Реклама / Ads
6| 20174 |18.02.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Боби Митничарят избяга в Германия заради Къци Маймуната

.
Къци Маймуната
Конфликт между Кръстю Кръстев – Къци Маймуната и Борян Харалампиев – Боби Митничаря тресе криминалните среди в Хасково. Това научи Фрог нюз от криминалисти.
 

Борян Харалампиев – Боби Митничаря напуснал града „по терлици“, заради натиск от страна на Кръстев. Той се изнесъл спешно от жилището си. То се намира в кооперацията, където живее и самият Кръстев. Оставил съпругата и приятелката си, с които живеел едновременно под един покрив, да му съберат багажите и заминал за Германия.  Една от основните хипотези за конфликта между Кръстев и Харалампиев е подозрението на първия, че Митничаря е станал защитен свидетел срещу него. Харалампиев е стар познайник на службите.

 

Заедно с покойния Боби Борисов-Белята от групата на Таки, бяха задържани заради бомба, заложена в столичен автосервиз.Това стана по времето, когато главен секретар на МВР беше Бойко Борисов. Когато съдът отказа да ги задържи, Борисов повтори хитовата репликата на Силвестър Сталоун от филма „Кобра“: „Ние ги хващаме, те ги пускат“. Къци Маймуната пък се сочи за особено влиятелен наркобос, държащ големия процент канали от Турция.


Отношенията между Митничарят и Маймуната се обтегнали, когато служители на ДАНС заловили в ТИР 106 кг хероин на ГКПП-Капитан Андреево. Това се случи през лятото на 2014 година. Тогава от родното ФБР заявиха, че дрога е пренасяна от трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотици през Турция към страни от Западна Европа. Разследването в ДАНС се води от служители на закритата към онзи момент ГДБОП. То започнало пет години преди реализацията. Сигналът е за трафик на хероин от Турция за Холандия. За трафика, контрабандистите използвали спедиторски компании от и към Близкия изток. На пресконференция след акцията, окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов съобщава, че задържаният хероин струва над 9,5 млн. лева. Обвиненият съобщава и имената на тримата задържани при акцията.

 

Шофьорът се казва Надо Надов, на 59 години. По – късно са закопчани 56-годишният Георги Спасов и Николай Теодоров - на 49 години. Последният е по известен, като Ники Дългия. Той е сочен за един от най – крупните трафиканти не хероин у нас. Обвинен е като организатор на канала. Николай Тодоров-Дългия е лекар и бивш доктор на националния отбор по бокс. В миналото е задържан за контрабанда на бяла и черна техника. Бил е част от обкръжението на Константин Димитров-Самоковеца. След като “картофеният бос“ е застрелян в Амстердам, Дългия е осъден за пране на пари. Той разполагал със сериозни връзки в среди на международните наркотрафиканти. Твърди се, че правил връзката между иранските търговци на дрога и кюрдските дилъри в Западан Европа. Работел без посредници. Службите обаче прехващат един от шофьорите му и го заковават, когато вози „багаж“ от Анкара. Информацията била сгусната от турските служби.

От добре информирани източници Фрогнюз научи, че през 2015 година службите у нас са имали данни за кюрдски килъри, които са поели поръчка за Кръстев. Те дори влезли у нас през Сърбия, но после „свирили отбой“. Разследващи допускат, че са били информирани, че са очаквани, което обрекло на неуспех задачата им. По – късно същата година Къци Маймуната е задържан и вкаран в ареста по подозрения в поръчителство на зверски побой. Престъплението е извършено на навръх Великден. 36-годишният Борислав Марков е нападнат от мутрите на Къци час след Възкресение пред дискотека в областния център. За инцидента са арестувани още Емил Митев - Фуджито и Веселин Дичев – Бъбрека.

 

На следващият ден пострадалият изпада в мозъчна смърт. В града се шушука, че Кръстев използвал този повод и сам поискал да влезе в ареста, за да е на сигурно място. Тази версия беше потвърдена индиректно от самия Кръстев, който по време на една от мерките си в съда заяви: "Отказвам ло-лека мярка за неотклонение. Искам да остана в ареста докато се разкрие истината". Днес Кръстев е на свобода, което навежда на мисълта, че опасността за живота му се е разминала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7059 |17.02.2016 Ж. Бойчев за Фрог: Москов щеше да е в ареста, ако бяхме Румъния . 19| 12723 |05.02.2016 Само във Фрог: Пакистанец крепи любовта между здравното ведомство и Турция . 8| 7885 |02.02.2016 Първо във Фрог: Задържаха трима българи и украинец за стрелбата срещу Алексей Петров . 17| 11981 |18.01.2016 Д-р Петров за Фрог: С фалшиви документи и рекет се доставят ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads