Реклама / Ads
5| 21847 |13.08.2017 ЪNDERGROUND

Рекет срещу „зърнари” скрила пушилката ”Суджукгейт”

.
Рекет на земеделски милиардери се прикрива зад аферата със суджуците. Притежатели на милиони декари земи в Добруджа и други райони отказали да плащат на ГЕРБ „по нови тарифи” и били притискани с компромати.
 
Името на най-големия от тях е замесено в отвличането и изчезването на плевенския бизнесмен Йоско Исаев, за когото приятели и близки смятат, че е убит, за да му бъдат откраднати фирмите. Зърнопроизводителят редовно се отчитал на ГЕРБ, а партията била „чадър” срещу прокурорски и провеки на службите. От година обаче го притискали, че може да стане обвиняем заради Йоско. Това съобщиха за Фрог нюз източници от държавното обвинени и депутати. Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е бил „човекът на Борисов” за посредничество при събиране на „кръвния данък” (така го наричат потърпевшите бизесмени) от т.нар. „зърнари”.

Още преди време Борисов бе заявил публично:Зърнопроизводителите бяха при мен и хората трябва да знаят, че от Бентли им започват колите.

 

Отказалите да плащат рекет били заплашвани, че цялата държава ще се стовари върху тях. Мартинов бил обвинен, че не се справя със „задължението си”, разприказвал се за „схемата на ГЕРБ” и затова бил ударен.

 

Сред бизнесмените, които трябвало да се отчитат редовно на управляващите са най-големите фирми в бизнеса. Някои от тях споделят, че ако не превеждат всеки месец „такса спокойствие” бизнесът им ще бъде ликвидиран за нула време чрез прокурорски, финансови и данъчни проверки. Още поне пет институции щели да бъдат включени в „акциите” по „прилагане на закона”.

 

Над 200 плащания към политици, прокурори, данъчни, ченгета и шефове на контролни органи извършвам редовно, оплакал се един от най-големите в бизнеса. Според него властимащите периодично замесвали името му в скандали и дори в убийство, за да го шантажират със заплахи за обвинения, арести и затвор.

 

Аферата със суджуците била сътворена, за да бъдат предупредени всички, които разкриват и свидетелстват за рекет от страна на управляващите. Оплакалите се от действията на властници в момента са подложени на репресивен натиск от всякакви институции, а говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова, която водеше прокурорската бригада в Добрич и обещаваше защита на пострадалите – я няма никаква да ги защити, оплакват се те. Манипулираха ни, за да им свършим мръсната работа, след това ни удариха, за да предупредят други, които биха свидетелствали срещу управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4808 |11.08.2017 Десетки жалби срещу мобилни оператори след отпадането на роуминга . 1| 4863 |11.08.2017 Вицепремиерът Симеонов подаде сигнал до ВСС срещу магистрат от Бургас . 0| 4692 |11.08.2017 Матис: Война срещу Северна Корея ще бъде катастрофална

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads