Реклама / Ads
19| 15011 |16.03.2010 ЪNDERGROUND

Община Приморско фалирала заради кметицата си

.
Приморско
Гражданите искат оставката на Л. Димова и още не могат да повярват, че само за две години една община за пример е докарана умишлено до просешка тояга.
 

Кметът на Община Приморско е уличен от граждани в злоумишлени действия и политика, довели Общината в финансова несъстоятелност. Всички твърдения, са подплатени с факти и документи, твърдят те, след като са сезирали Окръжна прокуратура Бургас.

В тази връзка е създадено и гражданско сдружение с нестопанска цел "Напред Приморско", което е регистрирано съгласно закона, с цел да защита правата на гражданите и да упражни граждански контрол върху местната власт.

С отворено писмо се обърна към кмета Л. Димова Димо Парушев, председател на гражданското сдружение в гр. Приморско. За да запазим максимално достоверността, Frognews.bg го помества без изменения:

"Г-жо Димова, не се обръщам към Вас с Уважаема госпожо Кмет, тъй като не може да се уважава човек, още повече Кмета на Община, който си позволява да отправя към мен, а и към членовете и симпатизантите на сдружението ни обидни квалификации, които звучат грозно и обидно дори и от устата на човек от улицата.На молбата ми да спрете с обидите, тъй като волно или неволно Вие сте нашия кмет и това не ви подхожда Вие истерично се развикахте: “НЕ СЪМ ВАШИЯ КМЕТ, НЕ СЪМ ТВОЯ КМЕТ”. ЖАЛКО ,ЖАЛКО г-жо Димова, а и МНОГО ОБИДНО, но това са фактите, които и Вие самата не бихте отрекли, ако ви е останало поне малко достойнство и морал.

Г-жо Димова, ние членовете и симпатизантите на Сдружението не сме безразлични как се управлява Община Приморско. Не може с безразличие да гледаме как само за две години управляваната от Вас Община Приморско се срина, как от челната тройка от всички общини в България я докарахте до фалит, как ние гражданите губим социалните си придобивки /безплатна детска градина, безплатна детска кухня, 3 000лв. помощ за новородено дете, социалния патронаж, безплатен градски транспорт, освободени да плащаме инфраструктура при строеж на ново жилище, непрекъснато увеличавате данъците, увеличихте и цените на дървата за огрев и дори пенсионерите не пощадихте, ползване на общинска земя в животновъдната зона /на ниски цени/ с цел да не се отглеждат животни по дворовете на хората и да се пречи на развитието на туризма, безплатно ползване на спортната зала от децата ни и всички, които искат да спортуват /сега децата и внуците ни плащат за да ползват зали по хотели, които са малки и неудобни за забавления, за да си проведат и тържество си плащат/. Г-жо Димова, с това ние жителите на Община Приморско се гордеехме, това ни различаваше от всички останали общини в България, даваше ни самочувствие на хора постигнали повече от другите, за което всички ни завиждаха с усмивка, приятелски. Всичко това Вие изпратихте в миналото само за две години некадърно управление. Това ли заслужаваме Ние гражданите на Община Приморско. Така ли ще задържим младите хора в Общината, това ли ви е политиката към младите семейства, така ли се постъпва в условие на криза.ОТГОВОРА ЧАКАМЕ ОТ ВАС.

Г-жо Димова, в декларацията Ви прочетена на сесията на Общински Съвет-Приморско на 21.12.2009 г. ни обвинявате, че сдружение “ Напред Приморско” спираме всяко Решение на Общински съвет, което е свързано с влизане на средства, приходи в бюджета. Г-жо Димова, да ние обжалваме Решения на Общински съвет, но Решения, които се отнасят за продажба на общинско имущество, повишаване на местните такси и цени на услуги и вземане на незаконни кредити, защото както сте започнали да продавате наред, какво ще остане след Вас /след мен потоп/. Благодарение на нас е спряна продажба на земя на Медицинска Академия, която Вие искахте да продадете за 600 000 лв при оценка от над 1 700 000 лв. /само от тази продажба Общината щеше да загуби над 1 100 000 лв./ Г-жо Димова, нали имахте бюджет за 2009 г., защо не хвърлихте усилията си да повишите събираемостта на бюджета, а се насочихте само към продажба на общиско имущество /в криза, когато цените са най-ниски/ и теглене на кредити. И най-нахално обвинявате нас, че ние сме виновни за лошото финансово състояние на общината.

Не г-жо Димова, не лъжете хората, кажете истинската причина за това, а тя е, че:
- никога не сте била стопански ръководител
- самата Вие умишлено създадохте икономическа криза в Общината, която за две години се превърна във финансова и я доведе до ФАЛИТ
- теглихте незаконен, а и неизгоден за Общината кредит от 9 000 000 лв
- сключили сте договори с неизгодни клаузи за Общината
- опитвате се да теглите на всяка цена и друг незаконосъобразен кредит от 3 000 000 лв
- умишлено и преднамерено лишихте Общината от гарантирани приходи
- обкръжихте се с хора, чиято цел бе да се “докопат до общинската софра”
- ликвидирахте строителните бригади
- започнахте масови уволнения на озеленителите, хората от чистотата и др.
- почти е ликвидиран общинския бетонов възел
- разпиляхте машинния парк на Общината
- приехте депото за отпадъци в гр. Китен въпреки, че е неизползваемо
- непрозрачност в управлението Ви.

А защо са тези причините за това финансово състояние на Общината Вие сама знаете, но виждаме, че нямате смелост и достойнство да си признаете. А нашият отговор е, че за всичко това сте виновна Вие и онзи тесен кръг хора около Вас, наричащи се “група граждани”, която поставя личните си интереси над всичко.

Г-жо Димова, ОБЩИНАТА Е ФАЛИРАЛА, колкото и да не ви се иска да признаете и то БЛАГОДАРЕНИЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ВАС.
Ето как ние виждаме Вашата “ЗАСЛУГА” за ФИНАНСОВИЯ КРАХ на Общината:

- Това, че никога не сте била стопански ръководител си пролича още в първите месеци от управлението Ви /видно от годишния Ви отчет за 2007 г. от графата “ВЪНШНИ УСЛУГИ”/ за периода от м. Януари до м. Октомври /десет месеца/ от старото ръководство са възлагани поръчки на външни фирми в размер на 227 823 лв. А Вие само за два месеца – м. ноември и м. декември сте възложили поръчки на външни фирми за сумата от 583 666 лв. За 2008 г. вече сте ги увеличили на 919 971 лв., за девет-месечието на 2009 г. са 1 273 439, 35 лв. ,а до края на годината само можем да гадаем. До външна услуга общината в миналото прибягваше само когато не разполагаше със специализирана техника и съответните специалисти, а Вие ползвате частни фирми въпреки ,че общината има необходимата техника (багери, асфалтополагащи машини, бетонов възел с бетоновози и бетонпомпа, микробуси и друга техника) с подготвени специалисти. А нали знаете г-жо Димова, че българина свързва обществената поръчка с комисионни. Изводите нека си прави всеки сам.
- Самата Вие изкуствено създадохте икономическата криза в Общината, която за две години се превърна във финансова и я доведе до фалит. Лекомислено съборихте временните търговски обекти /за да създавате монопол на тесен кръг “група граждани“ около Вас. Отказахте спечеления от предишното ръководство проект с идентификационен № 290801100007 “Реконструкция на местен път гр. Китен – гр. Приморско от 0 + 650 до към 4 + 120” финансиран по Програма САПАРД /уведомително писмо за одобрение от Държавен фонд “Земеделие”, Агенция САПАРД № 2972/20.08.2007г./ в него Общината можеше да участва като подизпълнител, с което щеше да вкара пари в бюджета си и да създаде работна заетост на хора./
Общ размер на инвестицията: 3 987 424, 90 лв.
Размер на финансовата помощ с ДДС: 3 037 276, 80 лв.
Срок на завършване на инвестицията до 15.06.2008 г.

Мотивът Ви, че не може да го изпълните в срок – “няма време”, а за пари нищо не споменахте, тъй като вече бяхте обявили публично по телевизия СКАТ, че в наследство сте заварили само 3 040 000 лв., а сте очаквали много повече, а те бяха над 5 000 000 лв. Г-жо Димова, малко ли е времето от 04.11.2007 г. до 15.06.2008 г., когато е крайният срок за завършването му, при наличие и на определен чрез конкурс изпълнител. Но затова се иска управленчески опит.

- Тегленият незаконосъобразен, а и неизгоден за Общината кредит от 9 000 000 лв. Незаконен е защото нарушава Закона за Общинския дълг: Глава Трета – “Ограничаване на размера на дълга” чл. 12 ал. 1: Годишният размер на плащанията по дълга във всяка отделна година не може да надвишава 25 на сто от общата сума на собствените приходи и общата изравнителна субсидия по последния заверен годишен отчет за изпълнение на бюджета на общината/, а от отчета Ви за 2008 г., се вижда, че собствените приходи са в размер на 11 516 120 лв. 25 % от 11 516 120 лв. са 2 879 030 лв, което е максимално допустимия размер на кредита, който е можело да се вземе при необходимост, а Вие взехте 9 000 000 лв.
Неизгоден е защото Вие, след като сте го изтеглили сте го предоставили на фирма “КРИСТАЛНА ВОДА“ – изпълнител на проект “Канализация на Северни, Южни територии и СО “Узунджата“ като безлихвен кредит. Г-жо Димова, Вие теглите търговски кредит в размер от 9 000 000 лв. при лихва 9.5% и го давате на частна фирма като безлихвен заем, а лихвите, които ще надхвърля 1 000 000 лв. ще платиме ние данъкоплатците - специалистите в тази област са категорични, че при този голям риск комисионните достигат до 20 %. Тук може само да се предполага. Ние от сдружението няма да правим коментар.

За сравнение ще Ви напомня, че Община Бургас е теглила кредит от 16 000 000 лв. при лихва от 4.5 %, а Община Приморско плаща повече от два пъти по-висока лихва.

- Сключване на Договори с неизгодни клаузи за Общината.

Такива са Договорите с фирма “ЕЛЕКТРА КОНСУЛТ“ ЕООД с. Мировяне за изготвяне и окомплектоване на формуляр за кандидатстване за финансиране на инвестиционен проект “Канализация на Северни, Южни територии и СО “ Узунджата” на стойност от 29 500 лв. Чл. 8, ал. 2 от Договора –“възнаграждението ще бъде изплатено както следва:
15 000 лв. с включен ДДС в деня на подписване на настоящия договор
14 500 лв. с включен ДДС в тридневен срок от предоставяне на информацията по чл.7, ал.1, т. 7.1.1.”
Договорът е сключен на 28.05.2008 г.от Зам. кмета Атанас Стойчев на основание Ваша Заповед № 425/27.05.2008 г., г-жо Димова.
Чл. 7, ал. 1: “Консултанта се задължава да предостави консултацията както следва: до 17.00 часа на 30.05.2008 г.”, Г-жо Димова, тук явно се вижда, че Договорът е с цена под 30 000 лв., с цел да се избегне обявяването на конкурс, за да бъде даден на определената от Вас фирма. Но не е само това, тук Общината е много щедра – авансово плаща 50 %, а и времето от възлагането до изпълнението на Договора буди много въпроси, тъй като е само два дни. Като се има пред вид, че Договора е подписан в гр. Приморско кога този човек е успял да изготви възложения от Вас формуляр и то окомплекован.
Подобен е и договора с фирма “ЮНИ ПРОЖЕКТ” ЕООД гр. София, на която възлагате Извършване на финансов и икономически анализ “разходи – ползи“ за инвестиционен проект “Канализация на Северни, Южни територии и СО “Узунджата”. Стойността му ,г-жо Димова, е 29 300 лв. и той е сключен на 28.05.2008 г. в гр. Приморско и тук Общината плаща щедро аванс от 50 % и този Договор е със срок на изпълнение до 17.00 часа на 30.05.2008 г. – два дни. Човек образно казано за два дни не може да отиде и да се върне от София, а какво остава и да изготви финансов, че и икономически анализ. Гореспоменатите фирми са регистрирани два - три месеца преди подписването на Договорите.
Г-жо Димова такива договори сте сключили за 3 140 446 лв., така поне показва сметката, но за другите ще узнаем по късно, стига да не е късно за Общината. Тук ние също няма да коментираме, който чете да си прави сам изводите. За този незаконен кредит сме сигнализирали Окръжна прокуратура гр. Бургас.

- Опитвате се да изтеглите на всяка цена и друг незаконосъобразен кредит в размер на 3 000 000 лв.
На всяка цена - Вие г-жо Димова, три пъти правихте предложение пред Общински Съвет – Приморско за този кредит и трите пъти бе отхвърлен от съветниците. Накрая по някакви неизвестни за нас причини, група общински съветници предлагат да Ви се възложи да теглите кредит в размер на 3 000 000 лв. И за жалост Общински Съвет взе Решение № 154/10.11.2009 г., с което Ви възлага да изтеглите 3 000 000 лв. кредит при 10 % лихва. Това решение обжалваме в съда. Решението бе върнато от Областния Управител на Област Бургас със Заповед № РД-09-122/24.11.2009 г. с указание относно законосъобразността му, че “предложението за поемане на краткосрочен дълг трябва да е придружено с описание на финансовите параметри на дълга, което включва погасителна схема, източници на погасяване, влияние на дълговото финансиране и на разходите по обслужване на дълга върху бюджета на общината, (чл.16 от ЗОД), че “в предложението на общинските съветници, приложено към материалите по вземане на решението не са спазени част от посочените задължителни законови изисквания, т.е. липсват някои задължителни реквизити, и че тяхното съблюдаване, т.е. посочването параметрите на дълга има за цел да информира общинските съветници за размера на необходимите средства и да обоснове необходимостта от поемане на общински дълг, че предварителното обявяване на тази информация влияе върху преценката на компетентния орган за вземане на решение за поемане на общинския дълг /с две думи, е трябвало подробно да обясните за какво ще използвате всеки лев от кредита и да дадете обяснение от кьде ще дойдат парите за погасянето му/. Г-жо Димова, такива материали Вие не сте предоставили на общинските съветници, за да могат да преценят как да гласуват, не им давате никаква информация колко са задълженията по стария кредит, Вие действате на принципа “ако мине”. Въпреки всичко това на сесията на Общинки съвет - Приморско провела се на 26.11.2009 г. същите общински съветници /Дафина Петрова Георгиева, Златина Петрова Тюлиева, Дончо Живков Гунчев, Пенко Димитров Калудов и Надя Петкова Диханова/ правят отново предложение за възлагане на кмета да тегли кредит от 3 000 000 лв. при 10 % лихва, въпреки че не са изпълнени указанията на Областния Управител и разбира се Общински Съвет приема Решение №172/26.11.2009 г., с което задължава кмета да тегли кредит - незаконосъобразен от 3 000 000 лв. при 10% лихва. Да г-жо Димова, тук Вие нямате вина, че общинските съветници Ви “задължават” да теглите този кредит, тъй като Вие сте “задължена да изпълнявате всички решения на Общински Съвет”/ тук нека се замислят общинските съветници гласували това Решение/.

Кредитът е незаконен, защото не сте погасили предишния /по Ваши данни дължите още 4 000 000 лв. от деветмилионния, а по наши данни дължите на банката над 5 000 000 лв. Забравяте лихвите г-жо Димова/. Не забравяйте и чл. 12, ал.1 от Закона за Общинския Дълг, който Ви ограничава в поемането на общински дълг в рамките на 25 % от отчета или не повече от 2 879 030 лв. кредит. /И това решение сме обжалили/.

- Умишлено и преднамерено лишихте Общината от гарантирани приходи, г-жо Димова, от временните търговски обекти Общината събираше над 800 000 лв. годишно. На среща при Вас в началото на туристически сезон 2008 г. с представители на търговците, на която присъствах и аз, Ви бе предложено да ги оставите да работят през започващия сезон, а те се съгласиха наемите им да се вдигнат двойно или както решите Вие и се съгласиха още да изпълнят всичко, което Вие предложите относно външния вид на обектите им, но да ги оставите да работят, тъй като за голяма част от тях това е единствения начин за препитание. Г-жо Димова, ако бяхте вдигнали двойно наема им, както те Ви предложиха, в бюджета щяха да влизат най-малко 1 600 000 лв. годишно. Да, от тях имаше и търговци, които злоупотребяваха, но защо не предприехте мерки само срещу тях, или целта беше съвсем друга, но на всички вече им стана ясно каква е била Вашата цел. Сега се готвите на тяхните места да поставите ваши хора – и това обжалваме в съда.

- Обкръжихте се с хора, чиято цел бе да се докопат до “общинската софра”.
Това са всички онези назначени от Вас без конкурс (въпреки, че толкова защитавахте правото за всичко да има конкурс) приходящи хора, на които освен заплата плащаме и транспортните им разходи до Бургас и други населени места, не че в Общината няма подходящи образовани млади хора, но на Вас ви трябват послушна – група граждани, които нямат смелостта и достойнството да излязат със собствените си имена, когато лъжат и клеветят. Един от тях назначихте за отговорник на механизацията на Общината, човек който бе хванат/ и си призна /да продава служебно гориво от багера, който караше. По този начин принуждавате нашите млади хора да търсят препитание извън Общината. Това е въпрос на политика, г-жо Димова.

- Ликвидирахте строителните бригади.
Г-жо Димова, с ликвидацията на строителните бригади постигнахте една от целите си, а именно: строителните дейности в Общината ще се извършват вече от посочени от Вас фирми /независимо, че не е необходимо да ви убеждавам, че това ще струва много по-скъпо на общинския бюджет отколкото, ако се извършваше от общинските строители – нали данъкоплатците плащаме, а и парите отиват в наши хора/. Това е начин за източване на бюджета. Но така ще постигнете другата си голяма цел, да присъедините Приморско към Царево. /за това Ваше намерение Ви напомнихме още в началото на мандата, тогава ни изкарахте, че сме луди, сега вече с фалита на Общината е почти факт/.

- Започнахте масово уволнение на озеленителите, хората от чистотата и др.
Г-жо Димова, стара Ваша мечта е Вие да определяте фирмите, които ще печелят конкурсите. /какъвто бе случая през пролетта на 2009 г., нашите озеленители копаеха и подготвиха терените за цветята, а фирма от Бургас дойде, засади ги и цената им се вдигна с левче на стрък – богата община. Аналогичен е и случаят с чистотата. /дори вече се коментира фирмата, която ще спечели конкурса за чистотата в Община Приморско/. И на тези хора съдбата им е като тази на строителите, но какво значение имат обикновените хора за Вас. А че лятото може да няма кой да мете, е идиална възможност, възлагаме на частна фирма /това е вече солиден мотив/.

- Почти е ликвидиран бетоновият възел.
Г-жо Димова, бетоновият възел е “голяма хапка” и това Вие добре го знаете, затова сте го докарали до това състояние. Преди Вас един Кмет го беше подарил на една частна фирма и след него друг Кмет видя голям зор докато го върне отново на Общината. Сега Вие отново мътите нещо около него, почти няма никаква дейност на бетоновия възел, разграбва се, /защо спряхте видео камерите/ доскоро там стоеше багер на частна фирма, за който се предполага , че му се заплаща близо триста лева машиносмяна на ден, /а общинските багери - три на брой стоят, бездействат и се разграбват/. Г-жо Димова, в общественото пространство се коментира, че бетоновия възел е докаран в това му състояние с цел отдаване на концесия, коментира се и евентуалния концесионер от кръга на “групата граждани”.

- Разпиляхте машинния парк на Общината
Г-жо Димова, каква е съдбата на общинските маршрутки, тъй като на тяхно място се виждаха да се движат частни микробуси. Къде отидоха двата бетоновоза и бетонпомпата, какво е състоянието на общинските багери, къде са асфалтополагащата машина и другата пътна техника и какво е тяхното състояние, какво прави фадромата от депото за отпадъци в частни фирми /тя е закупена с ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ и ако сигнала стигне до тях, че не се използва по предназначение давате ли си сметка , че за в бъдеще Община Приморско може да бъде лишена от достъп до ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ/.

- Приехте депото за отпадъци в гр. Китен въпреки, че е неизползваемо
Г-жо Димова, защо приехте депото за отпадъци въпреки, че знаехте, че там не може да се приемат и обработват отпадъци, тъй като не е готов пътя по който да се движи техниката. Да, ама с този си акт Вие направихте голяма услуга на друг, който трябваше да поеме разходите на депото до направата на пътя, а те не са малко. Г-жо Димова, по наши данни са над 180 000 лв. годишно, които ще платим пак ние, данъкоплатците от такса смет.

- Непрозрачност в управлението Ви
Г-жо Димова, на 09.10.2009 г. с вх.№ 26-4-8 Ви изпратихме писмо, в което поискахме от Вас да ни дадете информация по въпроси интересуващи гражданите на общината /съгласно Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ ) чл. 4/. Такава информация още не сме получили, въпреки това на срещата ни в общината когато ни обиждахте безпардонно, Вие отрекохте да сме Ви уведомили за исканата информация, а за нея сте научили от председателя на Общински Съвет – Приморско. Г-жо Димова, гледахте ме в очите и ме лъжехте.

Г-жо Димова, Вие криете всички договори сключени с изпълнители на обществени поръчки. Скрихте и информацията, че по Проекта “Канализация на Северни, Южни територии и СО Узунджата” е спряно финансирането, тъй като по него тече проверка от Европейската комисия /верификация/ и няма да получите повече пари докато не приключи проверката. В същото време обявихте в медиите, че предсрочно е завършило сроителството на канализацията и до края на август предстоят 72-часови проби. Г-жо Димова, като се има предвид времето от м. Август 2009 г. до м. Януари 2010 г. са шест месеца, през които тече проверката, можем да си направим извода, че там нещо не е наред. /Предполага се, че цената му е значително завишена и ще има корекция в стойността му, а има и съмнения от специалисти, че има пропуски и в нивата, което може да е фатално. Вие говорите за 72-часови проби, но ние нямаме данни да са извършвани такива освен, че в канализацията е изсипана една цистерна с вода/. Г-жо Димова кандидатствали сте пред МОСВ за отпускане на безвъзмездна помощ в размер до 196 507 лв. за обект “Канализационен клон от Канална ПС 1 до новостроящата се Канална ПС-1А, с РЕШЕНИЯ ПРОТОКОЛ № 3 ОТ 26.08.2009 г. на МОСВ Ви отказват финансиране, като неприоритетен обект. Тъй като Общината няма пари да го направи със собствени средства, то новопостроената Канализация на Северни, Южни територии и СО “ Узунджата“ няма да бъде приета от ВИК и Общината ще трябва да плаща от бюджета за поддръжката и докато не се свърже с градската канализация/.
Скрихте от хората, че Общината е включена в списъка на Фонд “Земеделие” на общини нарушители на Закона за обществените поръчки, че сме единствената морска община, на която ще бъде отказано европейско финансиране в размер на 400 000 лв. Не давате никаква информация, че по Ваша вина общината е отрязана с 65 000 лв. за ремонт на три улици. /Г-жо Димова, Вие отричате, че общината се бръкнала в бюджета да плати на фирмата – залесител, тъй като по договора с тях, те трябвало да ги получат, когато САПАРД ги плати. Ако сте искрена, /за което много се съмняваме/ то ние Ви поздравяваме за това, но защо не постъпихте така и с “Кристална вода“ и другите фирми по Проекта за Канализацията, /където по Договор авансът е 7 % или 1 260 802 лв./, а Вие им дадохте 9 000 000 лв. безлихвен кредит, а го взехте с лихва 9.5 % , с което стартира фалита на Общината. Г-жо Димова, като че ли сама се оплетохте в лъжите си, които изричате.
Напомняме Ви, че в стремежа си да криете от нас гражданите всичко, което правите в общината, изпадате в комична ситуация. /Започнахте да принуждавате служителите от общината да пускат заявление за освобождаването им от работа, с мотивите, че са изнасяли информация, та до каква информация имат достап те. Информация ни дават хора от Вашето най-тясно обкръжение, хора, които вие самата сте разочаровали с поведението си и начина Ви на управление/.

А ние гражданите още не можем да повярваме, че Вие само за две години успяхте да превърнете една община, която служеше за пример на всички общини в България в община, която изпада в такова финансово състояние, че не може да плати заплатите на служителите си за два месеца – м. Ноември и м. Декември и ги остави без пари за Коледа и Нова година. Не забравяйте, че повечето от тях имат кредити, които не могат да обслужват и рискуват заложените си жилища/.
Какво сърце имате да гледате в очите съгражданите ни, които лишихте от изработените и заслужени заплати и превърнахте най – светлия им празник в кошмар, като ги оставихте без заслуженото им възнаграждение. Изумително е и упорството Ви да продължавате с разрушителната си политика въпреки, че общината е фалирала, Вие държите да вземате макар и незаконни кредити като си въобразявате, че с кредити и с продажба на общинско имущество ще излезете от финансовата криза, която предизвикахте самата Вие.
Г-жо Димова, с продажба на общинско имущество и с кредити не може да съществува една община, тъй като всичко каквото искате толкова много да продавате ще свърши, а кредитите искат връщане и ако не се връщат както сега е с кредита от 9 000 000 лв. банката ще влезе в общината и ще вземе най-апетитните имоти на символични цени/, а за този кредит е въпрос на време кога банката ще почне процедура по обезпечаване, ако вече не е започнала/. И за това ние питаме, какво ще остане след Вас. Една фалирала Община с дългове от над 10 000 000 лв. както показват предварителните сметки.
Във връзка с всичко изнесено по-горе, /а има и неща за които ще научим след като имаме достъп до “така строго пазените от Вас тайни”/ ни дават основание да се обърнем към Вас, ако все още имате поне малко чувство за отговорност и морал да си подадете оставката и да се използва и останалата макар и минимална възможност да се спаси Общината.
Госпожо Димова, напомням ви, че Р.България е страна членка на ЕС от три години, следователно Вие сте Кмет на Европейска Община. Според Вас, как би постъпил при тези обстоятелства, Ваш колега от друга страна членка на ЕС ?

СНЦ “НАПРЕД ПРИМОРСКО”

Председател: Димо Парушев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 10101 |17.02.2010 Заради 484 лв. мъж лежи вече месец в Пловдивския арест . 8| 6451 |08.12.2009 Докато някои си веят диковете в Столична община . 7| 7831 |10.09.2009 Скандална заменка в Приморско остави хора без хляб . 6| 14148 |29.07.2009 Заради 200 лева адвокатите без униформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads