Реклама / Ads
5| 15257 |14.09.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Човек на Писанчев и кръга КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите

.
Димитър Влахов
Човек на бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев от модела КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите. Димитър Влахов доскоро беше началник на дирекция „Корупция” в родното ФБР, но се махна веднага, след като се заговори, че ще се сформира независимо антикорупционно звено. Коментарите за новото назначение в службите за сигурност са свързани с това, че отново на възлова позиция е сложен човек на статуквото.
 

Преди няколко месеца медията ни разкри, че името на Влахов фигурира в тефтерчето на ромския престъпен бос Кирил Рашков- Цар Киро. Съдържанието му излезе на бял свят още през януари 2014 година, но всички споменати лица в него се направиха на „ударени”. Разследващите органи също подминаха с мълчание пиперливата информация.

Любопитното е, че на отделна страница , озаглавена „Спешни!”, са отбелязани имената на няколко служители на различни институции, сред които и това на Димитър Влахов. Преди да отиде в ДАНС, той е бил шеф на сектор „Борба с организираната престъпност” в Пловдив.

 

Общоизвестна тайна е, че ракетоносител  на Димитър Влахов е Писанчев , категорични са служителите. Именно той  назначава Влахов за директор на ДАНС -Пловдив през септември 2013 г. Твърди се, че малко по-късно заради изричното настояване на главния прокурор Сотир Цацаров ,  е преместен в централната сграда на родното ФБР  в София, като му връчват най-отговорния ресор „Корупция”. Агентите не изключват възможността това да е направено умишлено,  за да може Цацаров  във всеки един момент да знае какво работят службите по тази линя и кой е сложен на пангара . Не е известно какви точно  професионални успехи е постигнал Димитър  Влахов в борбата с корупцията, но  "Прозрачност без граници" обяви, че България е най-корумпираната държава в Европа през 2016 година.

 

Твърде любопитно се развиват нещата  и около предишния шеф на бюрото за защита на свидетелите Калин Иванов. Наскоро сайт от  terminal3.bg разкри, че специално за него е направен конкурс, за да заеме конкретен  пост в Националната служба за охрана. По време на неговото управление, бюрото за защита беше разтресено от грандиозен скандал.

 

Става дума за начинът, по който изненадващо свидетелят срещу групата за мокри поръчки  „Килърите ” Пламен Лаков беше махнат от програмата. С това животът му беше изложен на опасност. Хора, близки до бандата веднага се възползваха от това и се свързаха с него, за да го убеждават да се откаже от показанията си.  Разбра се, че служителите от бюрото за защита на свидетелите  не намерили подход към Лаков и отношенията им се ограничили до взаимни скандали, подливане на вода и писане на доноси. На този етап не се съобщава каква е причината Калин Иванов да бъде тихомълком отстранен от поста.  Кариерата му тръгна стремглаво нагоре, след  като дълго време беше охрана на Бойко Борисов, докато беше кмет на София. След това се издигна и до зам .-директор на НСО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6981 |14.09.2017 Първо във Фрог: ДАНС привика Кемил Рамадан, притискат го за протеста . 1| 6292 |13.09.2017 Кулезич: На к’во е способен човек, когато си захапе топките…? . 3| 6378 |13.09.2017 Даниел Божилов за Фрог: Изборът на председател на ВАС - гласуване по поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads