Реклама / Ads
10| 13592 |30.07.2014 ЪNDERGROUND

Простреляли Баретата заради лаборатория на митницата Свиленград

.
Осъденият за наркотици Златомир Иванов-Баретата бил прострелян пред съдебната палата в столицата, защото искал да сложи ръка върху хипер печелившата лабораторията на свиленградската митница. Това е една от изненадващите версиите, по които работят разследващите, научи Фрог нюз.
 

 

Оказва се, че въпросната лаборатория е златна мина за тези, които я покровителстват. През нея денонощно се правят експертизите на всички меса, плодове и зеленчуци, които влизат у нас от Турция. За 24 часа  оттам минават между 200 и 300 тира, обясниха служители от българската агенци по храни. По думите им контрол на стоката се прави от 10 до 100 %, в зависимост от опасността на храните и държавата от която идват. Във въпросната лаборатория се изследват продуктите, които след това заминават за Европа и от резултата зависи дали тя ще се реализира на пазара или ще бъде спряна. За това всеки вносител дава мило и драго, че и повече,  за да няма спънки при експертизите.  Твърди се, че днес контролът над изледванията изцяло е поет от ДПС.    

 

Има данни, че преди време Баретата  започнал да се конкурира с хора на избягалия наркобос Христофорос Аманатидис- Таки за овладяването на златната мина. За да секнат мераците му близките на Таки му пратили двама стрелци, които били роднини, за да го приключат.  На 29 януари 2013 г. те го чакали да се появи от две различни места в храма на Темида. Когато Баретата се насочил към централния вход планът сработил, но не до край, защото Златомир бил само ранен, разкриха столични криминалисти.

 

Още по-тежка участ  сполетяла друг виден бизнесмен от Свиленград. Става дума за Стойчо Стоилов, който на 20 март 2013 година насилствено приключи земния си път. От години той се занимавал с внос на плодове и зеленчуци и заедно със съдружника си Росен имали намерение да се възползват от благата на лабораторията.  Опонентите им, обаче направили капан на Стоилов, като му пратили няколко яки биячи да го причакат пред дома му в столичния квартал „Редута”. След множество удари и пробождания Стойчо останал жив, но за малко. Лекарите не могли да спасят живота му. И до сега убийците не са задържани.

 

Последната жертва на митническата лаборатория се оказал бившият зам.-шеф на митницата Георги Георгиев. Той бил наясно с далаверите, които се вършели там. За да го изтикат от играта „добри хора” решили да му спретнат компромат, като му пробутат амфетамин в служебната кола и го натопят пред ДАНС, разкриха запознати с разследването.    На 21 май т. г. планът им се реализирал и Георгиев бил вкаран в ареста. Апелативният специализиран съд не намерил достатъчно основание да го задържи зад решетките и пуснал митническия началник у дома. Запознати с разследването са категорични, че обвинението няма да издържи в съда, но целта била името на Георги да се дискредитира.

 

Оказва се, че една и съща фирма е сложена на границата като посредник между вносителите и лабораторията. Тя взима документите от шофьорите и ги носи в златната мина. За това действие фирмата прибира за всеки камион по 55 лв. задължителна такса. Оказва се, че през определено време посредникът се сменя с друг, за де не бие на очи, но този който стои отгоре и реално взима парата е един и същ.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 24883 |29.07.2014 Само във Фрог: Доган кастри Пеевски на яхта заради заговор . 58| 35846 |14.07.2014 Гамизов: Фалират КТБ заради жената на Цветлин Йовчев и Пеевски . 8| 9365 |07.05.2014 Д. Бонгалов пред Фрог: Затворникът от Бургас е избягал заради вътрешен конфликт . 2| 8762 |10.03.2014 Поискаха отвод на съдията по "САПАРД" заради коментари за Марио Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads