Реклама / Ads
20| 15632 |29.08.2010 ЪNDERGROUND

Обича ли Бог педофилите? България е рай за перверзниците

.
На 1 юли 2010 г. красивата американска учителка Стефани Рагузу получи 25 години затвор. Тя съблазнила и правила секс с двама свои ученици на 14 и 16 години. Съдът на Флорида бе категоричен, че 31-годишната жена е развратница и е извършила тежко престъпление.
 
Стефани се разплака в съдебната зала и призна, че заслужава суровото наказание.

26-годишната Саманта Лайт от Индиана обаче нямаше този късмет. Съдът й даде 125 години затвор. Младата майка организирала оргии със свои и съседски деца, които заснела с камера. В груповия секс влючила и своя приятел.

България не изостава от света поне в това отношение. Може да сме бедна държава, здравеопазването ни да е нула, смъртността – огромна, но по отношение на секса, перверзиите и педофилията сме в крак с „модните” тенденции.
Последният скандал избухна преди дни. Трима научни работници и служител в служби към Министерството на земеделието са участниците в сексуалните оргии с непълнолетни момчета, които полицията разкри на 14 срещу 15 август във Велинград. Случката бе крита, но изпълзя на светло по време на заседание на окръжния съд в Пазарджик за определяне на мярка за неотклонение за 4-мата участници.
36-годишният Васил Ковачев от Велинград, служител в националната служба за съвети в земеделието, 34-годишният Николай Петров, научен сътрудник по молекулярна вирусология в институт към същото ведомство, колежката му Мария Стоянова, докторант по растителна защита, и 31-годишният Антон Тошев, асистент по биология, са обвинени, че склонявали непълнолетни момчета за сексоргии.
Момчурляците били от Велинград и се съгласявали доброволно заради пари да извършват полово сношение и блудствени действия с тях.
До процеса в Пазарджик се стигна, след като съдът във Велинград наложи парична гаранция от 500 лв. за Васил Ковачев и Атон Тошев, а двамата им приятели бяха освободени, съобщи прокурорът по делото Асен Палавеев.
Заради сериозността на престъплението, което предвижда затвор до 6 г., прокурорът обжалва определението на велинградските магистрати. В Пазарджик обаче искът му бе отхвърлен, защото обвиняемите били с чисто криминално минало, нямало опасност да се укрият и да извършат друго престъпление. Т.е. това са високоморални и отговорни граждани, които уважават и спазват закона.
Всичко започнало преди 5-6 месеца. Първото момче било зарибено в обществена баня във Велинград от Васил Ковачев и Николай Петров. Двамата търсели якички момчета. Аргументирали се с подаръци, алкохол и суми от по 20-30 лв. Местата за сбирките, провеждани само през почивните дни, наемал Ковачев. Преди 10 г. той работел в отдел „Евроинтеграция” на Велинград, след което за кратко бил и учител. Около 3-4 месеца след началото на сбирките към групата се присъединили Андон Тошев и Мария Стоянова. Тогава били осигурени още 3 момчета.

Министър Мирослав Найденов бил шокиран. Щял да вземе решение дали да уволни сладострастниците като се върне от отпуск. Колко трогателно. Иначе той смята, че е лошо да се петни името на институциите. Колумб. От изявленията на министъра се убеждаваме, че кебапчетата и саламите са му по-скъпи от децата, защото за тях той не жали време и медийни изяви дори в най-големите жеги. Сега изведнъж стана внимателен и пестелив на думи.


Художникът Петров-Водкин често рисува голи момчета.

През 2009 г. немалко медии в Европа обявиха педофилска епидемия на Стария континент. Предполага се, че през 2009 г. в сексоргии са били въвлечени от 100 до 250 хиляди непълнолетни и малолетни. Увеличават се и акциите срещу педофили в интернет. Задържани са стотици первезници.
Това от своя страна предизвика контрапедофилски страсти. Френският президент Никола Саркози поиска драстично увеличение на наказанията за педофилия. Стигна и по-далеч: предложи педофилите да избират – или доживотен затвор или химическа кастрация. Такава вече е въведена във Великобритания. Полша също настоява за подобни мерки. Сходни действия предприеха правителствата и парламентите на Швеция и Дания.

ЕС прие бюджет от 55 млн евро за разработка на програма за борба с детската порнография в интернет.

У нас по традиция клеймим педофилията, след което я забравяме за три дни. Периодично се чуват истерични крясъци за смърт и кастрация, след време разбираме, че педофилите с в нашия блок, в кварталното училище или сред политиците. По-слабохарактерно и непоследователно отношение към педофилските деяния няма никъде. Подобно търпение е съизмеримо само с това към циганския терор в някои райони на страната.

Достатъчно е да споменем случаят с депутата Кузов. Сагата продължи няколко години, за да завърши с мижава присъда. Кузов пък се закани да съди държавата в Страсбург и евентуално да се кандидатира за президент.

Хрониката е дълга, при това непълна.

На 11 март 2010 г. преподавател по превенция на сексуалното и наркоманно рисково поведение е арестуван за притежание и разпространение на детско порно в Интернет. В дома на 27-годишния М. К. от Силистра е открит компютър със стотици порнографски снимки и клипове с непълнолетни момчета.
Намерени са и десетки негови снимки, на които позира с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета. Ръцете на някои от децата са приковани с белезници. На други снимки той танцува гол или позира с малки момчета. Предполага се, че с някои от деца е блудствано. Жертвите са на възраст между 13 и 16 години.

През април 2010 в медиите се появява дописка, че викарият на видинския митрополит епископ Сионий предоставил свои лични вещи за детски мюзикъл във Видин. Допреди няколко месеца Сионий бе ректор на Софийската духовна семинария, но напусна поста, след като на 21 май в Синода срещу него постъпи жалба от родител на семинарист с обвинение в опит за блудство. Сионий категорично отрече обвиненията в педофилия, но си подаде оставката.

През май в Пазарджик задържаха 36-годишен начален учител обвинен в педофилия. Мъжът е от Долна Оряховица и е бил на курс за преквалификация в Пазарджик. На улицата се запознал с момчета на 7 и 10 години, заговорил ги и започнал да ги прегръща и опипва. Едното от момченцата казало на майка си за странното запознанство. Тя веднага подала сигнал в полицията. Мъжът е задържан в момент на бягство от автопатрул. Учителят Асен Кючуков е криминално регистриран за подобни престъпления. Той има две ефективни присъди за блудство с малолетни и за изнасилване.

През 2007 г. треньорът по гимнастика Мариан Пенев, който живееше и работеше в САЩ - в град Роджестър, получи 16 г. затвор по обвинение, че е използвал интернет, за да съблазни 13-годишна ученичка да прави секс с него. Усмихнатият българин беше, преди да емигрира, наш участник в олимпийските игри през 1988 г. Пенев прие предложената му сделка, за да избегне съдебен процес по повдигнатите обвинения. Той бе принуден да признае изнасилване втора степен - престъпен полов акт и заплаха за здравето на дете.

Скандалите около педофилските страсти сред католически свещеници са вече класика. Случаят с режисьора Роман Полански - също. Неотдавна Тайландската полиция арестува световноизвестния руски пианист и композитор Михаил Плетньов за сексуално насилие над момче. 53-годишният музикант е бил задържан в курорта Патая по обвинение, че изнасилил 14-годишно тайландско момче.

Преди двайсетина дни съдът в руския град Волгоград осъди на 15 години затвор местния депутат Юрий Бабкин за изнасилването на 23 деца. 55-годишният престъпник ще излежи присъдата в затвор със строг режим. Той бе признат за виновен по 75 обвинения за развратни действия спрямо непълнолетни.

Педофилията е определяна от съвременната наука като вид полово отклонение (парафилия или още девиация; понятие, което не се покрива с „болест“), представляващо полово влечение насочено към малолетни, т.е. лица в предпубертетна възраст. В същото време терминът се използва (подобно на „хомосексуалност“), за да означи и полово поведение, насочено към такива сексуални обекти. Ето защо педофилното поведение (подобно на еднополовото) не е гарант за присъствието на устойчиво сексуално влечение към малолетни, а извършилите по някаква причина инцидентни полови контакти с малолетни не винаги са педофили. В тесен смисъл терминът се използва, за да означи влечение към момчета, докато терминът, който понякога се използва за полово влечение към полово незрели момичета е корофилия.

Ефебофилията също се счита за вид парафилия (отклонение) и представлява полово влечение към юноши (момчета). За разлика от педофилията ефебофилията има за сексуален обект полово зрели индивиди. Педерастията в Древна Гърция например е била сложна форма на социални взаимоотношения между по-възрастен и по-млад любовник, които освен всичко друго включвали и ефебофилно емоционално и физическо привличане. Терминът педерастия не бива да се примесва с ефебофилия и хомосексуалност, каквото явление се наблюдава често, предвид, че това древногръцко понятие включва в себе си и определени социални взаимоотношения.


Педофилия или любов към децата е подобна целувка?

Известният чилийски философ и писател Дарио Саласа Соммеро през 2006 г. публикува статията „Екология на вътрешния свят”. В нея той казва:

„Очевидно нашият разум е подчинен на страстите и докато това е така, няма големи надежди да построим по-добър свят. Духовните ценности отдавна са на втори план, изместени от стремежа към материални богатства. Дори се счита, че колкото по-богати станем, толкова светът ще бъде по-подреден. Случва се обаче тъкмо обратното – светът затъва в безпорядък.
Нивото на развитие на вътрешния свят у съвременния човек не е по-високо от това на първобитните хора. Рептилната част на нашия мозък е все същата, каквато и преди 250 млн години. Вътрешният свят на съвременния човек не е по-богат от този на праотците ни преди 10 000 години. Страстите днес не се управляват по-лесно отколкото в периода на пещерния живот. Дори в съвремието емоциите и страстите стават реална заплаха за планетата, съвсем реална заплаха”.


Колеги на Соммеро признават, че ако малко е преувеличил за заплахата към цялата планета, то със сигурност може да се твърди, че човешката популация е застрашена, както и цивилизацията.

На този кръстопът на нравите се сблъскват двете нови епидемии – педофилията и педоистерията.
За педофилията вече казахме. Малко обаче се говори за истерията срещу нея. Засега в повечето страни тя се подхранва едва ли не с патриотични лозунги. Насажда се мнението, че който е срещу педофилите е носител на висок морал и е стълб на обществото. Учените обаче твърдят обратното. Призивите за смърт и кастрация са нищо повече от вид ксенофобия, избиване на комплекси и прикриване на собствените грехове. Активистите антипедофили често се оказват хора с преживени сексуални отклонения в детството или в пубертета. За да прикрият греховните си страсти и тъмно минало, те обявяват война на педофилите. Сблъсъкът между двете може да доведе до тежки увреждания на ценностната система у съвременните хора, която и бездруго е подкопана от идеолозите на т.нар. „разкрепостените нрави”. Но това е друга тема.

Учените признават, че от векове наред, най-големият стожер на морала си остава църквата. С всичките и догми и грешки, тя дълго време дава отпор на сексуалните извращения в цялата им палитра. Нейни представители обаче се забъркаха в различни сексскандали. Това сякаш отприщи тъмните страсти сред населението. И ако до неотдавна се считаше, че предимно необразовани хора посягат на децата си и стават лесна плячка на перверзии, то днес положението е различно. Материално осигурени хора, политици и учени с дипломи от престижни университети, се забъркват все по-често в меко казано „нестандартни” преживявания. Немалко от тях се аргументират с широкия си мироглед и свободата на нравите. Всъщност става дума за обслужване на ниски страсти, перверзно въображение и дори психични отклонения.

Папа Бенедикт ХVІ заяви по повод на педофилските скандали със служители на църквата: „Те ще отговарят пред Бог!” Какво означава това обаче, не е много ясно. В Библията няма ясен израз на това дали Бог приема или отрича педофилията.
Нещо повече, границата между общоприетия секс и отклонениято става все по-невидима и често се прекрачва. Не са малко и спекулациите с обвиненията в педофилия. Достатъчно е известен член на обществото, политик или бизнесмен да бъде сниман в компания на деца, за да се възползват враговете му от това. И до ден днешен не е ясно дали Майкъл Джексън бе наистина педофил, или алчни родители и адвокати не му скроиха мръсен номер, който съсипа живота и кариерата му.

Свидетели сме обаче и на обратното. Опитни юристи успяват да омаловажат или да представят като компроматна война изобличаването на техни клиенти в педофилски оргии. В подобна ситуация и в общество като нашето, лишено от ясна ценностна система, съдът трудно взима решение в казусите с педофили. Което прави последните по-смели и настъпателни. Като прибавим към това и десетилетията, през които партийната пропагандна машина убеждава обществото, че комунистът е носител на висок морал и не се забърква в никакви грехопадения, нещата става още по-объркани. Педофили по онова време можеше да има само в средите на "прогнилия капитализъм". На някои наши политици, дори на най-високите етажи, тази теория им е много удобна и продължават днес да настояват открито, че са непогрешими. Което си е чиста политическа перверзия от най-долнопробен и опасен вид. Защото създава общество, населено от хора с две лица - на ангели за пред света и на последователи на Сатаната в останалото време.

Случилото се във Велинград може да се окаже ключ за дверите или на Ада, или на Морала. Момчетата са били уговорени за секс с подаръци и дребни суми. Какво ли може да се постигне с повечко пари? Бедните хора понякога разчитат на простата аритметика, в която моралните ценности са излишен лукс...

Георги Митев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 11543 |03.03.2010 България и Русия винаги ще вървят заедно . 28| 13327 |30.12.2009 Трудна година за България . 25| 13241 |14.12.2009 Страхът победи в България на 14 декември 1989 г. . 7| 13462 |10.10.2009 Безхаберието на България тласка гагаузите към Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads