Реклама / Ads
22| 7931 |18.04.2013 ЪNDERGROUND

РЗС: Партията на Пръмова е перачница на пари

.
Преди ден Сметната палата публикува отчетите на партиите за 2012 г. Дори беглият поглед върху документацията на някои партии буди сериозни съмнения за скрито, нерегламентирано финансиране. Такъв е случаят с партията на Меглена Кунева.
 

          

Според декларираното Движение България на гражданите е получило 18 000 лева от дарения и 14 000 лева от членски внос. Разходите на партията са 4000 лв. са за материали, 3000 – за наем и по 1000 лева за счетоводни и външни услуги. Публичните изяви на представители на тази партия обаче доказват, че разходите им за предходната година надхвърлят в пъти декларираното от тях.

           

Само изработката на куклите, с които хората на Пръмова редовно организираха театро, надхвърлят тази сума. Да не говорим, че представителите на Националния съвет на партията всяка седмица посещават различни градове в страната. Това е свързано с разноски за хотелски стаи, храна, наем на зали, пътни и рекламни материали. Наред с това откриха свои офиси в различни градове на България. Възниква въпросът с какви средства се поддържат офисите на партията, как се изплащат заплатите на служителите и как са уредени трудовите взаимоотношения. И най-важните – защо тези разходи не са декларирани по надлежния ред пред Сметната палата и от къде Пръмова е получила пари?

          

По информация на РЗС от учредяването си до днес ДБГ е похарчило над 2 милиона лева. Всъщност партията на Кунева се превърна в една огромна перачница за пари. Към нея потекоха нерегламентирани парични средства от олигарсите на прехода, които искат да си поставят отново удобна кукла на конци на висока позиция в държавата. Вместо на гражданите тази партия спокойно може да се прекръсти на Движение на олигарсите.

 

РЗС настоява за незабавна проверка от страна на Сметната палата и пълна ревизия на финансовите потоци към ДБГ. Призоваваме да се изпълнят разпоредбите на чл. 43 от Закона за политическите партии /ЗПП/ и получените по нерегламентиран начин средства да бъдат отнети в полза на държавата.


Нито една партия до момента не си е позволявала толкова грубо погазване на законодателството. Укриването на приходи и трудови правоотношения са не само нарушения по ЗПП и Кодекса на труда, но извършителите следва да бъдат подведени под отговорност и по смисъла на Наказателния кодекс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7794 |15.04.2013 Германия си иска марката! Aufwiedersehen, евро? . 37| 10770 |09.04.2013 Избори с дъх на тютюн, дюни и ловни полета . 10| 9998 |06.04.2013 Особено голяма измама . 36| 9052 |03.04.2013 Злоупотребата с „право на отговор”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads