Реклама / Ads
17| 15671 |01.07.2011 ЪNDERGROUND

Разпитват Сумиста за убийството на Георги Илиев

.
Петър Стоянов имал намерения да се включи активно в политиката
 
Петър Стоянов – Пешо Сумиста е изпълнявал и посредническа дейност сред представителите на т. нар. „групировки”. От прокуратурата ще се опитат да го свържат с поне още две неразкрити убийства. Петър Стоянов – Сумиста ще бъде разпитван и за убийството на Георги Илиев, разкриха още разследващи. Смята се, че през последните години той е работил основно в услуга на бившата групировка СИК, макар и в миналото да е гравитирал към ВИС и Мето Илиянски.

Сумиста не е участвал в наказателни бригади, но е бил изпращан като „черен ангел” със специални „послания” при провинили се бандити. Той е имал решаваща роля единствено при определянето на хората, които трябва да извършат мокри поръчки. Бил е предпочитан и заради влиянието, с което се е ползвал в партийни среди покрай спорта. Разкриването на „Килърите” и арестът на Сумиста са възпрепятствали политическите му амбици, разкриха още приближени до него. Според тях Петър Стоянов е имал и намерения да наложи свои хора на местните избори.

Делото срещу „Килърите” стартира с циркови номера. По време на първите две съдебни заседания почти всички обвиняеми изведнъж се поболяха. Сумиста приложи отново трика с диабета и се наложи да му носят шоколад по спешност. След това други двама от обвиняемите за малко не припаднаха. Петър Атмаджов – шофьорът на Георги Вълев, също получи диабетен пристъп. Пред адвокатите си той заяви, че не му дали да яде специална, диетична храна. Видеозапис обаче доказа обратното – от него стана ясно, че Атмаджов е изял не само своята порция, но и тази на Янко Попов – Туцо който пък отказал да се храни. Пред съда застават Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Те са обвинени за участие в престъпна група за убийства и палежи. Според обвинителния акт по делото за убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и адвоката Петър Лупов са платени над 70 хиляди лева. Те били поръчани от Георги Вълев заради спорове при продажбата на „Тракия банк”. Източници на „Торнадо” разкриха още, че адвокатите на Петър Стоянов са обмисляли и крайната мярка да бъде обявено, че той страда и от психически заболявания. До момента от защитата твърдяха, че освен всички болежки Сумиста страдал и от клаустрофобия. Освен това имал и маниакална депресия, която се влошила в резултат на престоя му зад решетките.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12513 |30.05.2011 Сумиста топи съучастници, иска споразумение с обвинението . 22| 17471 |26.04.2011 Трите цели на убийството на Г. Стоев . 42| 15729 |18.03.2011 Разследват Октопода за екзекуцията на Георги Стоев . 28| 60908 |04.01.2011 Георги Илиев е убиецът на Мето Илиенски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads