Реклама / Ads
19| 22627 |18.05.2016 ЪNDERGROUND

Нови нагли кражби на имоти от любимец на прокуратурата

.
Интересна тройка на разсъмване (защото луната спи, а някой краде), необезпокоявано продава имоти придобити с пари с неясен произход и ощетявайки вложителите на КТБ. Групата за продажба на имоти се състои от двама изявени персонажи, близки познати на прокуратурата - Бисер Лазов и Емил Галов плюс Илиан Арсов.
 

Наглостта на основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов по фалирането на КТБ няма граници и спирачки. След като пред погледа на Прокуратура, НАП, квестори, синдици, министри, депутати, „разследващи чиуждестранни фирми“ и т.н. Лазов успя чрез кражби безпрепятствено да ощети вложителите на КТБ АД със стотици милиони лева, в момента чрез официалния сайт на ИМОТИ ЛУКС е обявил за продажба няколко от атрактивните имоти.  И то на куп ги продава от няколко седмици.

 

 

Специалисти в сферата на недвижимите имоти коментираха цените им, че са меко казано „странни“. Има възможност и за сделка „по договаряне“. Ще разберете и кои са брокерите с които се прави това „договаряне“.  Явно на Лазов и компания спешно им трябват пари. За всяка една от тези кражби сме писали и сме сигнализирали „компетентните органи“, но разбира се както стана ясно разследващата журналистика не е на почит в България.


КОИ ИМОТИ СЕ ПРОДАВАТ?





Къща в Бояна и два тристайни апартамента в Банкя

През декември 2015 г. основният свидетел на Прокуратурата по „фалирането на КТБ“ - Бисер Лазов и изгората му Албена Андреева изкупиха на едро недвижими имоти в най-престижните квартали на София. Не е ясен произходът на средствата, с които са платени имотите.

 

На 04.12.2015 г., Бисер Лазов, чрез фирмата си „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД” ЕАД придобива два апартамента с обща площ от 220 кв.м. на ул. „София” 14, в гр. Банкя.  На 30.12.2015 г. Албена Богомилова Андреева (бивша Арсова) става горд собственик на двуетажна сграда и дворно място от над 1 дка на емблематичнатаулица „Секвоя” №13 в кв. „Бояна“, София. Нека не забравяме, че тези двамата са влюбени гълабчета.

Подробности за придобитите имоти можете да видите тук:

 

Магазин в София, Младост 1:

Този магазин е част от терена на Цариградско шосе и прилежащата сграда „София-прес”, които Лазов успя да открадне от КТБ АД и после да ги продаде на фирма на Пеевски, която впоследствие ги ипотекира в полза на друга банка по кредити на „ВОДСТРОЙ 98” АД.

Подробности:

 

 

Хотел в Разлог:

Лазов успя да открадне този имот с няколко простовати, но ефикасни схеми поради бездействието на квесторите и синдиците на КТБ. Преди кражбата този имот беше собственост на „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД чрез дъщерното „ЛЕКС ПРОПЪРТИС” АД, придобит с кредит от КТБ АД.  С думи прости, вместо в банката, т.е. в масата на несъстоятелността, парите от пордажбата на този имот ще отидат в Лазов и компания.

 Подробности:

 

Офис сграда в Студентски град:

18-етажната сграда е една от наградите за Бисер Лазов за активите му действия, с които през последната година и половина се разграбват активи на КТБ АД. Сградата е придобита през септември 2014 г. за 1,5 млн. лева от фирмата на Лазов – „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД” ЕАД, която към онзи момент не декларира абсолютни никакви приходи. Произходът на средствата не от значение нито за НАП, нито за прокуратурата.  И за това сме писали: 

 

Потенциалните бъдещи купувачи на всички тези имоти вероятно са наясно с факта, че  всеки един имот е част от голямата кражба на активи от КТБ АД през последната година и половина.  На пръв поглед всичко изглежда нормално, едни имоти се продават в един сайт от едни брокери.  Просто всички пари ще отидат при една група хора, която безнаказано и необезпокоявано от никой нарушава закони и вреди на други хора. В чужбина на това му казват Мафия.

 

Знаете, кой е Бисер Лазов, но нека ви запознаем и с „брокерите” Емил Галов и Илиян Арсов, защото трябва да се обръща особено внимание, точно какво продават.

 

От посочените мейли за връзка в сайта става ясно, че Super User е Емил Галов.  Г-н Галов  представлява дружества, който са неизрядни длъжници на КТБ АД. Галов е един от най-приближените лица до Лазов и негов основен помощник при кражбата на активи от КТБ АД.

 

До март 2015 г. Емил Галов е собственик на управител на „ДИВАЛ 59” ЕООД, което дължи над 50 млн.лева на КТБ АД. След това по указание на Лазов дяловете биват продадени от Галов на сръбска фирма. Броени дни преди да излезе от управлението на дружеството Галов извършва редица действия, с което директно е ощетена масата на несъстоятелността на банката. Под давление на Лазов в началото на 2015 г. Емил Галов, като управител на „ДИВАЛ 59” ЕООД, пуска молба за обявяване в несъстоятелност на „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД. Последното дружество е собственост на Бисер Лазов и чрез него той успя да измъкне имоти за около 300 млн. лева под носа на квесторите и синдиците на банката.

 

 

 

Първият „брокер“ за контакт на сайта е Илиян Арсов, който  съвсем случайно вероятно е син на любовницата на Лазов – Албена Андереева бивша Арсова. От фейсбук профила му ясно личат стремежите и интересите на младежа – творчеството на Фики, плащането на салфетки в известни чалга заведения, „луксозни“ придобивки и други в стил „гледайтии, завиждайтии мии“.  Скъпо шампанско на картинка и обръщение към нежния пол с „коври“ са също акцен в житието и битието на младеж.  А да и „цитати“  върху снимки на изявени в миналото личности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4313 |19.04.2016 Успешна акция на ЧЕЗ срещу кражби на ток в центъра на София . 0| 4651 |03.04.2016 ЧЕЗ отчете 6 458 кражби на ток през 2015 г. . 0| 4305 |30.03.2016 Държавата взема имоти за над 1 млн. лв. от Юзеир Юзеиров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads