Реклама / Ads
15| 27867 |27.01.2015 ЪNDERGROUND

Първо във Фрог: Подозират, че Веско Жеков е предал Черния Роди на МВР

.
Веселин Жеков
Страховитият варненски наркобос Веско Жеков е предал опонента си Радослав Калчев- Черния Роди на МВР. Това подозират в момента хора от двете групировки. Преди дни бандата на Калчев беше зрелищно закопчана за убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков, Митко Дамянов и съпругата му.
 
Според запознати Жеков искал да изчисти конкурентите си по класическия метод, като ги предаде на ченгетата. В момента той се е покрил вдън земя и отказва да се срещне с когото и да било. Страхува се, че този път нещата няма да му се разминат така леко и ще има тежки последствия не само за него, но и за хората му. В същото време Черния Роди също се е покрил. Има данни, че е напуснал страната и от далече наблюдава процесите. Твърди се, че в причина на саморазправата е бизнесът с наркотици. Хората на Роди, които междувременно се сдобиха с обвинения, също чакат с нетърпение да излязат на свобода. Двама от тях, за които се твърди, че са действали от 2004 година вече са си вкъщи срещу „подписка”. Оказва се, че за 11 години ченгетата са събрали толкова доказателства за тяхната престъпна дейност, колкото да им се наложи най-леката мярка за задържане. Твърди се, че в момента варненският ъндърграунд буквално ври и кипи от напрежение.
Веско Жеков бил известен с това, че навсякъде парадирал с връзки и познати. Твърдял на всеослушание, че той ще каже кой ще седне в директорския стол на местната полиция и на други държавни ведомства. Не се изключва вероятността някой високопоставен полицейски шеф от София да зарежда самочувствието му.
Жеков не обича да се шуми около него. Чувствителен е и когато се споменават имена на негови авери. Изчезва за определено време винаги, щом около него стане горещо.

Името на експолицая от специализираното звено за бързо реагиране стана известно покрай делото срещу варненската групировка „Фирмата” през 2008 г. Благодарение на неговите показания срещу бандата, в която и самият той участва, клиенти на Темида станаха общинският съветник Веселин Данов и собственикът на ФК „Спартак” Иван Славков. В разгара на скандала Весо Жеков изчезна, след което сам се предаде, набързо сключи споразумение с прокуратурата, съгласявайки се на 2,4 г. затвор.
Тогава стана ясно, че той е бил начело на въоръжена група за разпространение на наркотици, проституция и сводничество.
Според запознати не бил случаен и фактът, че  Веско Жеков и Николай Иванов-Шванца били много близки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 27185 |20.01.2015 Само във Фрог: Сертов е разпитван в US-база в Лариса . 15| 13793 |13.01.2015 Първо във Фрог: Спипаха крадците, задигнали колата на зам.-главния прокурор . 27| 24307 |12.01.2015 Потвърждава се новината на Фрог: Сертов е свързан с корабна далавера . 15| 12681 |15.12.2014 Само във Фрог: Писмо на стрелеца Петко от Лясковец до българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads