Реклама / Ads
5| 12399 |10.09.2013 ЪNDERGROUND

Проговори жертва на "Килърите 3" (видео)

.
Източник: МВР
Една от предполагаемите жертви на пернишките килъри - автомонтьорът Венелин Йосифов проговори, разкривайки че е бил пребит и отвлечен от Милчо Боянов - Чироса. След жесток побой и затваряне в къща с решетки Венелин не вярва на ченгетата в Пернишко, разкрива "ZaPernik".
 
Венелин Йосифов е от Перник, но вече от около година се крие в чужбина, защото в България го е страх за живота му. Познавал се е с Милчо Боянов - Чироса, Николай Николов - Ханс, Румен Стефанов - Алф и Райко Василев - Кръвта. На почти всички от групата е поставял аларми на автомобилите. По думите му никой от тях не се е държал лошо към него и дори са били едни от най - добрите му клиенти.

Всичко започва на 18 юни, когато е събора на село Ковачевци, Пернишко. Приятел на Венелин си прави майтап с него, че е катастрофирал в Ковачевци. Така Венелин отива на събора в Ковачевци. След като пристига и разбира, че това е майтап се отправя към село Ноевци, където има къща. За селото си той минава по пътя през Габровдол. Не е сам, придружава го приятеля му Росен. По пътя колата му започва да прегрява и той е принуден да спре в село Габровдол. Венелин и Росен отишли в механата в центъра на селото, която е собственост на Милчо Боянов - Чироса.

До този момент Венелин не знае, че Чироса я държи, който в този момент бил и на място. Преди Николай Николов - Ханс да изчезне Венелин Йосифов е имал разговор с него. Неофициално се говорило, че Чироса командвал групата за убийства и лично се разправял с Ханс, разказва Венелин. В механата той попитал Чироса какво се случва с Ханс. "Ти ли затри Ханс?", попитал Венелин. Чироса изригнал и започнал да нанася удари на Венелин и приятеля му Росен. Всичко станало пред жители на селото, които били в механата. В побоя участвали и футболисти от селския отбор "Габер". "Явно нещо искаше да скрие. Бях бит до припадък, а моя приятел Росен беше успял да се измъкне и да избяга.

Автомобилът ми впоследствие беше изпочупен пред заведението.", споделя емоционално потърпевшия перничанин. Той също успял да се измъкне и побягнал по улиците на селото. Впоследствие футболисти, жители на селото и Чироса го открили и продължили да го налагат. По време на боя Чироса извадил секира и ранил Венелин. Вследствие на зверския бой Венелин изгубил съзнание. Имал рани по главата, тила, гърбът му е бил ожулен от влачене, спомня си потърпевшия перничанин. За раните си извадил медицинско, казва Йосифов. След жестокия побой Венелин Йосифов се събудил затворен в къща. Той твърди, че къщата, в която е бил затворен се е намирала в село Габровдол.

"След събуждането ми отидох до вратата, видях, че вратата е заключена. От страх отидох до прозореца, на който имаше решетки. Успях да се измъкна през решетките. Сто на сто беше в селото тая къща. Спомням си, че в двора имаше голяма коприва, през която бягах. Бях целия изгорен от копривите, но при така създалите се обстоятелства единственото, което ми беше в главата беше да избягам и да уведомя полицията.

Изтичах до една къща, в която светеше лампа. Вътре видях една жена. Помолих жената да се обади на полицията. В тоя момент покрай нас премина едно младо момче и чу, че говориме за полицията.", разказва Венелин. Момчето казало, че имало полиция на площада в селото. В този момент Венелин изтичал към площада. Оказало се, че неговия приятел Росен се обадил на полицията, съпругата и баща му. Когато отишъл на площада и разказал за случилото се полицаите започнали да му се смеят. Съпругата на Венелин твърди, че Милчо Боянов - Чироса няколко пъти ударил баща му пред очите на полицаите. Чироса счупил няколко зъба на бащата на Венелин.

"Той най - арогантно ни заплашваше, че ще ни утрепе пред самите полицаи. От тях не бяха предприети никакви действия.", жалва се господин Йосифов. За всичко това потърпевшите са писали жалби и имат медицински, които са пуснали до окръжната прокуратура в Перник и до главния прокурор на България. Въпреки това все още това случаят се размотава и не е стигнал до съда. Венелин Йосифов веднага потърсил помощ от номер 112. На оператора на спешния номер обяснил за побоя, отвличането и, че радомирските полицаи, които са били на място не предприели никакви действия.

След обаждането на спешния телефон същите полицаи му забранили да се обажда на номер 112 и да подава сигнали с невярно съдържание. Сигналът бил подаден от телефона на съпругата му, тъй като при събуждането си в къщата мобилният апарат на Венелин липсвал. Радомирските ченгета водили разговорил с Чироса далеч от Венелин, съпругата и баща му. "Не мога да си обясня. При всичкото това, което се случи накрая бяхме задържани за 24 часа аз и моя приятел Росен", разказва Венелин. Той помолил полицаите да му дадат да си пусне жалба срещу Чироса. Ченгетата му казали, че това ще стане чак, когато излезе от ареста. Преди да тръгнат за ареста Милчо Боянов - Чироса заявил на Венелин Йосифов, че когато отидат в радомирската полиция той и приятеля му ще бъдат задържани.

"Явно той им диктуваше какво става и издаваше нареждания на полицаите.", казва Венелин. На следващия ден (бел .ред. - след освобождаването му от ареста) той нямал възможност да отиде в пернишката полиция. На по следващия ден отишъл при тогавашния директор на ОДМВР - Перник комисар Валентин Димитров. На разговора присъствали началници от пернишката и шефа на радомирската полиция. Веднага комисар Димитров разпоредил да бъде предприето издирване на къщата, в която Венелин е бил затворен. Също така наредил на неговите служители да бъде доведен Милчо Боянов - Чироса в полицията и да бъде задържан за 24 часа.

Пред комисар Димитров и потърпевшия перничанин шефът на радомирската полиция казал, че не знае много за случая. След разговора Венелин и баща му се отправят към полицията в Радомир, където да се сформира екип и да бъде предприето издирване на къщата, в която той е бил затворен. "Чаках известно време. Сформира се екип и потеглихме към село Габровдол. С пристигането си там, за мое учудване дойде и господина Милчо Боянов.

Аз гледах като втрещен. Викам: "Господа какво става тука? Как може господина, който ме е отвякъл да присъства на издирването на къщата?" При всичките тези думи на комисар Димитров и на всичко това аз вече бях втрещен. Започнаха разговори между полицаите от оперативната група и Милчо. Една фиктивна малка обиколка.", споделя преживяното жертвата Венелин. При обиколката полицаите му забранявали да ходи накъдето бил тръгнал. Накрая униформените му казали, че имат работа.

Оставили едно ченге да пази Венелин и другите трима полицаи от оператирната група изчезнали с Милчо Боянов - Чироса за около час. "Аз разбрах, че явно нема никакви шансове да се стигне до истината в тая ситуация. Полицаите се върнаха след един час. Бях им дал описание, че къщата има висока коприва. Попитах полицаите какво правиха един час с Милчо. Единият най - нагло ми отговори, че са ходили да косят коприви. Едва ли не той ми каза, че са ходили да прикрият евентуалното местопрестъпление.", спомня си шокиращата случка Венелин.

Сега Венелин Йосифов и съпругата му се крият в чужбина, където вероятността да бъде ликвидиран е по - малка. Приятелят му Росен също се укрива в чужбина. "Много малко хора знаят къде живеем. Трудно се доверявам след такива ситуации от гледна точка, че не знам до къде и колко му стигат възможностите на господина.", споделя перничанинът преживял ужасния сблъсък с мафията и безсилието и наглостта на полицията. Той е възмутен, че покрай събитията с пернишките килъри никъде не се споменава неговият случай при положение, че има доказателства и свидетели за станалото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13477 |16.08.2013 Бащата на Райко Кръвта - шеф на "Килърите 3" . 38| 20348 |25.11.2011 Лазар Груев жертва на магистратски любовен скандал . 29| 27575 |13.10.2011 Закриват НСО, който проговори - куршум . 29| 48339 |05.08.2011 Сводницата на Поли Пантев проговори: Водеше проститутките като консултантки, предлагаше ги на политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads