Реклама / Ads
0| 10147 |21.05.2020 ЪNDERGROUND

Пияна следователка от СГП и неин приятел биха и пръскаха със спрей полицаи

.
Софийска градска прокуратура е привлякла в към наказателна отговорност следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура
 

Следователят - Н.К.-Т. и лицето Б. Х. са били задържани и закарани в Районно управление на МВР. Към настоящия момент, както служителят на Прокуратурата на Република България, така и другото лице са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - гаранция в пари, съобщиха от пресцентъра на Апелативна поркуратура - София.

 

Вечерта на 20.05.2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок. На място било установено, че пред бл. 347 в ж.к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца. Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време.

 

Присъстващата Н.К.–Т. - следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, игнорирала разпорежданията на полицейските служители, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката К.-Т. отправила обидни думи към служителите на реда. Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници. Един от мъжете от компанията - Б. Х. (46 години) напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето.

 

Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н.К.–Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11890 |21.05.2020 Нови разкрития по случая с убийството на бизнесдамата Станка Марангозова . 13| 24358 |14.05.2020 След разследване на Фрог: Трима полицейски началници от Плевен се сдобиха с обвинение за ОПГ . 12| 22434 |12.05.2020 Само във Фрог: Разследват се мастити бизнесмени, опоненти на властта. Може да се стигне до ареста им . 11| 11454 |25.04.2020 Главният секретар на МВР: Биячите на Слави Ангелов са действали по поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads