Реклама / Ads
8| 11604 |08.03.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Емилиян Гебрев е отровен в гаража му, сочи версия на МВР

.
Емилиян Гебрев
Оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев е бил отровен в гаража му. Това е една от основните версии, по които работили ченгетата през 2015 година, научи Фрог нюз от свои източници във ведомството.
 

Разследващите тогава били на мнение, че гаражът, ползван от фамилията, бил напръскан с опасна селскостопанска отрова. Ченгетата не знаели точно каква, но изразили мнение, че атаката била с цел сплашване. Любопитното е, че малко след като стартирало разследването, няколко оперативни работници, ангажирани с него,  напуснали системата.

 

Техни колеги, които останали в МВР споделили, че „отгоре“ била наложена забрана да се рабати по случая. Имало дори поставена задача, да се провери дали изобщо финландска лаборатория е изследвала отровното вещество. Но останали разочаровани, когато разбрали, че Гебрев казва истината. Случаят не влязъл и в докладите, които службите за сигурност пишат до президента.

 

Припомняме ви, че след като случаят с отравянето на бизнесмена стана обществено известен,  главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че следи от отровното вещество за открити в руколята и кафето, които Гебрев е консумирал. По-късно бе обяснено, че съдържанието им в храните било толкова незначително малко, че на практика, нямало как „вкарат“ Гебрев“ в болница.

 

Преди няколко дни Фрог подробно разказа схемата, по която офшорката „Виафот“, свързана с Делян Пеевски, се опитва да сложи ръка върху оръжейният бизнес на Емилиян Гебрев. Този път „Виафот“ прави всичко възможно да сложи ръка на печелившия бизнес чрез Върховния административен съд.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 20594 |27.02.2019 Само във Фрог: Още двама бизнесмени отровени у нас по схемата на „Гебрев“ и „Скрипал“ . 11| 16891 |23.02.2019 Само във Фрог: Тайно се разпространяват признания на наркоиграчи пред съда за престъпления на плевенски ченгета . 9| 14673 |21.02.2019 Само във Фрог: Шеф от СОБТ правил тайна среща с руски агенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads