Реклама / Ads
4| 41229 |11.08.2016 ЪNDERGROUND

Пеевски се разправи с двама от най-верните си хора, те се крият

.
Олигархът Пеевски пие вода
Изпълнителният директор на „Булгартабак” Венцислав Чолаков е бил изхвърлен брутално от Делян Пеевски. Депутатът от ДПС, който не стъпва в парламента от месеци, разпоредил Чолаков да се омита, защото повече не му трябвал.
 
Освен това олигархът стоварил върху него всички несполуки на фирмата през последната година. Обвинявал го също за скандалите в Турция за конрабандата на български цигари. Както е известно турски министерства и служби написаха доклад, в който се посочват доказателства за нелегална търговия с цигари на „Булгартабак” и финансиране на терористични организации с пари от тази контрабанда. В началото на април 2016 г. фабриката на „Булгартабак” в София спря работа. Тогава директорът Чолаков обясни, че производството се мести другаде и че компанията има затруднения заради негативна медийна кампания. Тогава той не посмя да огласи разногласията между професионалното ръководство и кредитния милионер Пеевски.

Венцислав Чолаков

По-късно Чолаков мистериозно изчезна. Според негови познати той е бил заплашван от Пеевски, който му препоръчал да „потъне в дън земя и да не се показва”. Запознати подозират, че депутатът е предприел тази саморазправа с един от доверените си хора, за да си осигури мълчанието на Чолаков. Последният знаел много при това доста нелицеприятни неща, включително и за участието на висши политици в аферата „Булгартабак”. Депутатът от ДПС не можел да допусне, ако някой ден започне разследване на беззаконията около и в дружеството, Чолаков да си отвори устата. Предполага се, че директорът на „Булгартабак” е напуснал страната. Той се страхувал, че заради нещата, които знае, може да посегнат на него и семейството му.

Иван Мирински, формалният собственик на "Водстрой 98"

По същият начин и по същите причини бил натирен от „Водстрой 98” неговият формален собственик Иван Мирински. Пеевски му вдигнал мерника и му заповядал да прехвърли акциите на други хора, ако иска да оцелее. Мирински също бил обвинен за скандалите около фирмата, която нашумя през последните години с огромния брой спечелени обществени поръчки.  Според депутатът от ДПС обаче всичко правел и уреждал той, а некадърници като Мирински и Чолаков обирали парите и славата. Пеевски не криел, че се съмнява в своите доверени лица - Чолаков, Мирински, адв. Александър Ангелов (съсобственик на ФК „Левски” и др.), - че го ограбват зад гърба му. Затова Мирински последвал съдбата на Чолаков и сега се укривал, за да не го преследват гавазите на доскорошния му кумир Делян Пеевски. Запознати предполагат, че Мирински се крие в Австрия, където имал имоти и банкови сметки.

 

Преди няколко месеца медии писаха, че фирма "Водстрой 98" е поставила нов рекорд като само за 12 месеца е спечелила 18 обществени поръчки! Те са за 57 млн лева. През последните години фирмата е прибрала над 1,2 милиарда от обществени поръчки и по европрограми. Поради този факт десетки други фирми са фалирали, а стотици работници са останали на улицата.

 

В същото време личната охрана на депесара Пеевски е достигнала 40 човека. Пазят го и държавни гардове на НСО. Част от тях ограждали целия хотел „Берлин”, за да се създаде впечатление, че депутатът е там, а всъщност той спял в друга къща, където го вардели други охранители. Параноята до такава степен е обхванала Пеевски, че се заканвал да разгони всички, които досега били около него и му въртели бизнеса, за да не му отмъстят или да го предадат.

 

ВАЖНО! Очаквайте нови разкрития как Делян Пеевски се опитва да замете следите на съмнителния бизнес, който оглавява от години. Кои са следващите в списъка му за изгонване и защо Ахмед Доган вече не го обича.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22467 |09.08.2016 Само във Фрог: Пеевски заложил „Техномаркет” в турска банка . 0| 5573 |27.07.2016 Банева: Рекетира ни човек, близък на Пеевски . 0| 4435 |20.07.2016 Кънев: Пеевски назначаваше в контраразузнаването - как да сме сигурни по турска линия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads