Реклама / Ads
7| 12008 |16.09.2014 ЪNDERGROUND

Прокуратурата стартира разследване по интервю на Фрог за Зелени барети

.
Шефът на пернишката организация Зелени барети си сдоби с обвинение. 24-годишният Мартин Илиев е подведен под наказателна отговорност за възпрепятстване на провосъдието, научи Фрог нюз от разследващи.
 

 Мартин Илиев се прочу покрай побоя в дискотека „Инсигния”, при която беше ранен репортер на TV7, собственика на заведението Калин Томов-Кинтата, както и други участници в мелето. Илиев се провъзгласи за враг на дилърите и обясни, че акцията в „Инсигния” е била насочена срещу разпространението на дрога. След инцидента той заяви, че е взел от дискотеката наркотици, които пази при себе си.

 

До този момент Мартин отказва да ги предаде на разследващите органи, като по този начин извършва престъпление, категорични са ченгетата. Няколко дни след побоя шефът на Зелени барети даде интервю за Фрог, в което каза, че познава дилърите, знае лицата им, както и че симпатизира на сочен от МВР за наркобос Феодор Феодоров-Федката.

 

Заради това местната прокуратурата наредила на полицията да извърши проверка по изнесените данни, тъй като магистратите установили, че Мартин е затаил истината за извършителите на престъпления.  Вече са разпитани както Мартин Илиев, така и представител на Фрог нюз. Очаква са държавното обвинение да реши дали ще подведе под наказателна отговорност младия мъж. Отделно от това се разбрало, че преди да влезе в „Инсигния” той събрал около 20 души, въоръжени с метални тръби. Целта им не е била да задържат дилъри, а да пребият хората в дискотеката. На арест се ходи с белезници, а не в двете ръце с метални пръти, разкриха униформени.

 

Твърди се, че по време на нападението Калин  Кинтата  бил зверски бит от Мартин. Предните му зъби са паднали, а освен това е получил черепно-мозъчна травма. Заради тежката контузия днес го преместили в столична клиника. Оперативни справки сочат, че членовете на Зелени барети изобщо не са чисти като момина сълза. Голяма част от тях в действителност са наркоразпространители. Местните предполагат, че младежите са наети от Федката, за да разчистват териториите му за бизнеса с дрога. Сред хората в града се говори още, че Кинтата е бил предупреден за готвеното нападение срещу него. Споменава се, че синът на убития наркоиграч Пупи-Никалъс отишъл при Калин и му  казал какво го очаква. Той, обаче не повярвал на думите му и не се подготвил за удара.

 

Любопитното е, че Мартин и Никалъс са приятели и живеят в един квартал. В интревюто пред Фрог Мартин заяви, че преди да удари „Инсигния” е имало и друга акция, която била  уж срещу дилъри. Оказва се, че това изобщо не отговаря на истината. Разследващите твърдят, че преди време група младежи били нападнати, докато  пътували с кола. Вътре била бившата приятелка на Мартин, който пък „умрял” от ревност. Пребитите нямали грам криминални провинения и нито венъж не били засичани от ченгетата да търгуват с дрога. В архивите на МВР се съхраняват данни за мъж, който живее на 30 метра от дома на Мартин и продава наркотици като за световно. До този момент, обаче този човек не е влязъл в полезрението на Зелини барети. Няма и да го закачат, защото работи за мъж, пред който Мартин се прекланя, заявиха запознати с делата на организацията. Оказва се, че има  дела, които след като отидат в прокуратурата, част от материалите в тях буквално се изпаряват. Това, обаче се премълчава и никой не знае кой реално има интерес да опропастява делата и на каква цена.  В интервюто Мартин твърди, че работи, но реално по цял ден спи, казаха негови комшии.  Ако отидете в 15 часа ще видите, че едва тогава е станал от сън и закусва. Много скоро истината за него ще излезе наяве, убедени са те.  Разследващите намекнаха, че в момента в Перник се води война за надмощие върху бизнеса със сметосъбирането. Една от фирмите, която върши тази дейност е на Федката.  В района над автогарата, където реално той живее, обаче действа конкурентното дружество. Идете да видите, че всички пластмасови кофи са опожарени. Сами можете да си направите сметката кой има изгода от това, възмутиха се хората от квартала. Те признаха, че в момента има натиск и за купуване на гласове в полза на ДПС, като партията на Ахмед Доган никога досега не е била предпочитана по тези места.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9169 |26.06.2014 Прокуратурата се отказа да разследва брутално отвличане . 44| 11013 |25.06.2014 Прокуратурата е знаела, че операцията "убийци на Пеевски" е скалъпена . 5| 8209 |16.06.2014 Прокуратурата пак иска задържане на килърите на Пеевски . 17| 8665 |05.03.2014 Прокуратурата внесе втори обвинителен акт срещу Бисер Миланов - Петното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads