Реклама / Ads
7| 17786 |10.01.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Два наркоклана си крадат дрогата, убиват мулетата у нас и изхвърлят труповете в Турция

.
Два конкурентни наркоклана взаимно си крадат дрогата. Отделно от това убиват мулетата на българска територия, след което изхвърлят труповете в Турция. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи. Около 100 кг. хероин се внася всеки месец безпрепятствено от Турция. Дрогата влиза у нас през зелена граница от три различни групировки.
 

Първият е т. нар. „Турски“ канал. От българска страна се контролира изцяло от наш играч, известен с прякора Маймуната. В южната ни съседка пък за него отговорност носят приближени  на изгонените от страната преди години за дрога  братя Саид.  Наркотикът влиза у нас с трактори,  джипове и бусчета през с. Щит и с. Райкова могла. За складова база се използва помещение близо до с. Левка. Оттам стоката поема към Сърбия, Австрия, Белгия и Германия.  

 

Няколко представители на родния ъндърграунд са се спазарили с турските наркоиграчи да помагат за пренасянето на дрогата. Условието било те да закарат жените и децата си като гарант, че ще играят по правилата на клана и няма да си позволят да крадат от наркотика. По-голямата част са се съгласили  на това условие. Така семействата им стоят като заложници в Истанбул.

 

Вторият канал е изцяло „Кюрдски“. До него не се допускат българи. Движат го кюрди с паспорти от Западна Европа. Групата отново прехвърля наркотика с бусове, но през с. Маточина. Знае се, че бандата плаща на граничните патрули, за да си затварят очите.  В близост до мястото на влизане се използват временни тайници, докато се уреди транспорта за Европа.   

 

Именно тези две банди се конкурират и си правят мръсни номера като си крадат от стоката и си убиват мулетата. Предпочитат да не оставят следи в България. Затова изхвърлят телата  в южната ни съседка.

 

Третата група се ръководи от етнически турци, живеещи в Разград. Зад тях стои и етническа партия. Мулетата им минават през с. Воден и с. Странджа, община Болярово,  с раници, натъпкани с хероин. Родните служби са наясно, че въпросните наркотрафиканти имат и друг успешен бизнес край браздата, като масово изкупуват земя и къщи, строят дискотеки,  магазини.  От 4-5 години се опитват да се наложат като основен канал за дрога, прецаквайки конкуренцията в лицето на другите два клана. При този канал наркотикът заминава първо за Румъния. Оттам вече се насочва към  Унгария  и другите европейски страни.

 

Има данни, че логистична подкрепа на трафикантите оказват хора от гранична полиция и дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. Знае се, че бандата изкарва и нелегални цигари за Европа в специални тайници в цистерни. Няколко такива цистерни бяха задържани в Румъния през миналата година при международна акция с румънските и испанските власти.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11342 |20.12.2018 Само във Фрог: Откраднаха служебната кола на шефа на ДАТО пред дома му . 0| 5302 |04.12.2018 Нападателят на президентството бил съден за убийство при самоотбрана . 3| 13567 |29.11.2018 Само във Фрог: Инспекторатът на МВР проверява нови скандални факти за шефа на полицията във Враца . 1| 10328 |26.11.2018 Само във Фрог: Взрив в автосервиз, спечелил обществена поръчка за ремонт на полицейски коли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads