Реклама / Ads
13| 19821 |18.04.2017 ЪNDERGROUND

Русе си е Русе, Враца си е Враца, но Пеевски си е Пеевски

.
”Русе си е Русе, Враца си е Враца”. Така съдия Росица Иванова от Окръжен съд Враца завърши заседанието по поредно дело между чуждестранния инвеститор ”Глориент” и веригата за електротехника на Делян Пеевски ”Техномаркет”.
 

Припомняме, че още след като поема контрола върху "Техномаркет" в началото на 2016 г., корполентният депутат спира да плаща наема на всички магазини, които компанията ползва. Потърпевш от това решение е точно "Глориент", който е собственик на имотите на магазините. Докато "Глориент" завежда дела, с които се опитва да изгони Пеевски от имотите си, юристите на депутата решават да завеждат контрадела за нищожност на покупката на имотите от "Глориент" още през далечната 2006 г.

 

Репликата на съдия Иванова от Враца бе предизвикана от аргументите на адвокатите на "Глориент", че подобно дело в Русе вече приключи в ощърб на Пеевски, като "Техномаркет" дори бе осъден да плати разноските по делото. Там съдия Христо Лазаров отхвърли почти всички искания на компанията за електротехника и в крайна сметка отсъди в полза на "Глориент".

 

Делото във Враца обаче се развива по различен начин от това в Русе. Вместо това съдия Иванова обяви, че се нуждае от още време, за да помисли върху казуса "на спокойна глава". Заради повивните дни също така тя не успяла да се запознае с развоя на делото в Русе, както и с някои други детайли около делото във Враца.

 

Не стана ясно и дали съдът ще допусне дежурното искане на адвокатите на "Техномаркет" за съдебни поръчки до Малта, Нидерландия и Сейшелските острови. Адвокатите на "Глориент" са категорични, че подобни искания целят единствено забавяне на съдебния процес, а поръчка до Сейшелските острови може да отнеме и години за изпълнение.

 

За пореден път в залата не присъства и едно от основните лица в процеса - главният счетоводител на "Техномаркет" Димитър Петрушев, който бе редовно призован от... адвокатите на "Техномаркет". Така служителят на ищеца в това дело ще бъде призован отново за следващото заседание, а едва ако и тогава не се яви, ще бъде доведен със съдебна охрана.

 

Така, в типичен за тази съдебна сага стил, юристите на "Техномаркет" продължават да използват съдебни прийоми за забавяне на процеса, през което време компанията може да използва имотите на "Глориент" без да плаща наем.

 

Русе си е Русе, Враца си е Враца, но Пеевски си е Пеевски.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3635 |24.03.2017 Оневиниха братя Дамянови за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца . 10| 6669 |09.03.2017 Нинова предизвика Борисов от Враца по темата образование . 3| 3719 |01.03.2017 Поничките загубиха делото за обида срещу брата на мъртвия Тодор от Враца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads