

.
Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове. Схемата продължава вече близо 2 години, като дори излиза от пределите на страната.
 

Общото между всички измамени е, че през последните 2 години се доверяват на един и същи зъболекар - доктор Ивайло Валериев Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари, при други – последствията са и здравословни, съобщи Нова телевизия.


Д-р Петров е на 34 години. Завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, а и зъботехници. Схемата, разказват те, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи.


"Поиска ми капаро от 300 лева. След още 2 посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева", разказва Райчо Лютаков.


В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.


За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем, собственост на Людмила, която впоследствие разбира за всичките измами.


"Освен измамите за импланти, които са най-фрапиращи, защото става дума за хирургична намеса, има хора, които са си предплатили по 200-300 лева за лечение на зъби", разказва тя.


От предплатилите е и Райчо Лютаков, който през 2019 години води 17-годишната си дъщеря при доктор Петров. В продължение на година зъболекарят лекува 3 от зъбите на детето. "Той беше усмихнат и вдъхващ доверие", казва мъжът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12837 |13.07.2020 Божков: Скандиращите „Мафия!“ обвиняват Борисов и Гешев в забавяне разследването между подкупни държавници и олигарси . 8| 19164 |27.11.2016 Ц. Василев: КТБ е окрадена от тези, които ме обвиняват . 1| 10129 |08.08.2016 грешка212

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads