Реклама / Ads
23| 13199 |22.06.2011 ЪNDERGROUND

"Олимпик Тетевен" отключил конфликта между Сокола и Трактора

.
Петров искал да отцепи помаците от ДПС и да ги контролира сам
 





Прокурори и следователи са провели специално проучване на взаимоотношенията между Ахмед Доган и Алексей Петров - къде се пресичат, в какви зависимости са били, кои са отключващите моменти за неприкритата им ненавист. Изследването им е започнало, след като по искане на Бойко Борисов бе възобновено делото за смъртта на Ахмед Емин. За целта специално били разпитани няколко души от близкото обкръжение на Трактора и Сокала, които са посветени в делата им.
Първата засечка между двата остри къмъка датира от средата на 90-те години.

Тогава лидерът на ДПС е поканен да стане член на управителния съвет на футболен клуб „Олимпик – Тетевен”, контролиран от месни босове в планинското градче. Сокола се вживява в новата си роля и започва почти всяка седмица да отсяда да по два-три дни в Тетевен, където темата за възхода на отбора е съчетана с яки купони и уреждане на бизнес схеми с предприемачи от района. От тогава датират и топлите връзки на политика с известния в района мафиот Алдо, който по-късно стана клиент на прокуратурата и МВР.

Появата на Сокола в Тетевен вбесило Трактора, за който неофициално се знае, че контролира района, защото от там е родът му. Алексей Петров публично твърдял, че не иска помашките лидери в страната да се забъркват с ДПС и общността да става зависима от Доган. С машинации на баретата Петров отборът „Олимпик” бил разтурен и слят с „Берое”. Сокола бил бесен от тази груба намеса и често реагирал бурно: „Кой е този бабаит, дето се прави на тартор?” За тази остра неприязън между двамата свидетелства и бившата дясна ръка на турския лидер Осман Октай. С идването на власт на Тройната коалиция Доган налага свой човек за областен управител на Ловеч, в чийто административен обсег е и проблемният Тетевен.

Така успява да изтласка от административната власт в района всички хора на Трактора, да смени модела, и да постави свои. Това вбесило честолюбивия доцент по икономика, който вече бил влезнал под кожата на Сергей Станишев. Назначението на Петров официално в ДАНС и големите правомощия, които получил, стартирали конспиративните му разработки срещу Доган и компания, които трябвало да бъдат показани като корумпирани и лошите в Тройната коалиция.

Мария Николаева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 18069 |19.06.2011 Измамник „купува” апартамент в центъра на София за 40 бона . 10| 26265 |17.06.2011 Скандален нотариус удря отново . 22| 11021 |14.06.2011 Минчо Христов: Губим милиарди годишно от подземните богатства . 39| 15447 |13.06.2011 Вальо Златев става Онасис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads