Реклама / Ads
12| 11779 |01.10.2013 ЪNDERGROUND

Рекетират ни фирмите за топлинно счетоводство

.
Какво друго ни остава...
От известно време се провежда акция от дружествата за топлинно счетоводство за подмяна на топломерите.
 

Внушава се на абонатите че поради изтичане срока на годност на батериите на старите топломери абонатите трябва да финансират подмяната им, като закупят нови при това от съответното дружество. В противен случай абонатите щели да плащат огромни сметки защото дружествата ще отчитат „на база“, което е откровен рекет.

Топломерите са апаратурата, основният инструментариум, с който фирмите за топлинно счетоводство осъществяват своята дейност и реализират значителни печалби. Каква е логиката да се иска от клиентите да инвестират в апаратура с която се извършва услуга заплащана от същите клиенти. По тази логика може фирмите за топлинно счетоводство да поискат от клиентите да им купуват тонера за принтерите с които издават фактури, а защо не и самите принтери.

Не е редно едно търговско дружество /фирма/ да иска от клиентите си да купуват основни средства  на  фирмата  за да осъществява дейността си , с която реализира печалби от същите тези клиенти. Това противоречи на всякаква пазарна логика и пазарни механизми. Освен това с новите датчици които имат възможност за дистанционно отчитане фирмите за топлинно счетоводство ще оптимизират дейността си и ще реализират икономии  от работна ръка и заплати, което също ще увеличи печалбите им, при това с инвестиции направени от клиентите им. Такива действия не си позволяват дори и толкова оспорвани дружества като ЕРП-та, които все пак подменят електромерите за своя сметка.

Смятам, че  държавата следва да се намеси и чрез своите регулаторни органи да задължи фирмите за топлинно счетоводство да подменят топломери които са неизправни или с изтекъл срок на годност на батериите за своя сметка.

 

Георги Т.

 

Уточнение: Публикуваме този текст в рубриката "Ъндърграунд", защото действията на топлинните счетоводители се родеят с кримиалния жанр. Проблемът, за който ни пише нашият читател вълнува много хора. Наистина е доста нахално абонатите да инвестират вместо фирмите, а фирмите да прибират печалбата.

Готови сме да публикуваме и други мнения, както и гледната точка на топлинните счетоводители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 33447 |27.09.2013 Мутри бият и унизяват Любо от "Те" в "Арбат" . 2| 12464 |26.09.2013 "След нас и потоп" като мото на "национално отговорния" концесионер . 9| 8854 |24.09.2013 Отложиха отново делото срещу Алексей Петров . 7| 12456 |19.09.2013 Коце Маца се крие в луксозно имение на пиратския архипелаг Сулу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads