Реклама / Ads
7| 21014 |29.05.2018 ЪNDERGROUND

Прокурорска свидетелка по „КТБ“ обвинява съда в натиск, дава изключващи се показания

.
Албена Андреева
Мистериите около делото „КТБ“ не секват. След сериала с медийни изяви на шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев, една от основните свидетелки - Албена Андреева – също реши да се изяви подобаващо. В жанра „тука има – тука нема“. Или един път казвам едно, друг път – съвсем друго. Нещо като лъжесвидетелстване.
 

Неотдавна тя адресира молба до съда, че срещу нея се водят граждански дела. Това било натиск, за да се откаже тя от показанията си. И именно съдът бил влязъл в ролята на рекетьор.

 

Побърза да я защити и да застане на нейна страна председателят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. В изявления през последните седмици той не спести критики към оказващите натиск и допусна, че щели да бъдат проверени съдиите, които водят дела срещу свидетели по „КТБ“. Звучи като заплаха. По този повод известен юрист попита: А ще провери ли Гешев колко дела има срещу съдиите, които водят дела на синдиците срещу бившия изпълнителен директор на фалираната банка Орлин Русев?

 

Албена Андреева е притеснена, защото знае, че е дала коренно различни свидетелски показания, свързани с едни 500 000 лв. Изчезналият половин милион тя обяснява веднъж като чужда грешка, втори път като изчезнал безследно. Само че следите водят към нея. Получава се така, че Андреева дава едни показания по наказателното произвоство и коренно различни по гражданските дела. Водено срещу нея гражданско дело, което изяснява къде са 500-те хиляди, тя нарича „репресия“, целяща да си промени показанията. Номерът едва ли ще мине.

 

И други мистерии витаят около лицето Албена Андреева. По време на делото в апелативния съд, като неин защитник се появява адв. Илиян Василев. Той обаче е адвокат и на една от касиерките на кТБ, срещу които свидетелства Андреева. Това е христоматиен пример за конфилкт на интереси. Съпругата на адв. Василев пък е един от защитниците на основния свидетел на прокуратурта Бисер Лазов, който живее с Андреева. Този скандален казус тепърва ще набира скорост.

 

Гражданските дела не могат да се наричат репресия. Те са формулирани в закона и са част от правото.

 

Загрижеността на прокуратурата за Албена Андреева е основателна. Има голяма вероятност да се окаже, че е присвоила половин милион незаконно. Може и да е невинна, но публичното оплакване и набеждаване на съда, че й оказва натиск, сочат друго. Противоречията в показанията й засилват съмненията, че Андреева може да се окаже мина, на която е стъпила прокуратурата. Затова и шефът на спеобвинението се прави на сапьор.

 

Коя е Албена Андреева. Съмнително разбогателият от фалита на КТБ главен свидетел Бисер Лазов подарявал на лъбовницата си имоти за милиони. Това твърдят негови акрани, които все повече се учудват как под носа на прокуратурата и НАП Лазов върти далавери с активи на банката.

 

През декември 2015 г. основният свидетел на Прокуратурата по „фалирането на КТБ“ - Бисер Лазов и изгората му Албена Андреева изкупиха на едро недвижими имоти в най-престижните квартали на София. Не е ясен произходът на средствата им, но това не вълнува покровителите им – Прокуратура, НАП, ДАНС.До момента десетки сигнали са постъпили в Прокуратурата, Фонда за гарантиране на влоговете и НАП както срещу действията на Лазов, така и срещу бездействието на синдиците на КТБ (н), но без никакъв ефект до момента.

 

На 30.12.2015 г. Албена Богомилова Андреева става горд собственик на двуетажна сграда и дворно място от над 1 дка на емблематичнатаулица „Секвоя” №13 в кв. „Бояна“, София. Купувач е фирмата „СТРЕГА” ЕООД – еднолична собственост на Андреева.„СТРЕГА” ЕООД не публикува отчетите си в търговския регистър (колко удобно!), така че произходът на средствата за закупуване на този престижен имот въобще не е ясен.

 

Няколко седмици преди това, на 04.12.2015 г., Бисер Лазов, чрез фирмата си „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД” ЕАД придобива два апартамента с обща площ от 220 кв.м. на ул. „София” 14, в гр. Банкя – според последните „модно-политически” тенденции. Комплексарите винаги търсят близост до силния на деня.Последните публикувани отчети на дружеството са за 2012 г., така че и в този случай не става ясно с какви средства са заплатени имотите.

 

Имотното състояние на основния свидетел е достъпно от публични регистри. Освен тези коледни „подаръци”, същото това дружество „ИНОВЕЙШЪН ТРЕЙД“ ЕАД малко преди това си „подари” и следните имоти:

 

·  Офис с площ по от 114.600 кв. м., гр.София, Красно село, бл.199, ет.1;

 

·  Поземлени имоти с площ от 28 092 кв. м. в гр.Априлци, заедно с построените сгради върху имота;

 

·  Офис с площ по от 64.080 кв. м., гр.София, отново в Красно село, бл.199, ет.1.;

 

·  Сградата на Балканкар в ж.к. „Дървеница“.

 

Явно и за Лазов е валиден девизът на един негов колега-кредитен милионер от близкото минало: „Всеки ден имам рожден ден”.

 

В публичното пространство многократно излезе информация за откраднатите от Лазов активи на кредитополучатели на КТБ.  Припомняме по-големите от

тях,порадиотсъствието на реакция от Прокуратурата и НАП:

 

·  Централатана КТБ наул. „Граф Игнатиев” №10;

 

·  Осеметажната сграда на „София прес” на бул. „Цариградско шосе”№113, с РЗП 8 000 кв.м.;

 

·  Терен в гр. Бяла, с площ 160 дка, на първа линия на морето;

 

·  Терен до гр. Разлог,с площ 24 дка;

 

·  Множество други недвижими имоти в София и в страната.

 

·  Цели предприятия: „ХОЛДИНГ КООП ЮГ” АД, „ГИПС” АД, „ИНФРАСТРУКТУРНА КОМПАНИЯ” АД.

 

Самата Албена Андреева в профила си във Фейсбук публично споделя, че: „Ако искаш да се почувстваш богат, преброй нещата, които не си купил с пари.” Тя и Лазов са си купили доста неща „без пари“, но платени от други. Което си е кражба и нямаше да им се размине, ако не бяха толкова нужни на държавното обвинение. Докога?

 

Протокол за разпит на свидетел

 

Отговор на искова молба

 

Споразумителен протокол

 

Договор за прехвърляне на вземане

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11009 |28.05.2018 Организирана престъпна група открадна изборите в Галиче . 12| 17762 |22.05.2018 Само във Фрог: Около 15 бона на ден си докарват във всеки КАТ от корупция . 11| 22474 |21.05.2018 Бизнесмени пред Фрог: Гербаджийски съветник застроява залива „Болата” до нос Калиакра . 2| 11087 |17.05.2018 Ужилен бизнесмен пред Фрог: Наивно е да мислим, че Европа не вижда корупцията ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads