Реклама / Ads
11| 29470 |06.08.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Ченгето, взело плик от наркоиграч, вдига наздравици с шеф на „Вътрешна сигурност“

.
Цветомир Илиев /вдясно/ и шефът на ”Вътрешна сигурност” Цветомир Маринов /вляво/ на купон в парк Кайлъка
Полицейският началник от Плевен Цветомир Илиев, който бе „хванат“ от камера да взима плик от местният наркоиграч Ивелин Иванов по прякор Мечката, вдига наздравици и празнува с началника на „Вътрешна сигурност“ в известния ресторант „Караджейката“, след като бе наказан. Това става ясно от снимка на двамата, с която Фрог разполага.
 

Припомняме ви, че заради скандалното видео, което НТВ разпространи в средата на март т. г., срещу началника на „Криминална полиция“ във Второ РУП  Цветомир Илиев стартира проверка. Междувременно хората на Мечката се разприказваха за чудовищната симбиоза между престъпниците и местните полицейски шефове.  Така стана ясно, че първите дават на вторите всеки месец  пари, за да ги закрилят.

 

В края на май проверяващите излязоха със становище, че на „съгрешилото“ ченге ще бъде наложено дисциплинарно наказание за 6 месеца, а срещата му с Мечката в хранителен магазин и взетия от него плик, бе квалифициран като „небрежност“. Свидетел от близкото обкръжение на  Мечката призна, че лично бил пред магазина в деня на срещата:„Това, което знам – нали, което ми е известно от Мечката е, че в хранителния магазин му е дал 200 лева. Той ми го сподели, тогава се засякохме пред магазина в девети квартал”, заяви той и допълни, че парите са дадени с цел подкуп". Това обстоятелство, обаче разследващите не изясниха.

 

Снимка: Камера улови предаването на плика


.

 

След медийния шум и последвалите проблеми, на 21 юни проверяваният Цветомир Илиева демонстрира, че лошите дни са зад гърба му.  Видимо щастлив, той  се снима рамо до рамо с началника на „Вътрешна сигурност“ в града Цветомир Маринов, брат на лекоатлетката Тереза Маринова.  Двамата празнуват в „Караджейката“.  Демонстрират пред всички топлите си отношения.

 

По закон Цветомир Маринов  трябва зорко да дебне за ченгета,  за които има дори и минимални съмнения, че се заиграват с бандити. Снимката се разпространява бързо сред служителите на ОДВМР-Плевен. „Действа ни демотивиращо, защото много хора намериха смелост и си „отвориха“ устата за това как от високо ниво се  покровителстват представители на  подземния свят. Но какво от това, след като всички се измъкнаха невредими. Сега те се чувстват още по-силни и недосегаеми“, разказаха пред екипа ни униформени." Няколко човека от местния ъндърграунд заявават желание да свидетелстват. Има и полицаи, които също са готови да разказват. След изхода на проверката, както и след серия от заплахи, на този етап всички се опасяват да дадат показания и те да послужат като доказателство срещу мафиотската структура", уточниха източниците ни.

 

Какво се случва с наказания шеф на „Криминална полиция“?

 

Цветомир Илиев е преместен временно в районно управление Славяново, но длъжността му се е запазила, което на практика означава, че не  е наказан.  Месец за месец му се пишат командировъчни, които дори се заплащат допълнително.  Мястото му във Второ районно в Плевен очевидно се пази, тъй като  на него няма  сложен нов човек.  Колегите му са убедени, че след като минат въпросните 6 месеца, той ще бъде върнат.  Човек от обкръжението на Мечката сподели, че Илиев го накарал да му купи колата за 2 бона, но след като установил, че не става, я продал за 500 лв.

 

В поредица от публикации, Фрог разкри за това, че полицаи не само взимат пари от наркоиграчи. Те нареждали на престъпниците на кого да подхвърлят дрога в дома, колата или офиса, за да му създадат проблеми. Така ченетата притискали всички играчи в наркобизнеса да им се отчитат, сочат свидетелски показания, дадени пред съдия.

 

На този етап ръководството на МВР не реагира на изнесените данни. Говори се, че началниците в Плевен се хвалели с близостта си с вътрешния министър Младен Маринов. Този факт се тръби нон стоп из коридорите на дирекцията.  Според източниците ни, след изненадващия арест на Мечката и хората му от ГДБОП,  мястото му в търговията с дрога  вече е заето от човек с прякор Фиката. Схемата за плащане на ченгета, твърди се, също заработила на нови обороти. Скандалът пък се "използва" в дирекция "Вътрешна сигурност" за саморазправа на воюващите лобита в нея.

 

Очаквайте продължение!  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 14554 |05.08.2019 Само във Фрог: Алармират ЕК и посланиците у нас за репресии на ДАНС върху партия . 20| 12818 |29.07.2019 Само във Фрог: МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу Гешев . 6| 12372 |04.06.2019 Само във Фрог: На всеки три дни в Турция залавяли контрабандни цигари от „Булгартабак“ . 10| 14483 |03.06.2019 Само във Фрог: Шумни разкрития на МВР за убийства се сриват в съда с гръм и трясък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads