Реклама / Ads
11| 8244 |15.09.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: По 1000 евро броят имигранти за фалшив паспорт с чип

.
По 1000 евро броят имигрантите за фалшив паспорт с чип. Това разкриха пред Фрог нюз високопоставени източници от МВР. Така при евентуална проверка през скимиращо устройство излиза, че тескерето е легално.
 
Вече има утвърдена схема при изработването на чипа. Обикновено се продава срещу 200 лева от редовен паспорт, най-често на наркоман. След това фалшификаторите използват информацията в него като матрица при изработването на новата защита. Дублирането на данните от чипа правят документа абсолютно валиден при движение в цял свят. Почти е невъзможно да се разбере, че става дума за менте от най-високо качество, категорични са полицаите. По-бедните бежанци имат и друг вариант. Поръчват си фалшиви паспорти за 500 евро, но с тях могат да минат през ръчна проверка на документа. Стигне ли се до тестване на апарат, лъжата светкавично лъсва.
По оперативни данни тескеретата се изработват в Пловдив и Кърджали. Винаги обаче се получават в града под тепетата, където се намира централата на организираната престъпна група за фалшиви документи.

До скоро действала и друга схема с документите. Срещу 100 лева роми продавали личните си карти на имигранти, но само от Алжир, които след това опрашвали където си поискат. Установено било, че има антропологични прилики в лицата на циганите и алжирците и по тази причина схемата сработила. Сред като останат без документ, ромите обявяват в районното, че им е откраднат. Преди да се обърнат властите изчакват поне 5 дни, за да може чужденецът да духне спокойно зад граница.

Както вече ви информирахме на границата край Елхово действат три канала за трафик на бежанци-два полицейски и един, организиран изцяло от роми. Разследващите полицаи в Елхово и Свиленград, които трябва да разследват този вид престъпление изнемогват. Причината е, че са крайно недостатъчни. В РУП Елхово те са трима, а в Свиленград-четирима. По толкова са и в същите гранични дирекции. За съпоставка в областната дирекция на полицията в Ямбол броят на дознателите е над 20 души. Боде очите и фактът, че гранични полицаи масово са забогатели през последните години и по имотно състояние са достигнали стандарта на митничарите. Любопитното е, че възрастните родители на въпросните ченгета вече са се заимали с хотели и ресторанти, скъпарски коли и големи къщи. Това до този момент не е провокирало нито една вътрешна проверка на МВР, за да се види как с 800 лв. заплата се вдигат палати до небето, възмутиха се разследващи пред Фрог.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 10685 |14.08.2015 ВАС отсече: Пепи Еврото е недосегаем! . 2| 7781 |28.07.2015 ВАС: ВСС е трябвало да образува дисциплинарка срещу Пепи Еврото . 0| 6921 |13.07.2015 Само във Фрог: Палестински министър спаси двама българи от бесило в Малайзия . 0| 14352 |10.07.2015 Само във Фрог: Сутеньор изпял страшилището на проститутките във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads